En Sıcak Konular

AKP,BAYRAK YASAĞI İÇİN FİFA'YI DEVREYE SOKTU

15 Ekim 2009 10:31 tsi
AKP,BAYRAK YASAĞI İÇİN FİFA'YI DEVREYE SOKTU Protokollerin ardından Ermeniye jest yapmak isteyen AKP, Azerbaycan bayrağının yasaklanması için FIFA’yı devreye soktu.

Toplu ilişkiye FIFA ayarı


CUMHURBAŞKANI Gül’ün Erivan’daki maça giderek başlattığı top diplomasisi, inanılmaz bir rezalete dönüştü. Protokollerin ardından Ermeniye jest yapmak isteyen AKP, Azerbaycan bayrağının yasaklanması için FIFA’yı devreye soktu.

Görülmemiş bir skandal daha!

BURSA Valisi Harput’un açıkladığı bayrak yasağına gelen tepkilerle sıkışan AKP, alelacele UEFA Asbaşkanı Erzik ve TFF Başkanı Özgener’i UEFA Başkanı Michel Platini ile yemekte buluşturdu. Hemen ardından FIFA ’yasak’ kararı aldı.

‘Disiplin talimatnamesi’ rezaleti

FIFA skandal karara imza atarken Disiplin Talimatnamesi’nin 26. maddesine sığındı. Bu madde ’ırkçı, siyasi ve dinsel’ eylemleri yasaklıyor. Azerbaycan bayrağıyla bu maddeler arasında bir ilişki kurmak ise skandalın bir başka boyutu...

“Yasak kararını AKP aldırttı”

ERMENİ ‘açılım’ının geldiği noktaya muhalefet de ateş püskürdü. CHP’li Rahmi Güner, “AKP, tepki göreceğini bildiği için bu kararı aldırttı” derken, MHP’li Latif Yunusoğlu Azerbaycan’ı gücendiren iktidara eleştiriler yöneltti.

Tarihte böylesine bir skandal yaşanmadı

Vali, önce stada Azerbaycan bayrağı sokulmasını yasakladı, ardından gelen tepkiler üzerine geri adım attı. Son olarak da FIFA devreye girdi

Karabağ’da işgalin sürmesin rağmen Ermenistan sınır kapılarının açılmasını öngören protokolün imzalanmasının ardından dün Bursa’da Ermenilerle milli maç oynandı. Ancak, burada tarihte görülmedik bir skandala imza atıldı. FIFA, Türkiye-Ermenistan maçında stada Azerbaycan bayrağı sokulmasını yasakladı. Bursa Valisi daha önce stada Azerbaycan bayrağı alınmayacağını açıklamıştı. Ancak bir süre sonra bu karardan vazgeçildi ve Azerbaycan bayrağının stada alınacağı şeklinde açıklama yapıldı. Bu gelşimenin hemen ardından Türkiye-Ermenistan milli maçına saatler kala FIFA Başkanı Michel Platini, Azerbaycan bayraklarının stada alınmayacağını duyurdu.

