En Sıcak Konular

SOROS'UN SOFRASINA OTURAN GAZETECİLER KİM?

7 Ekim 2009 11:33 tsi
SOROS'UN SOFRASINA OTURAN GAZETECİLER KİM? Türkiye’de de birçok ’kuruluş’u karşı devrim için fonlayan ünlü Yahudi spekülatör, bazı ’gazeteci’lerle yemekte buluştu.

Soros’un sofrasına kim oturdu?

Bebek’te yenen yemek 4 yıldır esrarını korurken, bir yemek daha gündeme bomba gibi düştü. Türkiye’de de birçok ’kuruluş’u karşı devrim için fonlayan ünlü Yahudi spekülatör, bazı ’gazeteci’lerle yemekte buluştu.

Gündemin menüsü zengin!
Çandar, “Soros 80 yaşında ama beyni pırıl pırıl çalışıyor” diye övdüğü Yahudi spekülatörle AKP’nin ’açılım’ı, Gürcistan ve medya cezalarını konuştuklarını yazarken, yemeğe katılanlar hakkında ise tek kelime bile etmedi.

Bebek yemeği hâlâ sır
18 Şubat 2005’te Bebek’te İtalyan lokantasında buluşan eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, TESEV Başkanı Can Paker, eski TRT Genel Müdürü Cem Duna ile ABD ajanları Edelman ve Parris’in neler yediği bile hala gizli!  

Bebek’teki yemeğe gizlice gelen katılımcılar, lokantadan gece yarısı ve yine gizlice ayrılmıştı.

Soros’la gizemli yemek
IMF-Dünya Bankası toplantılarını bahane ederek Türkiye’ye gelen George Soros, yine fitne peşinde. İstanbul’da Cengiz Çandar ve adı sır gibi saklanan ’birkaç kişi’ ile biraraya gelen Soros, ‘Kürt açılımı’na el atmış

İstanbul Bebek’te 18 Şubat 2005’te eski MİT müsteşarının, malum gazetecilerin, ABD büyükelçilerinin, AB temsilcisinin ve Sorosçuların biraraya geldiği yemeğin üzerindeki sır perdesi hala aralanamamışken, ikinci bir gizemli yemek gündeme bomba gibi düştü. 2005’teki esrarengiz yemeğin katılımcılarından birisi olan Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar, dün köşesinde birçok ülkeyi gençlik hareketleriyle karıştırıp ’renkli devrimler’ ihraç eden dünyaca ünlü yahudi spekülatör George Soros’la bir yemek yediğini yazdı.

Övgüler yağdırdı
IMF-Dünya Bankası toplantıları için İstanbul’a gelen Yahudi spekülatörle, geçtiğimiz cumartesi gecesi birkaç kişinin de katılımıyla bir araya geldiklerini ifade eden Çandar, Soros’un sofrasındaki ’birkaç kişi’nin kimliği hakkında ise ser verdi sır vermedi. Yazısında “80 yaşında, gerçi kulakları ağır işitiyor ama beyni pırıl pırıl çalışıyor” gibi ifadelerle mikser Soros’a övgüler yağdıran Çandar, yemekte Doğan Grubu’na verilen vergi cezasının anlamı ile gerekçesi, AKP iktidarının Kürt Açılımı ve renkli devrim gerçekleştirilen ülkelerden birisi olan Gürcistan’daki gelişmelerin masaya yatırıldığını dile getirdi.

Bilgi vermedi
Çandar, yemeğin katılımcılarının, özellikle de Soros’un, Türkiye’deki gelişmeler konusunda neler söylediğine ilişkin tek satırlık bilgi vermedi. Ancak, 2005’teki Bebek buluşmasının ardından kalıtımcılarının özellikle sözde Kürt ve Ermeni sorunu konusundaki ortak söylemleri, Türkiye’nin yeni bir “Soros operasyonu” ile karşı karşıya kalabileceği şüphesini doğurdu.

Soros kimdir?  
ABD’nin sözde demokrasi  perasyonlarında başrolü oynayan George Soros, el attığı her ülkeyi karıştırmasıyla tanınıyor. Yugoslavya ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı mali yardımın tutarı BM yardımını aşınca, bu anormal ilginin altında “siyasal” bir çıkar olduğu konuşulmuştu. Bazı kesimlerin ’Kapitalist Lenin’ benzetmesi de yaptığı Soros’un adı, önce Sırbistan’da Miloseviç’i deviren ayaklanmada, sonra sırasıyla Gürcistan, Ukrayna ve Kırgızistan’da yaşanan halk hareketlerinde duyuldu. Son seçimlerin ardından İran’da çıkan ayaklanmalar da da onun imzası vardı. Türkiye’de de birçok sözde sivil toplum hareketine para aktaran Soros, 2006 yılında Türkiye’ye 8 milyon dolar aktardığını itiraf etmişti. TESEV, Liberal Düşünce Topluluğu, Stratejik Araştırma Vakfı (SAV) , Türk Demokrasi Vakfı (TDV), Arı Grubu, Yeni Form Dergisi, Toplumsal Sorunları Araştırma Vakfı (TOSAV), Anadolu Stratejiler Araştırma Vakfı (ANSAV), AÇIK TOPLUM VAKFI, TARİH VAKFI gibi bazı sözde sivil toplum kuruluşlarının Soros tarafından fonlandığı iddia edilmişti.

Bu ekip sır vermiyor
Tarih: 18 Şubat 2005 Yer: İstanbul... Bebek’teki bir İtalyan lokantasında sır bir buluşma gerçekleşti. MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal, Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal, Referans gazetesi yazarı Cengiz Çandar, Soros destekli TESEV’in yönetim Kurulu Başkanı Can Paker, TRT eski Genel Müdürü Cem Duna, ABD CIA ajanı Büyükelçileri Eric Edelman ve Mark Parris bir araya geldi. Buluşmadan aylar sonra Türkiye’de adı e-mail skandalına karışan AB Komisyonu’nun eski Türkiye Temsilcisi Karen Fogg’un da toplantıda olduğu ortaya çıktı. Yemek 2,5 saat sürdü.  Katılımcılar gizlice geldikleri lokantadan gece yarısı yine gizlice ayrıldı. Yapılan onlarca habere rağmen toplantıda ne konuşulduğu hala açıklanmadı.(Haber: Mustafa DURAN)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=24172

 



Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,377 µs