En Sıcak Konular

POLİS AKADEMİSİNDEKİ ''KÜRT ÇALIŞTAYI''NA SORUŞTURMA

15 Ekim 2009 11:18 tsi
POLİS AKADEMİSİNDEKİ ''KÜRT ÇALIŞTAYI''NA SORUŞTURMA Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanı Atalay’ın başkanlık ettiği Polis Akademisi’ndeki Kürt çalıştayına soruşturma başlattı.

Bakanlı çalıştaya soruşturma açıldı

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanı Atalay’ın başkanlık ettiği Polis Akademisi’ndeki Kürt çalıştayına soruşturma başlattı. Bu, “Kürt açılımı”ndaki ilk toplantıydı

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümetin büyük önem verdiği Kürt açılımı çalışmalarının başlama vuruşu olan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın başkanlık ettiği Polis Akademisi’ndeki çalıştayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılığın soruşturmayı “anayasa ihlali” iddiasıyla yürüttüğü öğrenildi.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, bir süre önce İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, 1 Ağustos’ta Polis Akademisi’nde “Türkiye Modeline Doğru” adıyla gerçekleştirilen ve yazılı-görsel medya temsilcilerinin de katıldığı çalıştayda anayasanın ihlal edildiği savunuldu.
İstanbul’daki savcılık çalıştayın yapıldığı yerin Ankara olması nedeniyle “yetkisizlik” kararıyla dosyayı Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Savcılık istedi
Savcılığın Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği talimat yazısında, çalıştayla ilgili belge ve bilgi edinilerek gönderilmesi istendi.
Savcılığın talep ettiği bilgiler arasında çalıştayın ardından kamuoyuna yapılan açıklamalar sırasında dile getirilmeyen ve basına kapalı bölümde konuşulan konuların da yer aldığı öğrenildi.
Ankara Emniyeti, çalıştayı düzenleyen ve katılımcılar arasında uzmanları yer alan Polis Akademisi Başkanlığı’yla temasa geçti. Emniyet, akademiden gelecek belge ve bilgileri soruşturma kapsamında savcılığa teslim edecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen Atalay, daha sonra aynı konuda görüşmelere devam etmişti.
Kimler katıldı?

Çalıştaya şu isimler katılmıştı:
Hasan Cemal, Deniz Ülke Arıboğan, Muharrem Sarıkaya, Oral Çalışlar, Cengiz Çandar, Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın, Mustafa Karaalioğlu, Nasuhi Güngör, Mithat Sancar, Ruşen Çakır, Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu, Mümtazer Türköne, İhsan Dağı, Zühtü Arslan, Süleyman Özeren, Hüseyin Cinoğlu, Alper Sözer, Oğuzhan Demir ve Salih Elmas.

Kaynak. TOLGA ŞARDAN-Milliyet gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=4&ArticleID=1150492&Date=15.10.2009&b=Bakanli%20calistaya%20sorusturma%20acildi



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,583 µs