Mahkemeye başvurulmuştu

Bilindiği gibi 9 Ekim’de  Bursa Valisi Şahabettin Harput, devletin resmi ajansı AA’ya, “Azerbaycan bayrağına müsaade etmeyeceğiz” açıklaması yaptı. AKP’li siyasetçi gibi konuşan Harput, Azerbaycan bayraklarının Ermenistan ile başlatılan ilişkilere darbe vuracağını belirterek, buna engel olacaklarını söylemişti. Bunun ardından Konyalı Mehmet Karakaya (43) ile Celaleddin Güler (29) isimli vatandaşlar, Bursa 2’nci İdare Mahkemesi’ne, yürütmeyi durdurma istemiyle başvurmuştu. CHP’de konuyu Meclis’e taşımıştı. Bu gelişmeler yaşanırken, Vali Harput, önceki gün bir açıklama yaparak, konuşmasının yanlış değerlendirildiğini ve KKTC, Azerbaycan bayrağı taşıyanlara, engel olunmayacağını söyledi. Ancak maç günü bu kez FIFA devreye sokuldu. FIFA azerbaycan bayraklarının stada alınamayacağını duyurdu. Bu karara tepki gösteren vatandaşlar ve siyasiler, “Bunu hükümet istemiştir” yorumunda bulundular. Fifa’nın bu kararınınn ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput, bu kez yeniden stada bayrak sokulmayacağını söyledi.  Harput, yaptığı açıklamada, FIFA’nın konuya ilişkin kararının, yine FIFA tarafından organize edilen bütün müsabakaları bağlayıcı nitelikte olduğunu söyledi.
Bu kararı uygulamak durumunda olduklarını dile getiren Harput, şöyle konuştu:
“Bu çerçevede, burada (FIFA kararı) ifade edildiği gibi Türk bayrağı ve Ermenistan bayrağı dışında, esasen bizim il Güvenlik Kurulu kararı da bu şekildeydi. Türk bayrağı ve Ermenistan bayrağı dışında başka bayrak, flama, döviz ve afişin stada girmesine bu FIFA’nın son uyarısından sonra müsaade etme imkanı kalmamıştır. Bunun bu şekilde kamuoyuna, vatandaşlarımıza da duyurulmasında faydamütalaa ediyorum.” Bunun ardından da stada Azerbaycan bayrağı sokulması engellendi.

‘Yasağı hükümet aldırttı’

Azerbaycan bayrağının maçın oynanacağı stada girişinin FIFA tarafından yasaklanması muhalefet partilerinin büyük tepkisine neden oldu

Arkasında AKP var!

CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, “Bu işe FIFA niye karışıyor? FİFA bugüne kadar böyle bir karar almış mı? bunun örneğini gösterin bana. Tabi ki AKP hükümeti Ermenistan ile imzaladıkları protokolden dolayı tepki göreceklerini bildikleri için FIFA’ya böyle bir karar aldırtmış olabilir” dedi. Güner sözlerini şöyle sürdürdü: “Yoksa iki devlet bir millet nerede? Bu yerinde bir karar değildir. Tamamen Türkiye’deki milli maça müdahale olarak görüyorum bunu. Hükümet imzaladığı protokol sebebiyle halkın tepkisinden korkuyorsa o zaman bu protokolü niye imzaladı? Zaten bu protokolün imzalanması Türkiye’nin milli menfaatlerine aykırı. Türkiye’nin buradan hiçbir kazancı yok. Kaldı ki milli bir maçta da halk Türk bayrağını da Azerbaycan bayrağını da sallar. Niye bundan rahatsız oluyorlar? FİFA yurtdışında oynadığımız maçlarda açılan Türk dünyasının bayraklarını niye yasaklamıyor?”

Sözün bittiği yerdeyiz

DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit ise, “Artık demek ki sözün bittiği yerdeyiz. “Bu uluslararası spor ile ilgili bu kuruluşun bu yönde karar almasını siyasete de soyunduğunun bir göstergesi olarak görüyorum” dedi. Macit şunları kaydetti: “Yani AB ve ABD ahtapot gibi başta Türkiye olmak üzere bütün dünyayı kolları arasında sıkıştırıyor. Bu ahtapotun kolları her tarafı sarmalamış durumda. Bir de farklı açıdan da düşünülebilir AKP kendi yapamadığını, alamadığı kararları uluslar arası kuruluşlar aldırtarak burada uyguluyor. FIFA böyle bir kararı almış bile olsa herhalde bu kararı uygulayıp uygulamamak hükümetin işidir. İstenirse uygulanmaz. Ceza da alabiliriz ama haklı gerekçelerimizi ortaya koyarak mücadele edebiliriz. FIFA bugün Azerbaycan bayrağını sahada istemiyorsa yarın Türk Bayrağını sahada istemeyebilir. Bu aşamaya kadar gidebilir. Tavizler yeni tavizleri beraberinde getirir.”

