En Sıcak Konular

YUNANİSTAN'DA TEKRAR ''PASOK'' DÖNEMİ

6 Ekim 2009 09:47 tsi
YUNANİSTAN'DA TEKRAR ''PASOK'' DÖNEMİ Yunanistan’da yapılan genel seçimlerde, 300 üyeli parlamentoda PASOK 160, Yeni Demokrasi Partisi 93 sandalye kazandı.

Yunanistan’da iktidar değişti 

Yunanistan’da yapılan genel seçimlerde, 300 üyeli parlamentoda PASOK 160, Yeni Demokrasi Partisi 93 sandalye kazandı.
 
Yunanistan’da hafta sonu yapılan genel seçimlerde, 300 üyeli parlamentoda PASOK 160, Yeni Demokrasi Partisi (YDP) 93 sandalye kazandı. Batı Trakya’da PASOK listesinden Çetin Mandacı ve Ahmet Hacıosman da yeniden milletvekili seçildi. İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde oyların yüzde 98,75’inin sayıldığını ve PASOK’un 43,94, YDP’nin yüzde 33,49 oranında oy aldığının belirlendiği duyurdu. Açıklamada, 20 milletvekilliği kazanan Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) yüzde 7,53, 13 milletvekilliği kazanan Radikal Sol İttifak ve Sol Koalisyon’un (SYRİZA) yüzde 4,59, 15 milletvekili kazanan Ortodoks Halk Birliği Partisi’nin (LAOS) ise yüzde 5,62 oranında oy aldıkları belirtildi. Geçen dönem  parlamentoda 10 üye ile temsil edilen, aşırı sağcı LAOS milletvekili sayısını yüzde 50 oranında arttırarak, kazananlar arasına adını yazdırdı. Bu seçimlerde, KKE 2, SYRİZA ise  bir milletvekili kaybederek parlamentoya girdi.

2 Türk vekil Yunan Parlamentosuna girdi
Yunanistan’da yapılan erken genel seçimlerde 300 kişilik Yunanistan Parlamentosu’na 2 Türk girmeyi başardı. Seçimlere PASOK’tan katılan Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı yeniden seçildi. Yunanistan’da bugün yapılan genel seçimlerde Batı Trakya’da yaşayan soydaşlar iki milletvekilini meclisi sokmayı garantilediler. PASOK’un Gümülcine listesinden aday olan Ahmet Hacıosman ile İskeçe listesinden aday olan Çetin Mandacı resmi olmayan sonuçlara göre seçilmeyi garantilemesi soydaşlar arasında büyük sevinç yarattı. Gümülcine’den seçilen Ahmet Hacıosman, yıllardan beri biriken Batı Trakya Türk azınlığın sorunlarına iktidar partisi milletvekili olarak çözüm bulmaya çalışacağını ve üzerindeki sorumluluğun farkında olduğunu söyledi.

Papandreu birlik çağrısı yaptı
Yunanistan’da dün yapılan genel seçimlerden zaferle çıkan PASOK Genel Başkanı Yorgo Papandreu, tüm Yunanlılara güçlerini birleştirme çağrısı yaptı. Papandreu, PASOK genel merkezi önünde toplanan binlerce partiliye hitaben yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın kalkınması ve ilerlemesi yolunda büyük bir yükümlülük altına girdiklerini söyledi. Yorgo Papandreu, ortak değerler ve ilkeler çevresinde birleşerek ilerleyeceklerini belirtti.

Yenilen Karamanlis görevi bırakıyor
Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Genel Başkanı Kostas Karamanlis, partisinin genel başkanlığından çekileceğini açıkladı. Karamanlis, tüm televizyonların canlı yayınladığı konuşmasında, seçim sonuçlarının sorumluluğunu üstlendiğini belirterek, bir ay içinde olağanüstü kongre yapılacağını ve genel başkanlığa aday olmayacağını bildirdi. Karamanlis, ‘’Sayın (PASOK Genel Başkanı Yorgo) Papandreu’yu tebrik ederim ve her Yunanlı gibi ekonomi alanında başarılı olmasını dilerim’’ dedi. Bu arada Karamanlis’in PASOK Genel Başkanı Papandreu’yu telefonla arayarak, seçim zaferi için kutladığı bildirildi.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9007300&tarih=2009-10-06

 

 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,478 µs