En Sıcak Konular

ERDOĞAN BAYKAL'A ''TSK ASLINDA FARKLI DÜŞÜNÜYOR'' MU DİYECEK

14 Ekim 2009 10:56 tsi
ERDOĞAN BAYKAL'A ''TSK ASLINDA FARKLI DÜŞÜNÜYOR'' MU DİYECEK "Tepkileri tescilli Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal’ın kameralı görüşürüm şartına feveran etmiyor ve rest çekmiyorsa biliniz ki Başbakan zor durumdadır!"

Tayyip bey Baykal'a 'TSK aslında farklı düşünüyor' mu diyecek?
 
Tepkileri tescilli Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal’ın kameralı görüşürüm şartına feveran etmiyor ve rest çekmiyorsa biliniz ki Başbakan zor durumdadır!
Evet şekil olarak güvensizliğin ifşası demek olan böyle bir teklife meydan okuyamıyorsa Tayyip bey, kapanda demektir.
İlginç olan CHP liderinin gönderdiği karşı mektupta AKP’nin açılım yaklaşımları topa tutulmasına rağmen Erdoğan’ın görüşmede ısrarlı olmasıdır!
Bunun anlamı üzüm yemek mi yoksa bağcıyı tatmin etmek mi, meçhuldur!
Artık ortaya çıkmıştır ki Erdoğan kendisi ya da başkalarının kurguladığı oyunu oynama sürecindedir.
Belli ki bu oyunda CHP ile görüşme olmazsa olmazdı. Öyle olduğu içindir ki Erdoğan konuşmaları kayda almak gibi ilk bakışta onur kırıcı olarak adlandırılabilecek bir şeyi bile sineye çeker görünmüştür!
Gelelim baştan itibaren direnen ya da dik duran CHP’nin geldiği son noktaya?
Açıklıkla söylemeliyiz ki eğer kamera ya da tutanak şartı sadece kamuoyunu manipüle etme atraksiyonu ise yani o şarttan vazgeçilir ise CHP’nin inandırıcılığı yara alacaktır.
Öyle ya, adama, ne oldu da o şartı kaldırdın sorusunu sorarlar!
Yok bundan vaçgeçilmez ve ısrarlı olunur ise Deniz Baykal bugüne kadar sürdürdüğü muhteşem duruşunu devam ettirmek bir yana onu ziyadesiyle taçlandıracaktır... Öyle çünkü tutanaklı görüşme AKP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır.
Gelelim Tayyip beyin buluşmada Baykal’a ne diyebileceğine?
Dün AKP Grubunda konuşan Başbakan’ı dinleyenler aslında bunun işaretini almıştır.
Tayyip bey dün üstüne basa basa, açılım projesinin AKP’ye değil, devlete ait olduğunu söylemiştir ki bunun anlamı Baykal ile yapılacak görüşmede bu hususun masaya getirileceğidir!
Tam bu noktada bir parantez açıp bu konunun açıklığa kavuşturulması gereğine inanıyoruz!
Birincisi Başbakan’ın devletten ve devlet projesinden kastı nedir?
Kastedilen eğer TSK ise onların bakışı kamuoyuna yansımıştır. Dolayısı ile ortaya çıkan muğlaklık hem Erdoğan hem de asker açısından açıklanmaya muhtaçtır. Başbakan’ın söylediklerine bakarsanız TSK’nın içeride ve dışarıda farklı tutumlar sergilediği anlamı çıkıyor ki böyle bir şey kabul edilemez!
İkinci boyut ABD olgusudur.
Başbakan, CHP liderine ABD’nin çekilmesi sonrasında bölgede doğacak boşluğun Türkiye tarafından doldurulmaması halinde başka güçlerin devreye sokulacağını elindeki somut bilgilerle aktaracak.
Üçüncü boyut, Erdoğan’ın açılım ya da arayışına meşruiyet ve ciddiyet kazandırma hadisesidir.
Anamuhalefetle bu konuyu müzakere edebilmek demek, hedeflenen inandırıcılığa bir ölçüde olsa da ulaşmak demektir.
Başbakan, dün grupta yaptığı toplantıda ilginç bir şey daha söyledi ki o söz kafaları karıştırmaya yetmiştir!
Erdoğan, her zamanki gibi kendisini tekzip ederek yani ABD dönüşünde yok demesine rağmen Anayasa değişikliklerinin ileride olabileceğini söylemiştir ki bunun anlamı aslında baklayı ağzından çıkarması yani itirafta bulunmasından başka bir şey değildir.

SAPLANTI...
Ayşenur Arslan’ın büyük ayıbı!
Ayşenur Arslan aslında iyi bir haberci ama kamera gerisindeki başarısını kamera önünde gösteremiyor. CNN-Türk’te hazırladığı medya programında sürekli gaflar yapıyor. Mesela son olarak iki gün önce,  “MHP ile DTP aynı tip, yani uç partiler, ikisi de marjinal”  gibi bir söz edebilmiştir. Tamam eski TİP’li olan Ayşegül’deki MHP saplantısı belki hoş görülebilir ama bu partiyi DTP ile özdeşleştirmek kasıt değilse cehalettir. Star Grubunda bir süre beraber çalıştığımız Ayşenur’da görülen bir başka saplantı, programını Siyasal İslamcılara ve yandaş medyaya sonuna kadar açarken, Milliyetçi ve Ulusalcı Medyayı yok saymasıdır.. Evet programında neredeyse her gün yanaşma AKP medyasına yer veren Ayşenur hanım, iktidar karşıtlarını yok sayıyor. Amacı AKP’ye yaranmak ise iyi bilsin onlara asla yaranamayacak!

İŞİ MANİPÜLASYON..
Her gün konuşan Başbakan!
Böyle bir şey ne bugün ne dün, dünyada görülmüş, duyulmuş değil.. Bir ülkenin Başbakan’ı istisnasız her gün nasıl konuşur ve ekranları parseller. Evet, hepimiz tanığız, Tayyip Erdoğan atlamaksızın her gün bir ya da birkaç kez canlı yayınlarla ekranlarda oluyor.. Örneğin iki gün önce Kıdemli Vatandaş adı ile yapılan bir sempozyumda bile söz alabiliyor... Diyeceksiniz ki adam derya, kendisini milletinin istifadesine sunuyor!... Keşke öyle olsa da nerdeeee!.. Tayyip bey kendi dağarcığında olanları aktarmıyor, başkalarının yazdığı metni, onu da akan camdan okuyor.. Amacı  şudur: Gündemi manipüle etmek.. Ahali, kamuoyu; işsizliği, yoksulluğu ve dış politikada teslimiyeti konuşmasın diye her gün beyin yıkıyor!

CEVABINIZ... 
Arınç, bu dörtlüğü okusun!
Güneydoğuya zenginler değil, fakir çocuklar gidiyor istismarını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a cevap bağlamında dün bir okurum, bir dörtlük gönderdi. Gönderilen dörtlüğün hikayesi de var. Güneydoğuda şehit olan piyade er Bahadırhan Solak’ın cenaze töreninde bir pankart açılır. Pankartta bir dörtlük vardır. Bunu gören polis hemen müdahale ederek pankart açan şehit yakınlarını gözaltına alır ve mahkemeye sevk eder... Peki o pankarttaki dörtlükte neler mi
yazılıydı?....
“Yemen yolu çamurdandır...
Sefertası bakırdandır...
Gemiciği olan bedel öder...
Şehidimiz fakirdendir...”
Sayın Arınç’ın bu dörtlüğe bir cevabı olursa sütunumuz emrindedir!

sabahattin Önkibar- yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=10442


 


 

 



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs