En Sıcak Konular

DTP'LİLER MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK

29 Eylül 2009 17:50 tsi
DTP'LİLER MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK DTP'lilerin ifade krizi büyüyor. Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş mahkemeye zorla getirilecek.

İfade krizi büyüyor!

DTP'lilerin ifade krizi büyüyor. Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş mahkemeye zorla getirilecek.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ile Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna’nın, talimatla ifadelerinin alınması için polis zoruyla mahkemeye getirilmesine karar verdi.

Haklarında açılan davalar nedeniyle ifade vermeye çağrılan 5 DTP'li milletvekili bugün ve yarın ki duruşmalara katılmayacak. DTP'lilerin mahkeme tebligatlarını almadıkları öğrenildi.Mahkemeler DTP’li milletvekillerinin ifadelerinin talimatla alınması için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazmıştı.DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de arasında bulunduğu DTP Kadın Meclisi Üyesi 23 kişi ile DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında ''suçu ve suçluyu övdükleri'' iddiasıyla Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 ayrı dava daha açılmıştı.Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, davaların önceki celselerinde TBMM Başkanlığına yazı yazarak milletvekillerini ifade vermeye çağırmıştı.

' ZORLA DA OLSA GİTMEYECEĞİM'

Kararı NTV yayınında değerlendirme yapan Emine Ayna tebligatı aldığını ama yaşananları teşhir etmek için 29 Aralık’taki mahkemeye de gitmeyeceğini söyledi.

Ayna şunları söyledi: “Bu kararın uygulanabilmesi için öncelikle dokunulmazlıkları kaldırılması gerkiyor. Dokunulmazlık varken mahkemenin sürüp gidiyor olması olması bir hukuki skandaldır. Bize ilk kez dava açılmıyor. Daha önce de mahkemelere gittik, içimizde ceza alan arkadaşlarımız da var. Bizim korkumuz bu değil, bunlar mahkemeye gitmeme nedenimiz değil.

'MAHKEMEYE GİTMEYECEĞİM'

Süreçte çarpık bir işleyiş var. Dokunulmazlıklar varsa bu bütün milletvekilleri için geçerli olmalı, Başbakan için de geçerli olmalı. Ancak diğer milletvekillerinin içlerinde yolsuzluk davalarının da olduğu davaları dondurulmuşken bizim davamızın devam etmesi demokrasi ayıbıdır.

Biz karalardan çekinmiyoruz. Dokunulmazlık zırhının ardına saklanmıyoruz. Benim ellime tebligat geçti ancak bu çarpıklığı teşhir etmek için 29 Aralık’ta mahkemeye gitmeyeceğim.

Meclis Başkanlığı'na yazı gönderen mahkeme "Vekillerin tatilde olması nedeniyle kendilerine ulaşılamadığı" yanıtını almıştı.

EMİNE AYNA: GÜVEN BUNALIMINA NEDEN OLUR

Emine Ayna hakkında verilen kararın bir benzerinin yarın kendisi için de verilmesi söz konusu olan Aysel Tuğluk da gelişmeleri NTV ekranında değerlendirdi: “Bu yaşananalar devletin Kürt sorununa çözümsüz yaklaşımının sonucudur. Karşımızda bir hukuk olduğun düşünmüyorum. Yargının siyasallaşması ile ilgili bir durum söz konusu. Karşımızda siyasal bir hukukun ve ayrımcı bir durumun söz konusu olması. Problem bu mantıkta yatıyor.

Yeni bir dönem dediğimiz bu ve bezeri uygulamalar güven bunalımı yaratacaktır. 367 krizi de benzer bir mantığın sonucudur.Çözümde rol oynayabilecek bir partinin vekillerine baskılar devam ederse, bunalım yaşanabilir.

Legal siyasette DTP’nin bir kontrol unsuru olduğu görülmeli. Bunlar ülkeye yarar getirmiyor.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1144307&Date=29.09.2009&b=Ifade krizi buyuyor

 



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,892 µs