En Sıcak Konular

TERÖRİST KADIN'DAN ''ALMAN İSTİHBARATI İLE ÇALIŞTIM'' İTİRAFI

9 Ekim 2009 09:26 tsi
TERÖRİST KADIN'DAN ''ALMAN İSTİHBARATI İLE ÇALIŞTIM'' İTİRAFI Şişli'de üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı madde ile yakalanan ve terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kadın sanık mahkemede ifade verdi.

Alman istihbaratıyla çalıştım

Şişli'de üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı madde ile yakalanan ve terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kadın sanık mahkemede ifade verdi.

Şişli'de  üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı madde ile yakalanan ve terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kadın sanık mahkemede ifade verdi. Almanya'da üniversite eğitimini yarıda bıraktığını anlatan Gönül Erdoğan adlı kadın, Kuzey Irak'a geçtiğini ve burada Alman heyetleri ile çalıştığını söyledi. Bu heyetleri PKK'nın kullandığı küçük sağlık ocaklarına götürdüğünü, örgütün sağlık çalışmalarına katıldığını kabul eden Erdoğan, siyasi ve askeri eğitim almadığını savundu. Kendisinde patlayıcı madde bulunmadığını iddia eden Erdoğan, polisin o patlayıcıları nasıl bulduğunu bilmediğini söyledi. Mahkemeye gelen bir yazı da ise iki PKK itirafçısının Erdoğan'ın iyi Türkçe konuştuğu için örgüt kamplarında dersler verdiği ve Çiğdem kod adını kullandığı belirtildi. Şişli'de üzerinde taşıdığı 8 kilo 800 gram patlayıcı ile yakalanan Gönül Erdoğan ve 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ikinci duruşmasında ilk duruşmaya gelmeyen sanık Gönül Erdoğan savunma yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Erdoğan, 1988 yılında yükseköğretim için Almanya'ya gittiğini söyledi. Fizyoterapi üzerine eğitim aldığını ancak okulunu yarıda bıraktığını anlatan Erdoğan, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından 'Kadın Barış Ekseni' adlı örgüt içerisinde faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti. 2001 yılında Kuzey Irak'a gittiğini söyleyen Erdoğan, "Genelde Alman heyetleri ile birlikte çalıştım. Bir kaç kez de Kızılhaç heyetlerini PKK'nın Kandil Dağı'ndaki örgüte ait küçük sağlık ocaklarına götürdüm. Örgüt kampları dışında bazı köylerdeki örgütün yararlandığı sağlık merkezlerine de götürdüm. 1 yıl kadar da örgütün sağlık merkezlerinde bulundum ve sağlık çalışmalarında yer aldım." dedi.

Siyasi ve askeri eğitim almadığını savunan Erdoğan, silah ve patlayıcı madde kursu da görmediğini iddia etti. 2008 yılında Türkiye üzerinden Almanya'ya veya Avrupa'ya geçmek istediğini anlatan Erdoğan, yasadışı göçmen ticareti yapan İranlı bir şahıs ve sanıklardan Mehmet Sıddık Akın vasıtasıyla Türkiye'ye girdiğini söyledi. Diğer sanıklarla da Mehmet Sıddık Akın vasıtasıyla tanıştığını ifade eden Erdoğan, yakalandığı gün elinde valizle Şişli'ye gittiğini söyledi. Şişli'ye gelirken başını örttüğünü ifade eden Erdoğan, burada dikkat çekmemek için başını açtığını anlattı. Erdoğan, "Bir kuaföre gittim, saçlarımı yaptırdım. Bir süre dolaştım ve alışveriş yaptım. Yeni bir bavul aldım. Kuaförde valizimi ve eşyalarımı bavula doldurdum. Gezerken birden polisler üzerime atladı. 'Bavulda bomba var sen canlı bombasın' dediler. Benim bavulumda patlayıcı madde yoktu. Polisler onları nereden buldular, neden beni suçladılar bilmiyorum." diye konuştu.  Erdoğan'ın ifadesinin ardından mahkeme gelen evrakları okudu. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen yazıda ifadeleri istenen iki PKK itirafçısının Erdoğan'ı PKK kamplarında eğitim verirken gördüklerini söyledikleri belirtildi. İki itirafçının da Erdoğan'ı 'Çiğdem' kod adıyla bildiklerini ve iyi Türkçe konuştuğu için kamplarda eğitim verirken gördüklerini ifade ettikleri anlatıldı. Sanık avukatları müvekkillerini tahliyelerini talep etti. Duruşma savcısı da esas hakkındaki görüşü için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi. Duruşmaya ara veren mahkeme tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme esas hakkındaki mütalaası için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/alman-istihbaratiyla-calistim-140219.htm

 



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,707 µs