En Sıcak Konular

PKK’NIN MİSYONU TAMAMLANDI, ŞİDDET YÖNTEMİ GERİDE KALDI

11 Ekim 2009 15:51 tsi
PKK’NIN MİSYONU TAMAMLANDI, ŞİDDET YÖNTEMİ GERİDE KALDI Son günlerdeki PKK, DTP ve demokratik açılımla ilgili açıklamalarıyla gündemde kalmayı başaran eski PKK"lı Osman Öcalan...

Son günlerdeki PKK, DTP ve demokratik açılımla ilgili açıklamalarıyla gündemde kalmayı başaran eski PKK"lı Osman Öcalan, bu kez de Erbil"de Kürtçe yayınlanan tarafsız siyasi gazete Rastare"de yayınlanan röportajında, “PKK"nın misyonunun tamamlandığını, mücadeleyi şiddet yöntemiyle sürdürme zamanının artık geride kaldığını” belirterek, PKK"nın artık, siyasi grup ve şahsiyetlerin demokratik ve medeni yollarla süreci devam ettirmesine müsaade etmesi gerektiğini söyledi.
PKK"nın şiddete devam etmesi halinde, ileride Kürt davasına büyük zararlar vereceğini, Kürt sorununun çözümü noktasında halen Türkiye"de ciddi bir sürecin devam ettiğini vurgulayan O.Öcalan, “PKK sosyalisttir, ben demokratım, PKK"nın insan haklarına inancı yok, benim iliğime kadar bu haklara inancım var” dedi.
Son iki ayda Kürt sorununun barışçı ve siyasi yolla çözümü için Türkiye"de ciddi ve kapsamlı bir çalışmanın söz konusu olduğunu, onlarca milletvekilinin, bazı siyasi grupların ve sivil toplum örgütlerinin “demokratik yönetim” adı altında bir projesinin bulunduğunu dile getiren O.Öcalan, çözüm çabalarından bir sonuç çıkacağı hususunda iyimser düşündüğünü kaydetti.
Osman Öcalan, Kürt sorunu gibi karmaşık ve ağır bir meselenin tamamının Türkiye gibi bir ülkede çözümünün kolay olmadığı, ancak çözümün başlamasının bile önemli olduğu değerlendirmesini yaparak, demokratik ve barışçı çözüm isteyenlerin sayısının sürece karşı çıkanlardan daha fazla olduğunu aktardı.
2003"te PKK"dan ayrıldığında siyasi bir parti kurmak istediğine, ancak çabalarının sonuç vermediğine, bunun için 2005"ten beri Türkiye"deki milleti için şiddet ve silahtan uzak, demokratik ve siyasi bir çözüm yönünde çalıştığına işaret eden O.Öcalan, “Zira şiddet zamanı geride kaldı. Bugünün dünyası siyasi mücadele, barış ve medeniyet dünyasıdır. Yer altı çalışmalarına inancımız ve ihtiyacımız yok. Bugün açık mücadele günüdür. Demokratik mücadele günüdür. Şiddet yöntemi geride kaldı. Şimdi dünya şiddete olumsuz bakıyor. Biz de Kürtler olarak zamana ayak uydurmalıyız. PKK"nın bu şekil ve muhtevada kalması için hiçbir gerekçe kalmamıştır. Şimdi PKK"nın misyonu bitmiştir” şeklinde konuştu.
PKK"nın Kürtlere hizmete etmek bir yana dursun, zarar bile verebileceğini düşünen O.Öcalan, farklı görüşü nedeniyle PKK içinde iki defa idama mahkum edildiğini, defalarca hapse atıldığını, siyasi ve askeri görevden uzaklaştırıldığını, bir defasında üç ay iki gün hücre hapsi yattığını, PKK"nın muhalefeti ve eleştiriyi kabul etmediğini, farklı görüşü olan herkesi ortadan kaldırdığını, 1983"ten beri muhalif gibi çalıştığını, o zamandan beri PKK"nın değişmesi gerektiğine inandığını, belirtti.
Osman Öcalan ayrıca, DTP, Ahmet Türk ve DTP yönetiminin PKK"nın kontrolünde olduğunu, onların kendilerini şu ana kadar PKK"nın düşünce tarzından kurtaramadıklarını, Kürt sorununun çözüm anahtarının İmralı"da olduğu şeklindeki görüşün PKK"nın propagandası olduğunu ve çok yanlış değerlendirildiğini, çözüm anahtarının demokrasi yanlısı Kürtlerin elinde bulunduğunu, bir milletin sorununun tutuklu bir kişiye bağlanmaması gerektiğini, artık düşünce ve ideolojinin değişmesinin zamanının geldiğini, açıkladı.
Bütün bunlar, PKK içerisine girip çıkmış, şiddetin her türlüsünü görmüş eski bir teröristin açıklamaları. PKK içinde Osman Öcalan gibi düşünenlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. PKK"nın ise, çıkmaz bir sokak gibi izlediği şiddet yolundan artık bir an önce geri dönmesi ve barışa sıkı sıkıya sarılması gerekiyor.

Helin Demir

helindem@mynet.com



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,247 µs