Yunusoğlu: FIFA bu işe niye karışıyor?

MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, FIFA’nın bu çıkışına sert tepki gösterdi. Yunusoğlu, “FIFA bu işe niye karışıyor? Böyle bir şey olmaz” dedi. MHP’li Yunusoğlu şunları kaydetti: “Her ülkede maç oynanır ve bu ülkelerde insanlar ellerinde bayraklarla takımlarını desteklemekte serbesttirler. Bir açılım olacak diye Azerbaycanlı kardeşlerimizi gücendirebilecek herhangi bir hareket içerisinde olmamalıyız. Türkiye her zaman maç için ya da başka sebeple ülkesine gelen misafirleri layıkıyla karşılamıştır. Bir maç oynanacak ise kırmızı çizgilerimiz olan Dağlık Karabağ bölgesinin Ermeniler tarafından işgali sonlandırılmadığı müddetçe elbette ki insanlar bunu protesto edeceklerdir. Önce stada bayrak alınmaması kararının alınmasını sonra serbest bırakılıp yeniden yasaklanmasının çok yanlış olduğunu söylemek istiyorum.”

Spora siyaset bulaştırdılar

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Azerbaycanz bayrağının FIFA aracılığıyla bayrakların yasaklannmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi AKP, FIFA’yı araç olarak kullanmak suretiyle yaptıramadığını onlar aracılığıyla bir dayatma olarak kullanmış oluyor. Bir ülkenin bayrağı siyasi midir? Azerbaycan BM üyesi değil mi? Azerbaycan bayrağı, şerefli bir devletin ve bir halkın bayrağıdır ve siyasi olarak nitelendirilmesi, tamamen AKP’nin yaptığı girişimler sonucu siyasi olduğunu düşünüyorum. Mısır’da FIFA’nın poster indirmesi örnek veriliyor. Arap Emirliklerinin posteri bayrak mıdır? Hükümet, sporu siyasete alet etmiştir. Çok yadırgıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ermenistan’a gittiği maçta sözde Dağlık Karabağ uyduruk Cumhuriyetinin sözde bayrağı yok muydu orada? Orada herhalde teslimiyetçi bir hükümet yok. FIFA’nın dikkatini çekmedi mi hiç? Bu maç doğrudan doğruya siyasi amaçla yapılan maç haline dönüştürülmüştür.”

Gül: Süreç devam ettirilecek

Sarkisyan ile bir araya gelen Abdullah Gül, imzalanan protokoller çerçevesinde hareket edeceklerini belirterek, “Tarih yazmıyoruz, tarih yapıyoruz” dedi

Cumhurbaşkanı Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, milli maç için bulundukları Bursa’da bir görüşme yaptı.  Perde arkasında konuşulanları, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz ile Kafkas Dairesi Başkanı Aydın Soysal açıkladı. İki lider arasındaki görüşmenin olumlu geçtiği belirtilirken, Gül’ün Erivan’a giderek açılım sürecini başlattığı ve aynı iradeyi Bursa’ya gelen Sarkisyan’ın da gösterdiği belirtildi. Görüşmede, halkların önünü açtıklarını belirten Gül’ün, ’Tarih yazmıyoruz, tarih yapıyoruz’şeklinde konuştuğu ifade edidli. Gül’ün, bir sene içinde büyük adımlar atıldığını ve protokolleri kastederek hukuki zeminin hazırlandığını ve bu zeminin üzerinde yürüneceği söylediği belirtildi. Gül’ün, görüşmede “Bu zorlu adımları atarak bir süreç başlattık ve süreci zorlansak da devam ettireceğiz” dediği ifade edildi.

