En Sıcak Konular

MALUM TAYFA GENELKURMAY BAŞKANI HAKKINDA ŞUÇ DUYURUSU YAPTI

28 Eylül 2009 23:06 tsi
MALUM TAYFA GENELKURMAY BAŞKANI HAKKINDA ŞUÇ DUYURUSU YAPTI Bayramda yaptığı Mardin ziyaretinde milli hassasiyetlere vurgu yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, malum çevreleri rahatsız etti...

Başbuğ'a savaş açtılar

BAYRAMDA gerçekleştirdiği sürpriz Mardin ziyaretinde milli hassasiyetlere vurgu yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, malum çevreleri rahatsız etti: Yetkisini aştı, siyaset yaptı, yargılanmalı!

İşte cepheye koşanlar!
BAĞIMSIZ Milletvekili Ufuk Uras’ın İstanbul Adliyesi’ne verdiği dilekçeye Mebuse Tekay, Oya Baydar, Baskın Oran, Cengiz Algan, Ahmet İnsel, Aydın Engin, Mithat Sancar ve Sezgin Tanrıkulu imza attı.

Malum tayfa Başbuğ’u şikayet etti
Baskın Oran ve Ufuk Uras’ın da aralarında bulunduğu sözde aydınlar, Başbuğ hakkında milli hassasiyetlere vurgu yaptığı konuşmasından dolayı suç duyurusunda bulundu

Bir grup sözde aydın, Ramazan Bayramı’nın 2. gününde Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Sınırtepe karakolunu ziyaret ederek sözde Kürt açılımı konusundaki milli hassasiyetleri vurgu yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu. Orgeneral Başbuğ’u şikayet eden dilekçeyi grup adına DTP’lilerin oylarıyla TBMM’ye giren İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras verdi.

Konuşma siyasiymiş!
Suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Savcılığına sunduktan sonra Sultanahmet adliyesi önünde basın açıklaması yapan Uras, “Güneydoğu Sınır Bölgesinde yaptığı konuşmalarda kendisine kanunla verilmiş görev ve yetkilerin dışına çıkmış, siyasi nitelikte konuşmalar yapmıştır. Bu konuşmalar askeri ceza kanununun 148. Maddesi’nin C bendine göre suçtur. Bu nedenlerle Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında söz konusu demeçlere ilişkin soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunmaktayız” diye konuştu. Suç duyusu dilekçesinde kendisiyle birlikte Mebuse Tekay, Oya Baydar, Baskın Oran, Cengiz Algan, Ahmet İnsel, Aydın Engin, Mithat Sancar ve Sezgin Tanrıkulu’nun bulunduğunu da ifade etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri suç duyurusunun askeri savcılığa gönderileceğini söyledi.

Başbuğ ne demişti?
Sınırtepe’de, açılımdan endişe duyan vatandaşlara seslenen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Endişelenmeyin, TSK görevinin başında” diyerek teminat vermişti. Konuşmasında satırbaşları ile şunları kaydetmişti:
* Bu kanı kim ve niçin akıtıyor? Bunu sormak lazım. Akan kan dursun. Peki kan döken kim? Cevap açık. Bölücü terör örgütü
* TSK, görev ve sorumluluklarının bilinci içindedir. Bu bölgede terörist bulunduğu sürece görevimizi yaparız.
* Anayasa’nın 2. maddesi açık: Türkçe resmi dil. Türkçe aynı zamanda ortak iletişim dili. Aynı zamanda ekonomik dil.
* Özellikle bu bölgedeki insanlarımız ağalardan çekti. İnsanlarımız şimdi maalesef siyaset ve terör ağalarından mustarip.
* Bu ordu hiçbir grubun ordusu değildir. Bunu bozdurmayız. Bizim gücümüz bu. Türk ordusunun arkasında millet var.

Elektronik savunma sistemlerini inceledi
İspanya Genelkurmay Başkanlığının daveti üzerine Madrid’e gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İspanyol meslektaşı Jose Julio Rodriguez Fernandez ile görüştü. İspanya Genelkurmay Başkanlığı binasında yapılan ikili görüşmeden sonra Orgeneral Başbuğ başkanlığındaki heyete, İspanya’daki mevcut askeri yapı ve misyonlarla ilgili konferans verildi. Heyetin ayrıca, Türkiye’de hava sahası gözetim ağı projesini üstlenen, elektronik savunma sistemleri konusunda da uzman olan çok uluslu Indra şirketinin Madrid’deki merkez binasına gidip, yetkililerden bilgi alacağı öğrenildi.

Medya ağalarının midesine oturdu!
AÇILIMLARI topluma hazmettirmekten sorumlu medya ağaları, Başbuğ’un siyaset ve terör ağalarını eleştirmesini hazmedemedi.

