En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANI'NIN KODLU KONUŞMASI

3 Ekim 2009 15:56 tsi
CUMHURBAŞKANI'NIN KODLU KONUŞMASI Cumhurbaşkanı Meclis’in açılışında yaptığı uzun konuşmasında; “Ülkenin içini kemiren sorunların çözülmemesi halinde, kaçınılmaz olarak başka devletlerin müdahalesine açık alanlar ortaya çıkar...” dedi.

Cumhurbaşkanı Meclis’in açılışında yaptığı uzun konuşmasında; “Ülkenin içini kemiren sorunların çözülmemesi halinde, kaçınılmaz olarak başka devletlerin müdahalesine açık alanlar ortaya çıkar...” dedi.

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı "Milli İrade"nin sembolu bir mecliste böyle laf eder mi?

Ederse neden eder,neden böyle bir mecburiyet hisseder?

Vatan Gazetesi yazarı Necati Doğru bu lafın altında yatan korkunç şüpheye dikkat çekti.

İşte o yazı:

Cumhurbaşkanı’nın kodlu konuşması!

Gazeteciliğe yeni başladığımız günlerde ustalarımız bize “rutin haberi” ilginç hale getirme yollarını da öğretirler, “yufka lafların peşinde zaman-kâğıt-kalem öldürme, büyüteceksen kemikli lafları büyüt” derlerdi.

Genel kuraldır.

Okurun “ne demiş” diye merak ettiği kişilerin ki, bunlar cumhurbaşkanı olur, başbakan olur, bakan olur; vali, belediye başkanı, sanayicilerin sözcüsü, spor dünyasının önde geleni olur, uzun konuşurlar. Uzun konuşmalar çoğunlukla kimsenin itiraz etmeyeceği, herkesin aklına gelebilen “yufka cümelerle” doludur fakat bir ya da iki cümle vardır ki, işte o “kemikli laf” tır.

Okura heyecan verir.

Ses getirir.

Düşündürür.

Dikkat çeker.

İyi gazeteci, “kemikli lafı” manşete çeker. Cumhurbaşkanı Meclis’in açılışında yaptığı uzun konuşmasında; hem iktidarı ve hem muhalefeti, “planlı ve hızlı hareket etmeye” çağırıyor; “Ülkenin içini kemiren sorunların çözülmemesi halinde, kaçınılmaz olarak başka devletlerin müdahalesine açık alanlar ortaya çıkar...” diyordu.

Günün lafı buydu!

Cumhurbaşkanı, belli ki “demokratik açılım ya da Kürt açılımı” konusunda kodlu konuşuyor ve herkesin, özellikle muhalefet partileri liderlerinin işin ciddiyetini anlamalarını istiyordu.

Biz çözemezsek!

Başkası gelir, çözer!

Cumhurbaşkanı’nın “kodlu konuşmasının bir açılımı” olmalı. Kendi meselelerini çözmeyen ülkelerin, sorunlarını başkaları mı gelip çözüyordu? Söz gelimi ABD, İngiltere, Fransa, Hindistan, Çin, Rusya, “kendi meselelerini çözemediği zaman” başkaları mı geliyor ve çözüyordu? Cumhurbaşkanı, niçin böyle bir söz etme ihtiyacını duymuştu?

Tehdit mi yemişti!

İma ile mi karşılaşmıştı.

İhsas mı edilmişti.

Aba altından sopa mı gösterilmişti. Cumhurbaşkanı, tehdit, ima ve ihsas altında kaldığı için; beyninde kendisini, dolayısıyla ülkesini ve halkını tehlikede gören bir tablo oluştuğu için mi, özellikle muhalefeti; “biz çözmezsek, gelir çözerler...” diye uyarıyordu.

Acaba “sorununu kendisi çözmediği için başkası gelip çözmüş” kaç örnek vardı? Dışarıdan gelenin sorunu çözme durumu, “komşularımızdan birinin başına gelmiş” olabilir miyidi? Söz gelimi Saddam Hüseyin, Irak’ta sorunu çözmediği için ABD gelmiş ve çözmüştü. Cumhurbaşkanı’nın kastettiği; “çözmezsen-çözerler modeli” Saddam’ın başına gelenler miydi?

Kodluydu o cümle!

Açılıma ihtiyacı vardı.

Cumhurbaşkanı’nın “gelir çözerler” dediği kimdi ve çözüm için kullanacağı aletler neydi? Herhalde Cumhurbaşkanı, ciddi bir şeyler biliyordu. Bu yüzden, hem de Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününde uyarmak zorunda hissetmişti.

Kim bu başkası?

Neyle çözecek?

Irak’ta Saddam’a yaptığı gibi mi yapacak? Bu yüzden mi Başbakan, “Meclis’te gizli oturum yapalım” çağrısında bulundu.

Ustalarımız bize öğretti.

Yufka lafları geç.

Kemikli lafa yoğunlaş.

Ben, “ciddi bir tehdit altında olduğumuz” sonucunu çıkarttım, siz ne düşündünüz?

Necati Doğru- Vatan

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haber.vatan?detay=Cumhurbaskaninin_kodlu_konusmasi&Newsid=262469&Categoryid=4&wid=108



Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,554 µs