En Sıcak Konular

SİYONİST BANKA TÜRKİYE'YE GELİYOR

28 Eylül 2009 19:17 tsi
SİYONİST BANKA TÜRKİYE'YE GELİYOR Siyonist harekete maddi destek sağlamak için kurulan İsrail'in en büyük bankası Türkiye'de ofis açmak için harekete geçti.

Siyonist banka Türkiye’de şube açıyor

Siyonist harekete maddi destek sağlamak için kurulan İsrail'in en büyük bankası Türkiye'de ofis açmak için harekete geçti.

2. Siyonizm Kongresi'nde, Siyonist harekete maddi kaynak sağlamak için kurulmasına karar verilen İsrail'in en büyük ikinci bankası Bank Leumi, Türkiye'de önce temsilcilik açmayı, ardından da yatırım bankası satın almayı planlıyor.

İsrailli Bank Hapoalim C Yatırım Bankası'nı satın almış
Siyonist hareketin Filistin'de toprak satın almak için yaptığı çalışmalarda başrol oynayan 1902 tarihli banka, Tel Aviv'deki ilk yahudi mahallesinin kurulmasını da sağladı.

Finans çevrelerinden edinilen bilgilere göre, İsrailli Bank Hapoalim'in Cıngıllıoğlu ailesine ait C Yatırım Bankası'nı satın alması ve sektörde kısa zamanda önemli başarılara imza atması rakibi, Bank Leumi'yi de harekete geçirdi.

Bankanın temelini Theodor Herzl atmış
Temelleri Siyonizm'in kurucusu olarak kabul edilen Theodor Herzl tarafından atılan Bank Leumi ilk etapta bir temsilcilik açmak istiyor. Bankanın asıl hedefi ise Türkiye'de bir yatırım bankası satın almak.

Siyonizm'in kurucusu olarak kabul edilen Theodore Herzl'in teşvikiyle kurulan banka, ilk şubesini 1903 yılında Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde bulunan Yafa kentinde açtı. Banka'nın genel merkezi Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Kudüs'e taşındı. 1948 yılında yeni kurulan İsrail devleti tarafından merkez bankası gibi çalışmakla görevlendirildi.

Leumi Grubu'nun bünyesinde halen üç banka var
İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz Ordusu'nun kıyafet ihtiyacının karşılanması görevini üstlenen banka, 2006'da özel sektöre devredildi.

Toplam aktif büyüklüğü 68 milyar dolar olan Leumi Grubu'nun bünyesinde halen üç banka (Bank Leumi, Arab- İsrael Bank ve Leumi Mortgage Bank) bulunuyor. İsrail'in en büyük finansal grubu olan Leumi'nin bilânço büyüklüğü Ziraat Bankası ile aynı. Banka halen Amerika, İngiltere, İsviçre, Lüxemburg, Romanya ve Panama'da faaliyet gösteriyor. 107 yıllık mazisi bulunan bankanın genel müdürlüğünü 'Demir Leydi' lakabıyla anılan, İsrail'in en etkin kadınlarından olan Galia Maor yürütüyor.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/siyonist-banka-turkiyede-sube-aciyor-139400.htm



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,572 µs