En Sıcak Konular

AİHM YUNANI HEM MEMNUN ETTİ HEM UMUTLANDIRDI

1 Ekim 2009 21:33 tsi
AİHM YUNANI HEM MEMNUN ETTİ HEM UMUTLANDIRDI Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İstanbul’da ailesinden miras kalan mallarını geri almak için dava açan Yunan vatandaşı lehine karar verdi. Yunan hükümeti kararı memnuniyetle karşılayarak, benzer davaların açılmasını istedi.

AİHM’den Yunanı sevindiren karar 
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İstanbul’da ailesinden miras kalan mallarını geri almak için dava açan Yunan vatandaşı lehine karar verdi. Yunan hükümeti kararı memnuniyetle karşılayarak, benzer davaların açılmasını istedi.
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Yannis Fokas adlı bir Yunan vatandaşının İstanbul’da ailesinden miras kalan mülklerine ulaşamadığı gerekçesiyle açtığı davayla ilgili önceki gün aldığı kararda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin mal ve mülkiyet hakkının korunması konusunda 1. protokolün 1. maddesinin Türkiye tarafından ihlal edildiğine hükmetti. Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) aldığı kararın önemli olduğunu söyledi.

Benzer davalar açılsın!
Bakoyanni, AİHM’nin Yannis Fokas’ın, İstanbul’da ailesinden miras kalan mülklerine ulaşamadığı gerekçesiyle açtığı davaya değindi. AİHM’nin aldığı kararın, “mülkiyet haklarının çiğnendiğini belirlemesinin önemli olduğunu” ifade eden Bakoyanni, söz konusu kararla Yunan vatandaşlarının İstanbul’daki mülklerine ilişkin haklarının tanınmış olduğunu ve benzeri davalar için olumlu sonuçlara giden yolun açıldığını kaydetti. Daha önceki benzeri davalarda olduğu gibi bunda da Yunan hükümetinin faal bir biçimde müdahil olduğunu söyleyen Bakoyanni, “Bize iletilmiş ve müdahil olduğumuz olan askıdaki diğer davalarda da olumlu sonuçlar alacağımız konusunda iyimseriz” dedi. Açıklamada, Yunan hükümetinin konuya müdahalesinin, Yunan vatandaşlarının, ‘Türkiye tarafından tanınmayan’ İstanbul’daki mülklerine ilişkin hakları konulu yazılı gözlemlerini sunması biçiminde olduğu da kaydedildi.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9007210&tarih=2009-10-01


 



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,764 µs