Dünyayı ilgilendiriyor

“Bu konu sadece iki ülkeyi ve bölgeyi değil tüm dünyayı ilgilendiriyor” diyen Gül, dünyanın gözlerinin burada olduğunu belirtti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın da, önemli adımlar atıldığının altını çizdiği, 31 Ağustos’tan sonraki süreçte çok zorlandığını dile getirdiği kaydedildi. Diasporayı bilgilendirmek amacıyla tura çıktığını söyleyen Sarkisyan, “İzin almak için değil bilgilendirmek içindi. Onların iznini almayacağız sadece bilgi vereceğiz” ’ifadesini kullandı. Görüşmede Karabağ konusunun gündeme gelmediği belirtilirken, Gül’ün “Sadece Türkiye ile Ermenistan’ı değil tüm dünyayı ilgilendiren bir süreç” ifadesihi kullandığı kaydedildi.

ABD’nin amacı başka

Amerikan Washington Post gazetesi, “Bir Sınırı Açmak” başlıklı başyazısında, ABD’nin bu konuda çıkarının ne oldugu irdelendi. Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmanın ABD’yi birkaç nedenden ilgilendirdiği kaydedilen yazıda, bu yakınlaşmanın, Kafkasya bölgesini istikrarlaştırmaya, Batı’ya gaz ve petrol ihracına yönelik yeni koridorların yolunu açmaya, Rusya’nın Ermenistan üzerindeki siyasi hakimiyetini yumuşatmaya ve ABD’nin Türkiye ile ilişkilerindeki önemli bir engeli ortadan kaldırmaya yardım edeceği görüşü ifade edildi.

Azerbaycan bayrağı MHP Genel Merkezi’nde

Ankara’da MHP Genel Merkezi’ne Azerbaycan bayrağı asıldı. Bayrağın FİFA’nın maça Azerbaycan bayrağı sokulmama kararı ve bunun uygulanmaya başlamasının ardından asıldığı bildirildi. Önceki gün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısına yakasında Azerbaycan ve Türk bayrağıyla katılmıştı. Bursa’daki Türkiye-Ermenistan maçına Azerbaycan bayraklarının sokulmayacağını belirten MHP yönetimi, buna tepki için grup toplantısında Azerbaycan bayrakları ve rozetleri dağıtmıştı. Bu arada,Türkiye’nin pekçok kentinde de evlere ve işyerlerine Azerbaycan bayrakları asılarak, maça bayrak sokulmaması protesto edildi.

Bu türküyle karşılandı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, dünmilli maç için Bursa’ya geldi. Sarkisyan, Uluslararası Yenişehir Havaalanı’nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından karşılandı. Karşılamada, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Baykurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve öteki ilgililer bulundu. Sarkisyan, Bursa’da “Bursa’nın ufak tefek taşları” türküsüyle karşılandı.

İşte o türkü: 

Bursa’nın ufak tefek taşları
Keman olmuş o yarimin kaşları
Bir omuzdan bir omuza saçları

A benim esmer güzelim
Yarimle kol kola gezelim

Meşeli dağlar meşeli
İçinde halı döşeli
Kül oldum aşka düşeli
A benim esmer güzelim
Yarimle kol kola gezelim

Hamamın üçtür kurnası
İçinde üç Kız yunası
Üç kızın biri benim olası

A benim esmer güzelim
Yarimle kol kola gezelim

Verilen taviz Ermenilerin iştahını kabarttı

Ermenistan Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı Zohrabyan, Sarkisyan’ın protokollerin bir an önce uygulanması için Abdullah Gül’e baskı uygulayacağını söyledi.

