En Sıcak Konular

BAŞBAKANIN ACIKLI GÖRÜNTÜSÜ

3 Eylül 2009 12:52 tsi
BAŞBAKANIN ACIKLI GÖRÜNTÜSÜ ''Hadi çıkın ortaya da son Ermenistan protokolünde Washington’un etkisi ya da dayatması yok deyin bakalım!..." Yeniçağ yazarı Sabahattin Önkibar'ın yorumu.

Obama'ya gizli Ermeni taahhüdü ve Başbakan'ın acıklı görüntüsü!
 
Hadi çıkın ortaya da son Ermenistan protokolünde Washington’un etkisi ya da dayatması yok deyin bakalım!
Hadi söyleyin de, bırakın ahaliyi, evinizdekileri inandırabilecek misin ey ömrü Amerika’yı şeytana benzetmekle geçirip sonra onun tetikçisi olan AKP güruhu!
Böyle bir kader çizgisini yaşamak ne acıdır sevgili okurlar!
Ömrünüzün altıda beşinde lanetlediklerinizin yaktığı cehennem ateşine odun taşımak ne acı bir sonuçtur?
Ve heyhat bütün bu yapılanlara nemalandıkları mamaları karşılığında güya iman ve inanç adına methiyeler düzen o sözde medya mücahitlerine ne demeli  peki?
Biriniz, sadece bir taneniz şu Ermeni protokolünü açıklayabilir mi?
Pardon pardon Tayyip Erdoğan açıkladı galiba!
Ne mi dedi?
Bu protokol TBMM onayı olmadan yürürlüğe girmezmiş!
Ne demek bu söyler misin Sayın Başbakan, ne demek bu?
Tamam mahçupsun ve edecek başka bir söz bulamadın ama bu beyan özrün kabahatten büyük olması gibi bir şey değil mi?
Protokolu imzalayan senin bürokratın ya da bakanın değil mi?
İmzalayın emrini veren sen değil misin?
Öyle ise Sayın Erdoğan ettiğin o söz neyin nesidir, söyler misin?
Yoksa yandaşlarına sıkıştım, beni bu argümanla müdafaa edin mi demek istedin?
İyi de bu işin saptırılır, örtülür tarafı yok; her şey meydanda!
Bak siz işin başında protokolde Karabağ şartı var gibi kamufle edici esrarengiz mesajları verirken, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan postayı koydu ve  “Karabağ bu protokolün tamamen dışında”  açıklamasını yaparak hepinizi mosmor etmedi mi?
Evet, merak ettim; protokol hazırlama emrini veren biri olarak bu TBMM sözünü niçin ettin?
Yoksa yeni bir Azerbaycan Parlamento olayı ya da sahnesi mi yaşanacak yine?
Yoksa,  “Ben Türkiye’nin Başbakan’ı olarak burada huzurunuzda söz veriyorum, Karabağ işgali bitmeden sınırlar asla açılmayacak” şeklindeki  beyanına yaptığın çark etmenin ya da attığın geri adımın aynısını birkaç hafta sonra Ermenistan’a mı yapacaksın?
İyi de sen bin yıllık bir büyük devletin yani Türkiye’nin Başbakanısın böyle bir şey yakışır mı bu ülkeye?
Kim bundan böyle bu ülkeye ve yönetenlerine güvenir ve sırtını döner? Bak Azeri kardeşlerimiz sözden dönülmesi üzerine çıldırmış haldeler! Soruyorum bundan böyle Türkiye’nin Kafkasya’da, Türk dünyasında ve hatta bütün dünyada zerre itibarı ve inandırıcılığı olur mu?
Ülke adına ne acıklı bir durumla karşı karşıyayız sevgili okurlar!
Bir başka şey, Tayyip Bey Azeri soydaşlarımıza verdiği sözü unutabilir de Ermenistan’ı unutmaz, unutamaz, unutturmazlar.
Öyle çünkü bu proje zaten onların dayatması!
Dün öğrendim ki AKP zirveleri Obama’ya Ankara’da Karabağ şartı olmaksızın Ermenistan sınırının açılması sözünü zaten vermiş!. Girin ABD Temsilciler Meclisinin sitesine bu durumu siz de görürsünüz yani iş artık internete bile düşmüş durumda.
Kürt açılımı ve ardında Ermenistan hikayesi... Sırada Patrikhane var... Bu fotoğrafı ve perde gerisindekileri görmek istemeyenlere yuhlar olsun!

