En Sıcak Konular

ERMENİSTAN'LA ANLAŞMA TARİHİ 10 EKİM

29 Eylül 2009 22:43 tsi
ERMENİSTAN'LA ANLAŞMA TARİHİ 10 EKİM Türkiye’den ve Azerbaycan’dan gelen her türlü tepkilere rağmen hükümetin sürdürdüğü Ermenistan açılımı konusunda Türkiye ile Ermenistan arasında 10 Ekim’de anlaşma imzalanacağı iddia edildi.

Hükümet Ermenistan’la 10 Ekim’de anlaşacak 

Türkiye’den ve Azerbaycan’dan gelen her türlü tepkilere rağmen hükümetin sürdürdüğü Ermenistan açılımı konusunda Türkiye ile Ermenistan arasında 10 Ekim’de anlaşma imzalanacağı iddia edildi.
 
Türkiye ve Ermenistan’ın, diplomatik ilişkileri kurmak amacıyla 10 Ekim’de bir normalizasyon anlaşması imzalayacakları bildirildi. Ankara’da adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ‘’Anlaşmanın 10 Ekim’de İsviçre’nin Zürih kentinde imzalanması öngörüldü’’ dedi. Her iki ülkenin dışişleri bakanlıklarının, birçok Batılı ülke tarafından teşvik edilen yakınlaşma sürecinde tarafların hali hazırda kabul etmiş oldukları içerikteki 2 protokolü imzalamaları bekleniyor. Aynı yetkili, Ankara ile Erivan arasında arabuluculuk rolü oynayan İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy–Rey’in de törende büyük olasılıkla hazır bulunacağını belirtirken, başkent Bern’de Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri de, ‘’Törenin İsviçre’de yapılması olası’’ açıklamasında bulundu.
Ankara’dan gelen bu haberi Erivan’dan yorumlatmak ise henüz mümkün olmadı. Bu arada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin konuyla ilgili olarak New York’ta yaptığı açıklamada, söz konusu protokollerin Türkiye’deki bilgilendirme sürecini takiben o tarihlerde imzalanmasının söz konusu olup, tam tarihinin, yerinin ve kimler tarafından imzalanacağı hususlarının halen değerlendirilmekte olduğunu bildirdi.

Obama–Erdoğan ne görüştü?
Başbakan Erdoğan`ın G–20 zirvesinin sonunda ABD Başkanı Obama ile gerçekleştirdiği 15 dakikalık görüşmede de Ermenistan açılımı gündeme geldi. Başbakan Erdoğan Türkiye`ye gelişinde fotoğrafın perde arkası ilgili şu şöyle konuştu: ABD Başkanı Obama`yla gerek Irak, Suriye gerek Ortadoğu`daki gelişmeler, Türkiye Ermenistan ilişkileriyle ilgili atmakta olduğumuz adımlar, bütün bunları o 15 dakika içerisinde görüşme imkanımız oldu. Tabii bölgeye yönelik olarak da Afganistan`daki gelişmeleri değerlendirme fırsatımız oldu.”

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9007172&tarih=2009-09-29

 



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,235 µs