En Sıcak Konular

ALTEMUR KILIÇ'IN ''HAİN'' ÇETELESİ

8 Eylül 2009 14:28 tsi
ALTEMUR KILIÇ'IN ''HAİN'' ÇETELESİ "Söz konusu, “ortak” vatansa “vatana ihanetin” göreceliği yoktur. Gülü tarife hacet yok; hain, kokusundan bellidir; her zaman, her halde ve her yerde haindir!"

Yeniçağ yazarı Altemur Kılıç'tan,pek çok ünlü kalemin şimşeklerini üzerine çekecek bir yazı.

"Hıyanet-i Vataniye", Vatana İhanet!
 
“İhaneti severim, ama, hainden, hainlerden nefret ederim.” Jül Sezar

AB kriterlerine uyum sürecinde değişti mi, bilemem ama, savaş zamanında vatanlarına ihanet edenler, düşmanlara ajanlık, yardakçılık yapanların cezası “idam” idi. “İstiklal Mahkemelerinin verdiği idam cezalarının da gerekçeleri buydu”; “hıyanet-i vataniye”! Şimdi, “asimetrik” -düşük yoğunluklu- bir savaş içindeyiz ve idamlık vatan hainleri çok... Ama testereyle kadın doğrayan, çocuklara, bebeklere tecavüz eden, köylerde aile katliamı yapanları ve yapacakları caydıracak ceza olmadığı gibi, vatan hainlerini de “caydırıcı” ceza yok!
Bu yazımda, “hain” deyince alelade, kişisel, adî “hainliklerden-hainlerden” söz etmiyorum; vatana ihanetten, vatan hainlerinden, Atatürk Cumhuriyetine ihanet edenlerden,  “Ermenilere soykırımı yaptık” diye onlardan özür dileyen, “hepimiz Ermeniyiz, Hrant Dink’iz” diyenlerden ve bölücülere, her anlamda, yataklık yapanlardan söz ediyorum! O kadar çoğaldılar ki; bir tepeye çıkıp “hainler”  deyince, hepsi kovuklarından çıkıyorlar. Çünkü vatan, Cumhuriyet haini olduklarını kendileri biliyor ve adeta bununla iftihar ediyorlar! Bunlar bilim adamları, profesör olsalar da, gene “haindirler”; bilim kisvesi altında yaptıkları, gençlerin dimağlarını yıkamaları “hıyanet-i vataniye”nin katmerlisidir, tacizcilikten farkı, mazereti yoktur!  
Son tahlilde, eğer söz konusu, “ortak” vatansa “vatana ihanetin” göreceliği yoktur. Gülü tarife hacet yok; hain, kokusundan bellidir; her zaman, her halde ve her yerde haindir!

Kimler hain?
Radikal başyazarı İsmet Berkan, kendisinin hain ilan edildiğini söylüyor... Ve adeta övünüyor... Benden yorum yok; kendisi öyle diyorsa, öyledir... Nihai karar kamuoyunun!
Berkan, “Vatana ihanet suçlamasının bu kadar kolay ve bu kadar çok yapıldığı bir başka ülke var mıdır, bilmiyorum” diyor, ben de sorarım; “vatan haini bu kadar bol, başka ülke var mıdır?”

Yüzellilikler
Bir aralık, dostlarımla “post modern” bir “Yüzellilikler listesi” hazırlamaya başlamıştık, sayıları yüz elliyi geçti, artık çetele tutmuyoruz! Ali Kemal, Refik Halit, Refii Cevat, bunların yanında, zemzemle yıkanmışlardı!
Post-modern hainlerin listesini, benim açıklamama ihtiyaç yok; kendileri, övünerek yazıyorlar... Cengiz Çandar’ın, kendi deyimiyle “Atatürk ve TSK düşmanı, İkinci Cumhuriyetçi, Manda Cephesi” listesinde şu kişiler var: “M. Ali Birand, Cengiz Çandar, Çetin Altan, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Aydın Engin, Gülay Göktürk, Metin Münir, Cüneyt Ülsever, İlter Türkmen, Yalım Eralp, Mehmet Y.Yılmaz, Ertuğrul Özkök, Hadi Uluengin, Mehmet Barlas, Ferai Tınç, İsmet Berkan, Perihan Mağden, Can Dündar, Nazlı Ilıcak, Nuh Gönültaş, Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu, Kürşat Bumin.”
 Dedim ya, bu liste benim değil, Çandar’ın listesi; o daha iyi bilir...

Dalton-Altan kardeşler
Hain denince aklıma nedense, Amerika’nın “Vahşi Batısını” haraca kesen “Dalton Kardeşler” çetesi ve Çandar’ın verdiği listedeki “Altan Kardeşler” geldi... Daha doğrusu bundan birkaç yıl önce “fesat üçgeni” dediğim üç Altan, Baba Çetin, oğullar Mehmet ve Ahmet.
Rivayet olunur ki “İstiklal Mahkemesi”  yargıçları, Kılıç Ali ve Ali Çetinkaya; önlerine bir vatan haini getirilince, “Gel de asma Ali bey” derlermiş... 
“Baba”, şimdilerde köşesinde Karagöz oynatıyor. “Altan Kardeşlerin” Ahmet-Mehmet Altan’ın, Cumhuriyet ve Ordu düşmanlığı, manşet ve köşelerinden, irin gibi, fışkıran Taraf gazetesindeki ve hangi gruba ait olduğu malum Star’daki yazılarını okudukça, bazen kendimi babamın yerinde hayal ediyorum ve “Gel de asma Ali Bey” diyesim geliyor!

ALTEMUR KILIÇ-YENİÇAĞ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9969

 



Bu haber 1,120 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,800 µs