Ermenistan’da iktidardaki Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı Razmik Zohrabyan, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın  Zürih’te imzalanan protokollerin onaylanması konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den acele etmesini isteyeceğini belirtti. Zohrabyan, Sarkisyan’ın protokollerin hızlı uygulanması için bastıracağını belirtirken, belgelerin ilkbahardan önce yürürlüğe girmemesi halinde Ermeni tarafınca iptal edilebileceğini de söyledi. Razmik Zohrabyan, “Bu, parlamentolardaki onaylardan önce iki lider arasında son toplantı olabilir.  İlkbahardan önce yürürlüğe girmemesi halinde Ermeni tarafının belgeleri iptal etmesi olasılığının bulunduğunu belirten Zohrabyan, ” Eğer süreç gecikirse o zaman uluslar arası hukukun doğrultusunda imzalanan belgeleri geçersiz ilan edebiliriz “ şeklinde konuştu.

Engelleme çağrısı

Öte yandan, Ermenistan’da Aşırı milliyetçi Taşnaksutyun partisi, Türkiye ile imzalanan protokollerin parlamentoda onaylanmasını engellemek için ’ne gerekiyorsa yapacağını’bildirdi. Merkezi Erivan’da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, parti liderlerinden Kiro Manoyan, tüm Ermenileri ortak gayret göstermeye ve söz konusu protokollerin parlamentoda onaylanmasını engellemeye çağırdı. ” Ancak bu şekilde Ermenistan’ı gerçek tehlikelerden koruyabileceklerini “ söyleyen Manoyan, amaçlarına ulaşmak için bütün siyasi ve yasal yolları kullanacaklarını kaydetti.

Soykırım yalanının destekçileri komisyonda

’Soykırım yoktur’ demenin suç olduğu İsviçre, 1915 olaylarını araştıracak olan Tarihçiler Komisyonu’na katkı yapabileceklerini duyurdu!

Türk-Ermeni müzakerelerine arabuluculuk yapan İsviçre’nin, Zürih’te imzalanan protokollerin çerçevesinde oluşturulması öngörülen ” Tarihçiler Komisyonu “na katkıya hazır olduğu bildirildi. Ermeni soykırımı yoktur” demenin suç olduğu İsviçre’nin Dışişleri Bakanlığı Siyaset Dairesi Başkanı Thomas Greminger, İsviçre’nin Türkiye ve Ermenistan arasındaki aracılık çabalarına devam etmeye hazır olduğunu belirterek, 1915 olaylarını araştıracak olan Tarihçiler Komisyonu’na katkı yapabileceklerini ifade etti. Thomas Greminger “Schaffhauser Nachrichten” tarafından aktarılan haberde, Türkiye ile Ermenistan arasında protokollerin imzalanmasının ardından sıranın iki ülkenin parlamentolarında olduğuna işaret ederken, daha sonra İsviçre’nin Ermenistan ve Türkiye arasında aracı olmasının ihtimal dışı olmadığını belirtti. Greminger, bu çerçevede ülkesinin, diğer çalışmalar yanısıra, 1915 olaylarını araştıracak olan Tarihçiler Komisyonu’na katkı getirebileceklerini ifade etti. 

Tarihi okumak!

Bu arada, Ermeni medya kuruluşu AZG’ye göre, İsviçre Dışişleri Bakanlığının Soykırımı Önleme Meseleleri uzmanı Bayan Bliker, 1915 olaylarına ilişkin olarak Ermenilerin ve Türklerin farklı görüşlerine dikkat çekerken, “Amacın tarihi yeniden yazmak değil, beraberce okumak olduğunu” belirti ve bağımsız komisyon üyelerinin misyonunun garanti edileceğini de söyledi.

Prof. Çiçek: Kanıtlarımıza güveniyoruz

Türk Tarih Kurumu (TTK) Ermeni Araştırmaları Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokollerle, 1915 olaylarına ilişkin Ortak Tarih Komisyonu’nun (OTK) kurulmasının Türkiye açısından fırsat olduğunu iddia etti. Çiçek, Komisyonun protokolle hükme bağlandığını, sınırların açılmasından 1 ay sonra da oluşturulacağı söyledi. “Ermenilerin karşı çıktığı OTK’nın kurulması değil, komisyonun kurulduktan sonra neleri tartışacağıyla ilgili belki” diyen Çiçek, TTK olarak konuyla ilgili bir çekincelerinin bulunmadığını bildirdi.
Prof. Dr. Çiçek, “Ermeniler kendi görüşlerini doğrulayabilecekleri veya savunabileceklerini düşündükleri her görüşü masaya getirebilirler. 1915 olaylarıöncesi, sonrası, terk edilmiş Ermeni malları da dahil olmak üzere tartışmaya hazırız. Bizim bu konuda herhangi bir çekincemiz yok” diye konuştu.

