En Sıcak Konular

GAZZE SALDIRILARINA AİT BELGELER İSRAİL'İ YALANLADI

10 Eylül 2009 15:58 tsi
GAZZE SALDIRILARINA AİT BELGELER İSRAİL'İ YALANLADI İsrail hükümetinin iddialarının aksine,İsrailli insan hakları örgütü ''B'Tselem'', Gazze saldırılarında ölen 1400 Filistinlinin yarıdan fazlasının sivil, 252'sinin ise 16 yaşından küçük çocuk olduğunu açıkladı.

Siyonist yalana belgeli kanıt

İsrailli insan hakları örgütü ''B'Tselem'', Gazze saldırılarında ölen 1400 Filistinlinin yarıdan fazlasının sivil, 252'sinin ise 16 yaşından küçük çocuk olduğunu açıkladı

İsrail hükümetinin söz konusu saldırıda ölenlerin çoğunun Hamas gerillası olduğunu iddiasına karşılık B'Tselem aylarca süren çalışmalarıyla ilgili açıklamasında, ölenlerin aileleriyle görüşüldüğü, bölgenin incelendiği, öldürülenlerin fotoğrafları, ölüm raporları ve diğer belgelerin tetkik edildiği kaydedildi. Ağır sivil kayıpların ve sivillerin mülklerine verilen ağır maddi hasarın İsrail toplumunda vicdan sorgulaması gerektirdiği vurgulanan B'Tselem açıklamasında, ayrıca bu konuda hükümetten bağımsız bir araştırma yapılması gerektiği ifade edildi.

Saldırılar sırasında 1387 Filistinlinin öldürüldüğü belirtilen B'Tselem araştırmasına göre, bunların 773'ü sivil, 330'u Hamas militanı. İsrail'in ilk günkü ani füze saldırısında 248 Filistinli polis memurunun görevi başında öldüğü anımsatılırken, 36 ölüm vakasıyla ilgili net bilgi edinilemedi.

B'Tslem'in araştırmasının özellikle sivil ve çocuk kayıplar üzerinde yoğunlaştığı kaydedildi. İsrail ordusunun engellemeleri nedeniyle bölgeye sadece iki görevli gönderilebildiği belirtilen B'Tselem'in açıklamasında, araştırma sonucu sivillere ateş açılması, sivillerin canlı kalkan olarak kullanılması gibi konuları kapsayan 20 olayın incelenmesi talebiyle askeri savcılığa gönderildiği de ifade edildi.

Saldırılarda uluslararası insan haklarının ihlal edilmediğini savunan İsrail ordusu, bu saldırılarda 1166 kişinin öldüğünü ve bunların da çoğunun gerilla olduğunu öne sürmüş, ancak bu iddiaya bir belge veya kanıt göstermemişti. İsrail ordusu, B'Tselem'in raporuyla ilgili olarak da herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/siyonist-yalana-belgeli-kanit-138259.htm

 



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,584 µs