En Sıcak Konular

HAZIM VE KABIZ

28 Eylül 2009 21:45 tsi
HAZIM VE KABIZ "...Başbakan sadece “hazmettire hazmettire” demiyor, “hazmede hazmede” de diyor. Yani anlaşılan, kendileri de tam hazmedememiş..." Altemur Kılıç'ın yorumu..

Hazım ve kabız!
 
Sağ olsun, Başbakanımız Erdoğan, konuşmalarında kelimeleri seçmek hususunda, azıcık dikkatsiz. Amerika’da ünlü Princeton Üniversitesi’nde soruları cevaplarken; “Kürt açılımında, kısa, orta ve uzun vadeli olarak bütün bu açılım sürecini çalıştırmayı hedefliyoruz. Süreci, hazmede hazmede, hazmettire hazmettire devam ettirmemiz lazım” demiş. Herhalde “Ermeni açılımı” da, bu sürecin altında mevcut!

Hazımsızlık
“Hazmettire hazmettire” en hafif anlamıyla hastalara, çocuklara yemek yedirilirken yapıldığı gibi... Bu, içindeki malzemenin -et ve zerzevatın- neler olduğu malum olmayan yemek, sonunda hazım olmaz ise, ne olur? Hazımsızlığın sonu “kabızdır”... MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, buna “kurbağa pişirme metoduyla Türkiye’nin bölünmesini sağlamak” diyor. Yani kurbağayı kızgın suya alıştıra alıştıra! Erdoğan sözlerinin böyle, her türlü yoruma ve alaylara yol açacağını herhalde idrak edememiş olacak! İşte Erdoğan’ın, bu talihsiz sözleri de ister istemez, akla bunları getiriyor ve bir yerde de, gerçeklerle denk düşüyor: Zira “açılım aşı” sonunda tatsız çıkar ve hazmedilemezse, “kabızlık” olur ve “müshil” almak, “tenkiye” yapmak gerekir! Hem Başbakan sadece “hazmettire hazmettire” demiyor, “hazmede hazmede” de diyor. Yani anlaşılan, kendileri de tam hazmedememiş. O kendi sorunu. Ancak söz konusu olan AKP iktidarı değil, Türkiye!... Tıpkı Başbakanın sevdiği diğer bir tabir; “Kazan Kazan”ın “Kaybet Kaybet”le sonuçlanacağı gibi!.. Burada da en sonunda, asıl kaybedecek olan ülkemiz olur! 
Bilmiyorum, ünlü Türk Tarihi ve Dili Profesörü ve Princeton Üniversitesi’nde “yerleşik” emekli Profesör, Ermeni konusunda en büyük yardımcılarımızdan, doksan yaşındaki Bernard Lewis, sağlığı el vermişse, orada mıydı? Acaba O, “Ermeni açılımını”, bu konuyu çok iyi bildiği için, nasıl değerlendirir ve “hazmettire hazmettire” sözlerini, İngilizceye, nasıl çevirirdi? Güç! Acaba Egemen Bağış nasıl çevirdi? Merak ediyorum!

Kevin geliyor
AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen Hanımın aklına dâhiyane bir fikir gelmiş. THY reklâmlarında, “ücret mukabili” rol alan, ünlü aktör Kevin Costner’ı “ücret mukabili açılıma” destek vermek için Türkiye’ye davet etmiş... Costner, “ücret uygunsa, herhalde gelir” “açılımı”, bize de açıklar. Çünkü eğer biz bilmiyorsak, o Washington’a yakın olduğu için, Beyaz Saray’dan brifing alır! Edibe Hanım; bu önemli konuyu, nasıl Hollywood’a kadar düşürürsün, gülünç hale getirirsin? Böyle “şov” yaparsan, seni-sizi de “şov” yaparlar.! Bakın, Yılmaz Özdil bu hareketinizi ne güzel alaya almış! “Açılım” çorbasına, bir de, Costner’i katarsanız sonu “ishaldir”!

Altemur Kılıç-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=10228


 



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,384 µs