En Sıcak Konular

YİNE DTP YİNE TEHDİT!

15 Ekim 2009 10:58 tsi
YİNE DTP YİNE TEHDİT! Demokratik açılımla ilgili çalışmalar hızla sürerken DTP´den gelen sert açıklamalar, bazen tehditsel bir hal alıyor.

Kürt sorununun çözümüne yönelik olarak DTP´nin ılımlı şahıslarınca yapılan açıklamaların, diğer kanatla anlaşmazlıklar yarattığı, parti içinde yoğun kopuşların yaşandığı biliniyor. Demokratik açılımla ilgili çalışmalar hızla sürerken DTP´den gelen sert açıklamalar, bazen tehditsel bir hal alıyor. Durum böyle olunca da DTP´nin klasik tavrı gündemdeki yerini koruyor.

Bu seferki tehdit PKK üyeliğinden yargılanırken milletvekili seçilip tahliye olan Sebahat Tuncel´den geliyor. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP´nin siyaset dışı bırakılması halinde Türkiye´de yaşanacak kaos ve gerilimden sorumlu olmayacaklarını söylüyor. PKK´nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan da Sebahat Tuncel gibi her gün ROJ TV ekranlarından buna benzer tehditler savurarak halkı tahrik ediyor. Öyleyse ikisinin arasında hiçbir fark olmadığı, DTP=PKK eşitliğinin bozulmadığı, hatta Kandil´den gelen emirlerle Tuncel´in ve diğer DTP´lilerin böyle davrandıkları anlaşılıyor.

DTP İstanbul İl Başkanlığı´nda bir basın açıklaması yapan Tuncel, farklı seslerin TBMM´de temsil edilmesi gerektiğini dile getirerek, DTP´nin Türkiye´deki ötekilerin sesi olduğunu kaydediyor. Tuncel aslında "ötekiler" kelimesi ile kendisi ayrımcılık ve bölücülük yapıyor.  Yıllarca beraber yaşayan Kürtler ve Türklerin ilişkilerini bozmak için Kürtlere hakaret ediyor. Kürtlerden "ötekiler" diye söz etmesi PKK ve DTP´nin sözde haklarını savunduklarını iddia ettikleri halka saygısızlık olarak değerlendiriliyor.

Sebahat Tuncel konuşmasının devamında, DTP´nin, Kürtlerin destek verdiği bir parti olduğunu, Kürt sorununun çözümünde kilit parti olarak görev aldığını belirtiyor. Tarihi fırsatın yakalandığı şu günlerde madem ki DTP kilit parti ve Kürtleri böylesine çok düşünüyor neden PKK´ya silah bırakmasını söylemiyor? DTP, PKK´ya, PKK da DTP´ye benziyor. Birbirlerinden hiç farkları bulunmuyor.

Milletvekili Tuncel, DTP´nin siyaset dışı bırakılırsa kaos çıkacağını ve gerilimden sorumlu olmayacaklarını, Türkiye´nin belki çok daha gerilere gideceğini bile söylüyor. En başta halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekiline böyle sözler yakışmıyor. Adeta gerilimi tırmandırmak istercesine sarf ettiği bu cümleleri halkı provoke etmek, tahrik etmek için kullanıyor. Bugün Türkiye´de ne Türk ne de Kürt hiç kimse terör istemiyor. Kaos istemiyor. Hele ki 21.yy´da yaşadığımız şu günlerde Türkiye Avrupa Birliği´ne üye olmak için uğraşırken neden daha geriye gitmek için çabalasın ki?

Kısaca, DTP´de değişen bir şey yok. Seçmenlerinin de DTP´den umudu yok. Bu durumda insanın içinden "Gölge etme başka ihsan istemez" demek geliyor.

Helin Demir
helindem@mynet.com



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,009 µs