Başkaları karışmamalıydı

Protokolün, komisyonda Türk ve Ermeni tarihçilerin yanında “İsviçreli ve diğer” tarihçilerin de bulunmasını öngördüğünü anımsatan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında ben şahsen komisyonun Türk ve Ermeni tarihçilerden oluşmasını tercih ederdim. Çünkü bu Türklerle Ermenilerin ortak yaşadığı bir tarih ve bu iki milletin bu tarihi tartışması gerekir. Yoksa, diğer bağımsız tarihçiler kendi ülkelerinde benzer sorunları hiç kimseyle ortak tartışmadılar. Neden Türklerle Ermeniler böyle bir meseleye başka milletleri olaya davet ederek tartışsınlar ki. Bu, bizim ortak yaşadığımız bir acı. Bu ancak ortak değerlendirilebilir. Birden fazla tarafın değerlendirmesi yanlış olur. Üstelik de Avrupalılar kendi içlerindeki azınlıkları tehcirden daha şiddetli yöntemlerle bertaraf etmişlerdir.”

Karabağ sorunu çözülmeden asla!

Azerbaycan Parlamentosu’ndan 11 milletvekili ile  Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov, AKP Genel Merkezi’nde Kürşad Tüzmen ile  görüştü. Heyet daha sonra Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi. Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşen kabul yaklaşık 70 dakika sürdü. Heyete başkanlık eden Samed Seyidov, kabulden sonra yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan ile Türkiye-Azerbaycan ilişkileri konusunda gerekli ve önemli bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Fikirlerini yineledi

Seyidov,  “Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesi ve bölgede ortaklaşa yapılacak işler, ekonomik işler, bölgenin güvenliği konusunda çok önemli bir görüşme yaptık. Sayın Başbakan fikirlerini, Azerbaycan Parlamentosu’nda söylediği fikirlerini yineledi” dedi.  Seyidov sözlerini şöyle sürdürdü: “Azerbaycan Parlamento Heyeti olarak hiçbir barış antlaşmasına, bölgedeki ülkelerin ilişkilerinin gelişmesine karşı değiliz. Biz sadece bu barışın ve gelişmenin Dağlık Karabağ sorunu ile paralel ilerlemesini istiyoruz. Türkiye’nin en ali meclisinde, Sayın Başbakan’dan bu sözleri işittik. Azerbaycan Parlamento heyeti çok memnundur. Ben düşünüyorum ki Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini bozmak isteyen herhangi bir kuvvet aramıza giremeyecektir. Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ’bir millet iki devlet’ esasında kurulmuş, şimdiye kadar böyle gelişmiş, bundan sonra da böyle gelişecektir. Hiç kimse bunun aksini düşünemez.”

Baykal: Azerbaycan’ın yanındayız

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Merkezi’nde Azerbaycan Meclisi’nden milletvekillerini kabul etti. Baykal görüşmeni ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin daima Azerbaycan halkının yanında olduğunu belirtere, işgal bitmeden sınırı açmanın çözüme katkı yapmayacağını dile getirerdi. Deniz Baykal, “Merak etmeyin, sizin duyarlılıklarınızı biliyoruz. Bu bölgede dostluğumuzun büyük önem taşıdığının farkındayız. Bunu koruyacağız, hiç merak etmeyin. Azerbaycan halkına herhangi bir zarar verilmesine göz yumulmaz” dedi.

Kaynak. Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=24650

 



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,370 µs