En Sıcak Konular

FİFA BAYRAĞA İZİN VERMEDİ

14 Ekim 2009 20:51 tsi
FİFA BAYRAĞA İZİN VERMEDİ FIFA, Türkiye-Ermenistan maçında statta Azerbaycan bayrağı açılmasına izin vermedi.Bu çerçevede Türkiye ve Ermenistan bayrak ve flamalarının dışında içeriye bayrak ve flama alımının yapılmayacağı bildirildi.

FIFA Azerbaycan bayrağına izin vermedi...

FIFA, Türkiye-Ermenistan maçında statta Azerbaycan bayrağı açılmasına izin vermedi.

         Türkiye ile Ermenistan milli takımları arasında bu akşam Bursa’da oynanacak maçta, iki ülkenin dışında başka ülkelere ait bayrak ve flamaların stada alınmayacağı öğrenildi.
         FIFA’nın talimatı doğrultusunda Atatürk Stadı’ndaki karşılaşmaya başka ülkelerin bayraklarının alınmamasıyla ilgili kararın Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkililerine bildirildiği kaydedildi.
         Kararın stat çevresinde görev yapan güvenlik güçlerine de aktarıldığı, bu çerçevede Türkiye ve Ermenistan bayrak ve flamalarının dışında içeriye bayrak ve flama alımının yapılmayacağı bildirildi.

"TFF BAŞKANI ÖZGENER: FIFA DELEGESİ GEREKLİ UYARIYI YAPTI

         Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye’nin Ermenistan ile bu akşam Bursa Atatürk Stadı’nda yapacağı maça Azerbaycan bayraklarının alınıp alınmayacağına ilişkin, "FIFA’nın ulusal ve uluslararası müsabakalarda üzerinde çok hassasiyetle durduğu konular var. Bu konularla ilgili FIFA delegesi gerekli uyarıyı yaptı" dedi.
         Özgener, TFF’nin, Ermenistan Futbol Federasyonu yöneticileri onuruna verdiği öğle yemeğinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
         "Akşamki maça Azerbaycan bayrağı alınacak mı?" yönündeki soru üzerine, Özgener, "FIFA delegesi düşüncelerini güvenlik toplantısında paylaştı. Biz de bu konuyu valimize aktardık. İnanıyorum ki FIFA delegesinin çok hassasiyetle üzerinde durduğu konular hakkında valilik gerekeni yapacak" diye konuştu.
         Özgener, aynı sorunun bir kez daha yinelenmesi sonucu, "Onu vali beye soracaksınız. Bizim karışabileceğimiz bir durum değil. Burada FIFA delegesin yaptığı uyarı var. Bunun ardından devam eden süreç var" dedi.
         TFF Başkanı Özgener, bazı milli takım futbolcularının yerli bir teknik direktörle çalışmak istediklerini söylediklerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:
         "Seçimi TFF Yönetim Kurulu yapacak. Acele etmiyoruz. Çok dikkatli olmalıyız. Türk futbolunun geleceği adına verilecek önemli kararlardan biridir. Titiz davranıyoruz. Türk futbolunun başına önemli, kariyer sahibi birini getireceğiz. Her gün birçok ismin yazılıp çizilmesine üzülüyorum. Kimin geleceğini biz anlaştığımızda herkes görecek."
         Özgener, "Kişisel yerli mi yabancı teknik direktörden yanasınız?" yönündeki soruya, "Onu teknik direktörle anlaştığımız zaman göreceksiniz" yanıtını verdi.

STAT ÇEVRESİ ÜZERİNDE TÜRK VE AERBAYCAN BAYRAKLARININ BULUNDUĞU STİKIRLARLA SÜSLENDİ

BURSA'da bu akşam Türkiye ile Ermenistan arasında oynanacak olan 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşması öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, Atatürk Stadyumu'nun çevresi Türk ve Azerbaycan bayraklarının bulunduğu stikırlarla süslendi. Davetiye alamayan taraftarlar ise stat çevresinde bekliyor.

Türkiye-Ermenistan Milli maçı nedeniyle Bursa polisi karşılaşmanın oynanacağı Atatürk Stadı önünde saatler önce geniş güvenlik önlemleri aldı. Görevlilerden başka kimseyi stada yanaştırmayan polis, adeta etten duvar ördü. Stat önündeki bekleyen yayıncı kuruluş dışındaki canlı yayın araçları Reşat Oyal Kültür Parkı'nın içine alındı.

Stadın çevresinde bulunan aydınlatma direkleri, reklam panoları ve ağaçlar Türkiye ve Azerbaycan bayrakları bulunan stikırlarla süslendi.

Davetiye bulmakta güçlük çeken taraftarlar stadın çevresinde bekliyorlar. 15 binden fazla davetiyenin kimlere dağıtıldığının bilinmediğini söyleyen seyirciler, "Bu biletleri kimlere verdiler bilmiyoruz. Davetiyelerin bir kısım taraftar grubuna verildi. Onlarda dağıtmadılar. İçerde yaşanabilecek olumsuzluklardan Bursalılar sorumlu değil. Çünkü biletler belli kişilere verildi" dediler.

Bursa'da oynanacak Türkiye-Ermenistan karşılaşmasında bin 800'ü polis olmak üzere toplam 2 bin 500 kişi görev yapacak.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1150215&Date=14.10.2009&b=FIFA Azerbaycan bayragina izin vermedi...



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,233 µs