En Sıcak Konular

SPOR KAZANACAK! TÜRKİYE KAZANACAK!

29 Eylül 2009 16:19 tsi
SPOR KAZANACAK! TÜRKİYE KAZANACAK! TFF Başkanı Mahmut Özgener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer ile ortak basın açıklaması yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor ile Diyarbakırspor arasında oynanan karşılaşma esnasında ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Toplantıda ilk sözü alan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener şöyle konuştu:

"26 Eylül 2009 tarihinde Bursa'da oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor karşılaşması sırasında yaşanan olaylar tüm spor ailesini derinden yaralamıştır. Son haftalarda oynanan bazı karşılaşmalarda da küfür olaylarının arttığı ve futbol etiğine yakışmayan, futbolumuzu farklı gündemlere taşıma riski gözlemlenen bazı olayların yükselme eğiliminde olduğu gözlemlenmektedir. Spor ve dolayısıyla futbol, ülkemizde ve tüm dünyada "kardeşliği, fair-play'i ve birliği" öne çıkarması gereken olgulardır.

Futbol, ülkemizin gözbebeği olan bir spor dalı olduğu gibi üzüntüde ve sevinçte tüm ülkemizi birleştiren, kenetleyen en önemli değerlerimizden bir tanesidir. Futbol, bu birleştirici özellikleri içinde barındırmadığı ve bu değerlerden uzaklaştığı takdirde, başta gençlerimiz olmak üzere, hiç kimseye hiçbir yarar sağlamaz. Şiddete yol açabilecek her türlü davranış, küfür gibi olayların yanı sıra siyaset ve siyasi nedenlerden dolayı gösterilen tüm tepkiler futbolla asla bir araya gelmemesi gereken olgulardır. Siyasi konuları, amacı ne olursa olsun statlarımıza ve tribünlerimize taşımak hem futbolumuzda, hem de ülkemizde onarılması çok zor tahribatlara yol açma tehlikesi taşımaktadır. Siyasi konuları, rekabetin, adrenalinin, mücadelenin en yüksek seviyelerde yaşandığı spor sahalarına taşımak, istenmeyen olayların yaşanmasına yol açabilir. Ülkemiz bu konuda geçmişte de birçok tatsız tecrübe yaşamıştır.

Dünyada FIFA ve UEFA başta olmak üzere tüm yönetim kurumları da bu konuda büyük hassasiyet göstermekte, bu iki olguyu bir araya getirmeye çalışan her kulüp, futbolcu veya taraftar grubu en ağır şekilde cezalandırılmaktadır. Çok değil daha bir yıl önce FIFA Fair-play ödülünü almış bir federasyon ve ülke olarak futbolun bu tarz sorunları karşısında sorumluluğumuzun ve kararlılığımızın en üst düzeyde olması gerektiğinin bilincindeyiz. Ülkemiz liglerinde yıllardır mücadele eden güzide bir kulübümüzün ismini siyaset bir yana bir terör örgütü ile birlikte anmak, kulübümüze bu yönde ithamlarda bulunmak hiçbir koşulda kabul edilebilir bir durum değildir. Bu ithamların sadece bir kulüp taraftarı tarafından değil, zaman zaman birçok statta tekrarlandığını üzülerek gözlemlemekteyiz. Statüsü veya ligi her ne olursa olsun, hiçbir kulübümüzün bu ve benzeri bir yaklaşımla karşılaşmaması için gerekli her türlü önlemi alma konusunda kararlıyız. Geniş kitlelerin sosyal yaşamını etkileyen, insanımızın ve gençlerimizin yaşama bakışlarından hayatı algılayış biçimlerine kadar derin etkileri olan futbolumuzun, yüklenmiş olduğu sorumluluklar çerçevesinde faaliyetini sürdürüyor olması, yasaların vermiş olduğu haklar çerçevesinde kurumumuzun görevidir.

Bu görev bilinci içerisinde, futbolun ve sporun evrensel değerleri ile oynanabilmesi için gerekli tüm önlemleri alma konusunda kararlılığımızı sürdüreceğiz. Sahip olduğumuz ortak değerleri yüceltmek yerine onları yozlaştıran, çirkinleştiren, tehlikeli hale getiren bu tür yaklaşımlara karşı durmak hepimizin görevidir. Tüm futbol ailesinin bu konuda yüksek bir sorumluluk duygusuyla hareket edeceği beklentisinde olduğumuzu ifade ediyor, tüm kulüplerimizi, futbolseverleri, medya mensuplarını bu mücadelede bizlerle birlikte davranmaya çağırıyoruz."

İbrahim Yazıcı: "Diyarbakırsporla hiç bir şekilde ters düşünceye sahip değilim"

Başkan Özgener'in ardından söz alan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ise bu konuda bir çok şeyin yanlış anlaşıldığını anlatarak, "Böyle bir olayın tazesi tazesine yapılan toplantı her şeye açıklık getirecektir. Bir çok şey yanlış anlaşılmakta. Sayın Başkan kendileri de doğrulayacaktır, Diyarbakırspor, Bursa'ya geldiği zaman kendi tesislerimizde misafir ettik, şeref tribününde beraber olduk. Şeref tribününe gelen fazla misafirlere derhal davetiyelerini bularak oldukça kalabalık bir grubu şeref tribinünde ağırladık. Şeref tribününde hiç bir olay olmadı. Şeref tribününe gelen fazla misafirlere derhal davetiyelerini bularak oldukça kalabalık bir grubu şeref tribinünde ağırladık. Şeref tribününde hiç bir olay olmadı. Ama maalesef hiç arzu edilmeyen bazı olaylar oldu. Bu genelde zaten olan sloganlar biraz daha farklı şekilde bence provoke edilerek yapıldı. Burada Bursaspor'un dahli yoktur. Diyarbakırsporla hiç bir şekilde ters düşünceye sahip değilim, bir önceki yönetimimizde Diyarbakır doğumlu yöneticilerimizde vardı. Böyle bir olayın gündeme gelmesini de doğru bulmuyorum. Bundan sonrası içinde spora kesinlikle siyasetin girmemesinden yanayım." şeklinde konuştu.

Çetin Sümer: "Diyarbakırspor kulübü hiç bir örgüt ya da siyasi partiye bağlı bir kulüp değildir"

Son sözü alan Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer de Bursa taraftarının nahoş tezahüratlarına maruz kaldıklarını hatırlatarak, "Bursaspor bize kendi tesislerini ve idman sahalarını kullandırdılar; ama maç esnasında taraftarlar siyasi oyunlara alet olarak nahoş tezahüratlarda bulundular. Diyarbakır Türkiye'nin bir ilidir ve biz de Türkiye'nin bir takımıyız. Stadyumlarda özellikle spor, kardeşlik olgusu içerisinde hareket etmesi gerekir. Diyarbakırspor Kulübü hiç bir örgüt ya da siyasi partiye bağlı bir kulüp değildir. Siyaset yapmak isteyen arkadaşlara, TBMM'ye gidip siyaset yapmalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkye Futbol Ferderasyonu,http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=8061



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,052 µs