En Sıcak Konular

DİYARBAKIRSPOR BAŞKANI AKSİYON DERGİSİ'Nİ NASIL FAKA BASTIRDI

8 Ekim 2009 18:32 tsi
DİYARBAKIRSPOR BAŞKANI AKSİYON DERGİSİ'Nİ NASIL FAKA BASTIRDI Türkiyenin uzun soluklu dergilerinden Aksiyon "kraldan çok kralcı olunca" trajikomık duruma düştü.

Aksiyon Dergisi'nin 05-10-2009  tarihli 774.sayısında,Bursaspor -Diyarbakırspor karşılaşmasında ortaya çıkan nahoş olayları eleştirmek amacıyla İSMAİL AVCI  tarafından kaleme alınan yazıda "Kimsenin değil, Türkiye’nin takımı Diyarbakırspor" deniyordu. 

Dergi, yine Türk milliyetçilerini hedef gösteriyordu ama bu sefer fena faka basmıştı.

Çünkü ,07 Ekim 2009 tarihinde, Amerika'nın Sesi Radyosu'na Kürtçe konuşan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, "Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

İşte ilgili haberlerin detayları:

Kimsenin değil, Türkiye’nin takımı Diyarbakırspor

Bazı deplasmanlarda ayrımcı tezahüratlara maruz kalan, bazen kendi taraftarlarının bile gazabına uğrayan Diyarbakırspor, aslında tam bir Türkiye takımı. Takımda her bölgeden futbolcu ter döküyor

Türkiye, tarihî, bir o kadar da kritik bir süreçten geçiyor. Yıllardır üzerine sünger çekilen sorunlara çözüm aranıyor. Ülkenin çözüme ihtiyacı oranında sorundan nemalanan kesimler var. Hâl böyle olunca vasat kışkırtmalara açık hâle geliyor. Kışkırtmanın yapıldığı mekânlar ise özenle seçiliyor. Toplumun galeyana en açık olduğu yerlerden biri stadyumlar. Bu hesap edilmiş olsa gerek, bir süredir Diyarbakırspor üzerinden hareket ediliyor. İster ‘provokatörler’ deyin, ister ‘bir kısım milliyetçiler’… Şehrin futbol takımına karşı, değil sportmenliğe, insanlığa yakışmayan saldırılarda bulunuyorlar. Önceki hafta Bursa’da yaşananlar bardağı taşıran son damla oldu. Bir grup ‘taraftar’, güya rakip takımın gardını düşürme adına ‘PKK dışarı!’ sloganı attı. ‘Biz açılımımızı yaptık: Ne mutlu Türküm diyene!’ yazılı pankart açıldı. Oysa Diyarbakırspor’un ülkenin en üst liginde oynamasına hep pozitif anlamlar yüklendi. Bir dönem devlet özel destek bile verdi. Her hafta maçlar şehre hareket, şenlik getirecek, sporun birleştirici yönü, ülke bütünlüğüne katkı sağlayacaktı. Maalesef işin tabiatı gereği olması gerekenler değil, sorundan nemalanan kesimlerin beklentileri gerçekleşiyor…[1]

Diyarbakır başkanından ilginç sözler

Amerika'nın Sesi Radyosu'na Kürtçe konuşan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, ilginç açıklamalarda bulundu... Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dedi. 
 
Bursa'da oynanan Bursaspor - Diyarbakırspor maçında ortaya çıkan ve uzun süre Türkiye gündemini meşgul eden olaylar ile ilgili Amerika'nın Sesi Radyosu'na Kürtçe konuşan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, ilginç açıklamalarda bulundu.

20 milyon Kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söyleyen Çetin, "Biz Devletten yardım isteyemiyoruz. İstediğimiz zaman bize Devlet takımı diyorlar. Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dedi.

Amerika'nın Sesi Radyosu'nda yayımlanan bir programa telefon bağlantısı ile katılan ve Kürtçe konuşan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Bursa'da oynanan Bursaspor - Diyarbakırspor maçında kendilerine büyük hakaretler yapıldığını belirterek, "Bizim Kürt olduğumuzu biliyorlar. Siyasi ve kötü sloganlar attılar. Diyarbakır'dan gelen seyircilerimizi taşladılar. Kimse bize bu zulmü yapamaz. Bizde çıkıp takımı ligden çekeceğimizi federasyona söyledik. Bundan dolayı Türk basını da olaya çok fazla yer verdi. Çünkü, gördüğümüz zulüm ve mağduriyet ortadaydı" diye konuştu.

"TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR, SANKİ BİZ BAŞKA BİR ÜLKEDEN GELMİŞİZ"

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Sümer, Bursa'ya gittiklerinde maç öncesi sporun kardeşlik olduğunu, sporda siyasetin yerinin olmadığı yönünde beyanlar ve açıklamalar yaptıklarını ifade ederek, "Fakat, onlar organizeli bir şekilde üzerimize geldiler. Türk bayrağını açtılar. Sanki biz başka bir milletten ve başka bir ülkeden gelmişiz. Bize büyük bir zulüm yaptılar" şeklinde konuştu.

Maçtan sonra AKP'nin üst düzey yöneticilerinin kendilerini aradığını da söyleyen Sümer, "AKP'li yetkililer, meydana gelen olayı tasvip etmediklerini, yanımızda ve Diyarbakırsporlu olduklarını söylediler" dedi.

"DEVLET TAKIMI DEĞİL, DİYARBAKIR'IN TAKIMIYIZ"

Başkan Sümer ayrıca, Kürtlerden, Süper Lig'de bulunan Diyarbakırspor'a destek vermelerini isteyerek, "Alt yapı ve parasal anlamda büyük sıkıntılarımız var. Kimse bize sahip çıkmıyor. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ettik. Bazılarının Diyarbakırspor üzerinden oyunlar oynadığını, kısıtlı imkanlarla bugünlere geldiğimizi söyledim. Baydemir bize destek olacağını söyledi. Ama bugüne kadar bir desteğini görmedik. Biz devletten yardım isteyemiyoruz, istesek 'Devletin takımıdır' diyorlar. Biz Diyarbakır'ın takımıyız. Biz Kürt milletinin takımıyız" dedi.

Başkan Sümer sözlerini şöyle tamamladı: "20 milyon insanımız var. İnsanlarımızın kulüplerine destek çıkmasını istiyoruz. Bu destek ile kulubümüzün dünyada tanınmasını istiyoruz."[2]

Kaynaklar 

[1].http://www.aksiyon.com.tr/detaylar.do?load=detay&link=25127
[2].http://www.internetspor.com/news.php?news_id=14957



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,541 µs