Selcan Taşçı’nın yazısı

Medya ağaları hazmedemedi
Açılımları topluma hazmettirmekten sorumlu medya ağaları, Orgeneral Başbuğ’un, siyaset ve terör sektöründeki mevkidaşlarını hedef alan açıklamalarından rahatsız oldu

Bir grup aydın(!) Nusaybin Sınırtepe karakoluna yaptığı bayram ziyaretinde “halk siyaset ve terör ağalarından kurtarılmalı” diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ufuk Uras’ın dün İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sunduğu dilekçede, Başbuğ hakkında, kanunla verilmiş görev ve yetkilerin dışına çıktığı gerekçesiyle, 1 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmak üzere soruşturma açılması istendi.
Bu “bir grup aydın”ı harekete geçiren “sivilleşme” güdüsü. Ülkeyi “askeri vesayet”ten kurtaracaklar. Genelkurmay Başkanı’nın “dokunulmaz” olmadığını gösterecekler. Nasıl?
Ağalara dokundurtmayarak!
Son tahlil ironik: Halk iradesinin alım-satım işlerine bakan, yönetim stratejisi olarak zorbalığı benimseyen, insanı kul-köle-maraba-hizmetli-mürid-kapıkulu olarak gören ‘ağalar’a dokunan Başbuğ’un suç işlediğini savunan bu “bir grup aydın” sözde “demokrasi”nin şerefini kurtarmış olacak!
Başbuğ’un açıklamalarının ardından “az bile söyledi” diyerek listeye din, toprak, aşiret ağalarını da eklemiştik. Meğer biz de eksik kalmışız. Nasırlarına basıldığı için feryat-figan eden medya ağalarını es geçmişiz.
“Medya ağalığı da ne ola?” demezsiniz umarım. Medya ağalığı; toplumun iradesini hiçe sayarak, ona iktidarca belirlenmiş algılama, düşünme ve yaşama biçimini dayatan sistemin adı.
Genel olarak halkı aptal yerine koymak, zekasıyla alay etmek gibi yöntemlerle, en olmayacak işlere bile sorgulamadan “olur” diyen yeni bir toplum modeli yaratmaya çalışırlar. İnsan dediğimiz organizma bu modele uyum sağlamak için sık sık “emme-basma tulumba egzersizi” yapmalıdır ki, gazete köşelerinde, televizyon programlarında, basın açıklaması, yürüyüş, imza kampası gibi eylemlerde verdikleri komutlar ‘emir telakki edilebilsin’ ve oy ise oy, şakşakçılık ise şakşakçılık, biat ise biat, teslimiyet ise teslimiyet... Gereği neyse yapılabilsin.
Medya ağalarına gelince, onlar bir çelişkiler yumağından uç vermiş gibidirler. Çoğu bilimsel özerkliğin kalesi sayılan üniversite geleneğinden gelmesine rağmen, iktidarların gücünü ilmi doğruların, doğa ve hukuk düzeninin üzerinde görürler. Onları yerel ağalar olarak tanımlamak da mümkündür. Çünkü her ne kadar kendi toplumlarına ağa görünseler de, emperyalizme kul-köle olmuş haldedirler. Bir anlamda akademik birikimlerini “gölgelerin gücü adına” kullanırlar.
Kitle iletişim araçlarını kullanarak az iş yapmadılar bugüne kadar. Ermeni gördüğünde, suçluluk psikolojisiyle kıvranarak iftiracıların dizlerine kapanmaya hazır “özürlü” kitle onların eseri mesela...
Nasıl insanlara hükmetmek ağalığın şanındansa, kavramlara hükmetmek de “bir grup aydın”lığın şanından.
Başbuğ’u suçlarken dayandıkları Türkiye’nin hukuk devleti olduğu gerçeği, ordunun “ülkeyi koruma ve kollama görevi” hatırlatıldığında geçerliliğini yitirebilir. Genelkurmay’ı suçlarken kullandıkları yasalar, o zaman ya 27 Mayıs, ya 12 Eylül ürünü olduğu gerekçesiyle gözardı edilebilir... Devletin haklarını korumak gerektiğinde, halkoyu ile onaylanmış olsa dahi 1982 Anayasası’nın meşru olmadığı savunulabilir. Ama iş kendi menfaatlerini korumaya gelince kimse yasalardan üstün değildir.
“Bir grup aydın” deyip duruyoruz, hepsi çok tanıdık aslında. Sezgin Tanrıkulu fahri DTP’li görüntüsü veren Diyarbakır Barosu Başkanı, Baskın Oran ve Ahmet İnsel “Ermenilerden Özür diliyoruz” kampanyasının mimarları, Oya Baydar Ahmet Altan’ın “pavyondaki namuslu kadın” övgü(!)süne nail olmuş eski Taraf yazarı, Mithat Sancar TESEV araştırmacısı...
Onların ‘demokrasi’nin arkasına saklanmaları yeni değil. Yeni olan, ağalık mekanizmasının kalkanları durumuna düşerek, kendi kendilerini ebeletmiş olmaları...

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=23741

 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,483 µs