CEZA VAR...
AB üyesi Slovenya’da etnik diller yasaklandı!
Evet, AB üyesi Slovenya’da etnik dilleri konuşmak yasaklandı. Konuşanlara 5 bin Avro’ya kadar para cezası var. Dahası etnik dili konuşanlar kamuda ise işine hemen son veriliyor. Devletin bu kararı Slovencayı korumak adına imiş. Ülkede yaşayan yüzde 10’luk Macar azınlık ve diğer küçük gurupların hiç birinin dillerine hayat hakkı yok. Bu haberi ben uydurmadım Slovenya’da yaşayan bir Türk’ten aldım ve elçilikten sorarak haberi doğrulattım. İlginçtir Türkiye’nin AB’ye girmesi için Kürtçeyi dayatan ve onun eğitim dili olmasını olmazsa olmaz gören Brüksel baronları Slovenya’nın aldığı son karara gıkını bile çıkarmamışlar. Söyler misiniz bu tabloyu gördükten sonra ben tükürürüm bu Avrupa Birliği’ne dersem küstahlık mı yapmış olurum? Evet bu anlayışta olan AB’ye tükürürüm ben!

BEKLİYORUM...
İş Bankası neye taraf, açıklasın?
Birkaç gün önce bu sütunda Türk Silahlı Kuvvetlerine savaş açıp ona karşı yalan ve düzmece haberlerle psikolojik harekat yapan Taraf gazetesinin Atatürk ve Cumhuriyet’in mirası olan Türkiye İş Bankası tarafından verilen devasa ilanlarla nasıl beslendiğini dillendirmiş ve İş Bankası yönetiminden bu konuda açıklama beklediğimizi yazmıştık.. Günlerdir çıt yok, belli ki suçüstü oldular.. Aynı İş Bankası TSK düşmanı Taraf’a ilan verirken bayi satışı onun iki misli olan Yeniçağ’ı görmezden geldi.. Evet Ersin Özince, susarak bu işi geçiştiremezsin! Taraf gazetesi gibi bir mevkuteye nasıl destek olur ve Yeniçağ gibi milli bir gazeteyi nasıl  görmezden gelirsin? İlan verirken kriterin nedir bunu açıklamalısın!... Ey Genelkurmay Başkanlığı, Taraf gazetesinin psikolojik harekatıyla mücadelenin yollarından biri de ona ilan desteği veren İş Bankası’ndan bunun hesabını sormak değil midir?

HAYDİ...
CHP, MHP ve DP mitingler yapmalı!
Kürt açılımı tiyatrosu devam ederken gündeme getirilen Ermenistan protokolü dayatması ülkenin adeta Sevr günlerini yaşadığını gösteriyor. Göreceksiniz birkaç gün geçmeyecek Patrikhanenin istekleri de bir bir gerçekleştirilecek ve papaz okuluna olur verilecek. Ekonomik buhranın felakete dönüştüğü bir süreçte AKP’nin bu  teslimiyetçi hali gerçekten de Damat Ferit Hükümetini çağrıştırıyor. AKP tıpkı 1919’lardaki gibi Emperyalizmin  emrettiğini yapan bir siyasi heyet görüntüsündedir. Böyle bir iklimde muhalafetin yapması gereken meydanlara çıkması ve AKP’ye dur demesidir. Kürt mes’elesinde; CHP, MHP ve DP iyi bir sınav verdi ve AKP’ye geri adım attırdı. Aynı tutum ve tavır Ermeni hadisesinde de ortaya konmalı ve milli uyanış hareketi başlatılmalıdır. Bu şekilde hem ülke kurtarılır hem de AKP aşağı çekilir. Haydi meydanlara, bu iklim değerlendirilmelidir...

 Sabahattin Önkibar-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9910



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,146 µs