En Sıcak Konular

AVRUPA'NIN GÖBEĞİNDE İNSANLIK AYIBI

22 Eylül 2009 21:16 tsi
AVRUPA'NIN GÖBEĞİNDE İNSANLIK AYIBI Ülkelerindeki savaştan kaçarak umut yolculuğuna çıkmışlardı. Çoğu Afgan mülteciler, Kızılhaç denetimindeki kampları yıkılınca, bir ormana sığınarak orada kendilerine yeni bir hayat kurmuşlardı.Fakat....

Fransa'nın gücü onlara yetti 
 
Avrupanın ortasında insanlık dışı görüntüler!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak umut yolculuğuna çıkmışlardı. Çoğu Afgan mülteciler, Kızılhaç denetimindeki kampları yıkılınca, bir ormana sığınarak orada kendilerine yeni bir hayat kurmuşlardı. Tek umutları ise karşı kıyıdaki İngiltere'ye geçmekti. Ancak Fransa polisi bu sabah onların kamplarına baskın düzenleyerek hepsini tutukladı. Şimdi gelecekleri daha da belirsiz. Ya bir uçağa bindirilerek kendi ülkelerine geri gönderilecekler ya da yeni bir mülteci kampına yerleştirilerek tecridi yaşamaya devam edecekler. Avrupanın ortasında görülmemiş vahşet
 
Fransız polisi, İngiltere'ye girmeye çalışan kaçak göçmenlerin kurduğu bir kampı yıkmaya başladı. Ülkenin İngiltere'ye bakan kuzeybatı kıyısındaki Calais kenti yakınlarında kurulan kampta bu sabah yapılan operasyona yüzlerce polis memuru katıldı.

Ancak polisler girerken, pekçok kaçak göçmen kamptan sessizce ayrıldı. Kampta yaşayan yaklaşık 1.500 kişiden çoğunun Afgan erkekler olduğu bildiriliyor. Polis geldiğinde kampta sadece 300 kadar kaçak olduğu belirtildi.

Muhabirimize göre bu kişiler dün gece "Lütfen cangılımızı yıkmayın. Burası bizim evimiz" yazan pankartlar açmıştı. Kamp, sakinleri arasında "cangıl" olarak biliniyordu.

İNGİLTERE KARARDAN MEMNUN

Kaçaklardan biri, 24 yaşındaki Afganistanlı İngilizce öğretmeni Beşir kamptaki son gecesinde Fransız AFP ajansına, Pakistan ve İstanbul üzerinden Avrupa'ya gelebilmek için 10.000 euro ödediğini söyledi.

Beşir "Polis bize ne yapacak bilmiyoruz. Tutuklayacaklar mı, serbest mi bırakacaklar haberimiz yok. Ama biz burada kendimize bir yer yapmıştık. Evlerimiz, duşlarımız ve camimiz vardı." diye konuştu.

İngiltere İçişleri Bakanı Alan Johnson, kampın kapatılmasından büyük bir sevinç duyduklarını söyledi.

Johnson gerçek mültecilerin AB'ye giriş yaptıkları ülkede iltica başvurusu yapmaları gerektiğini hatırlattı.

BM Mülteci Örgütü Başkanı Antonio Guterres ise İngiltere hükümetine, bu ülkede aile bağları olan göçmenlere giriş izni verme çağrısı yaptı.

Mültecilerin ilk giriş yaptıkları ülkede başvuru yapması AB'nin resmi politikası olmasına rağmen, coğrafi konumları gereği göçmenlerin ilk durağı olan ülkeler bu politikadan memnun değiller.

HİJYEN KOŞULLARI KORKUNÇ

Fransız yetkililer Calais yakınlarındaki kampta hijyen koşullarının korkunç durumda olduğunu, ayrıca çok sayıda çete oluştuğunu belirtiyor.

Kamp, Fransa'nın 2002 yılında İngiltere'nin baskısıyla aynı bölgedeki Kızılhaç'a ait Sangatte mülteci merkezini kapatması sonrasında ortaya çıkmıştı.

Sangatte kampı da kamyonlara ya da gemilere saklanarak İngiltere'ye giriş yapmaya çalışanlar için bir sıçrama tahtası oluşturuyordu .

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Fransanin_gucu_onlara_yetti&tarih=22.09.2009&Newsid=260588&Categoryid=1

 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,590 µs