En Sıcak Konular

ORDUYU AĞIR SUÇLAYIP PKK'YI TEMELDEN AKLIYORLAR

4 Ekim 2009 16:34 tsi
ORDUYU AĞIR SUÇLAYIP PKK'YI TEMELDEN AKLIYORLAR Her fırsatı silah yapıyorlar.Orduya ateş ediyorlar. Orduyu ağır suçluyorlar.PKK’yı temelden aklıyorlar. Böylelikle ebediyen yaşaması gereken “Türk ve Kürt kardeşliğinin” arasında kin ve nefret duvarları, her geçen gün büyüyor.

Pis tuzak!

Ceylan’ı PKK mayını parçalamış olamaz mı? Böyle bile olsa insanın kanını dondurucu bir cinayettir ve PKK mayınlarını kendi toprağından temizleyemeyenleri sorumlu kılar. 12 yaşındaki kız çocuğu Ceylan Önkol’un paramparça cesedi üzerinden Türk Ordusu’na vurmalarının, haklılığı var mı yok mu?

Bunu anlamalıyız.

Kızı, ordu mu öldürdü?

PKK’nın mayını mı?

Gerçek neyse bilmeliyiz.

Orduyu her fırsata suçla.

Her ortamda PKK’yı akla.

Kini ve nefreti çoğalt.

Türkler ile Kürtler arasında her fırsatta düşmanlığı yükseltecek suçlamalar koymanın amacı; “içinde bölünme ile ayrılma bulunan ve farklılıkları; 2 milletli- 2 bayraklı- 2 ordulu- 2 devletli yapıya dönüştürme şartlarını dayatan bir planın olduğu tahmin edilen (veya olması istenen, beklenen) ‘Açılımın Havuzuna’ su taşımak” değilse nedir?

Ordu’nun havanı diyorlar.

Havan mermisiydi!

Kulak zarını yırtan ıslıklar çalarak havadan geldi, anneciğine “Bana makarna pişir” diye seslenip güttüğü davarlarının başında 12 yaşındaki çoban kızın vücudunu parçaladı.

***

Ve ekliyorlar.

Çoban kız Ceylan, Tabantepe Askeri Birliği-Abalı ve Yayla Jandarma Karakolları’nın oluşturduğu üçgenin içinde kalan Hambaz Mezrası’nda evinin önünde parçalanarak öldürüldüğünde; elleri, bacakları, kolları ve ayakları sağlamdı. Mermi çocuğun karnına girip parçalamıştı. Eğer mayın patlaması olsaydı, elleri, bacakları, kolları ve ayakları da dahil bütün vücudu paramparça olurdu ve cesedin bulunduğu yerde bir çukur bulunurdu. Çukur yoktu.

Böyle anlatıyorlar.

Böyle dinliyorlar.

Böyle yazıyorlar.

Doğru mu anlatıyorlar?

Doğru mu dinliyorlar?

Doğru mu yazıyorlar?

Gerçeği bize; cinayetin işlendiği gün hemen anında olay yerine ulaşması gereken güvenlik görevlisi jandarma ile savcı söylemeliydi, söyleyebilmeliydi.

Onlar söylüyemiyor.

Çünkü jandarma burası “Teröre müzahirdir, yani teröriste destekçi, yardımcı bölgedir, güvenliğini sağlayamayız” dediği için Lice Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelmemiş...

***

Çoban kız çocuğu Ceylan’ın parçalanmış ve etrafa dağılmış cesedinin başında annesi Seniye Önkol, 6-7 saat çırpındıktan sonra köyün imamı, cesedin kopmuş etrafa dağılmış parçalarını da toplayıp bir torbaya koyarak ancak karakola ulaştırmıştı.

Kim öldürdü kızı?

Ordu öldürdü diyorlar.

Havan attı, karnını parçaladı.

Savcı korkudan gelemedi.

2 gün geçti.

Devlet ortada görünmedi.

Hiçbir devlet görevlisi (mülki amir) cenazeye katılmadı. Genelkurmay ise “Olay sırasında bölgede askerin havan atışı yapmadığını” açıkladı. Havan atışı yapılmadıysa, bu küçük kızın vücudunu parçalayan PKK’nın döşediği sinsi ve hain mayın mıydı?

Doğruyu kimden öğreneceğiz?

Bu küçük kızın ölümünden birinci derecede Ordu’nun bağlı olduğu Başbakan Tayyip Erdoğan sorumludur. Başbakan, bugüne kadar araştırmayı yaptırıp gerçeği söylemesi ve gerçekten bu kız havan topu ile öldürülmüşse sorumlularının yakalanması gerekirdi.

Her fırsatı silah yapıyorlar.

Orduya ateş ediyorlar.

Orduyu ağır suçluyorlar.

PKK’yı temelden aklıyorlar.

Böylelikle ebediyen yaşaması gereken “Türk ve Kürt kardeşliğinin” arasında kin ve nefret duvarları, her geçen gün büyüyor.

Pis tuzak, çok yol aldı!

 

Necati Doğru-Vatan

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Pis_tuzak&tarih=04.10.2009&Newsid=262638&Categoryid=4&wid=108



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,504 µs