En Sıcak Konular

TALAT KUR'AN KURSLARINDAN RAHATSIZ

2 Eylül 2009 16:54 tsi
TALAT KUR'AN KURSLARINDAN RAHATSIZ Kıbrıs'ta "Allah Allah" sesleriyle şehid ve gazi olan Türk askerinin ruhunu bu kez de KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat incitti.

Kur'an Kursları Talat'ı rahatsız etmiş

Rumların Kıbrıslı Türklere yaptığı zulme son vermek için "Allah Allah" sesleriyle şehid ve gazi olan Türk askerinin ruhunu bu kez de  KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat incitti.

KKTC'de  Kur'an Kurslarını hedef alan açıklama ve eylemleriyle Kıbrıslı Türklerin din eğitimine engel olmaya çalışan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'na tepkiler çığ gibi büyürken Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Sen kimin Cumhurbaşkanısın ?

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ta dün Milliyet'e yayınlanan bir röportajında Kur'an Kurslarıyla ilgili olarak : "Son derece rahatsız edicidir. Ve bu ülkede ilk defa çıkmıştır. Bunun olmaması lazım. Bunun doğru olanı da, din eğitiminin okullarda verilmesidir. Okul zamanı verilmesidir. Yaz tatillerinde değil. Gidişatı kötü görüyorum. Kıbrıs'ta olmayan şeyler oluyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

KTÖS kanunlara aykırı hareket ediyor

Din Görevlileri Sendika Başkanı Mehmet Dere, kursların yasal mevzuata uygun olduğunu vurgulayarak, KTÖS'ün kanunlara aykırı hareket ettiğini söyledi. Ailelerin yaz dönemlerinde çocuklarını din bilgileri derslerini almak için kurslara göndermek istediklerini anlatan Dere, bu talebi yerine getirmek için mevzuata uygun müfredat hazırlandığını açıkladı.

Baskınlar çocukların psikolojisini bozdu

Baskınlar sonucu çocukların psikolojilerinin bozulduğunu dile getiren Dere, ailelerin çocuklarını kurslara göndermeye artık çekindiğini kaydetti. Anayasada belirtilen temel hak ve özgürlükler çerçevesinde din eğitimine karşı herhangi bir açıklamanın yer almadığını anlatan Dere, ailelerle birlikte KTÖS hakkında açtıkları davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

İdeolojik saldırılar

KKTC Din İşleri Başkanı Yusuf Suiçmez de kurslara baskın yapanların ideolojik takıntılar içinde olduğunu öne sürdü. Kurslara karşı çıkanların yanlış ve eksik bilgi sahibi olduğunu belirten Suiçmez, ders müfredatının Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandığını dile getirdi.

Şeriat düzeni istemiyorlarmış

Daha öne yaptıkları eylemlerde "Şeriat düzeni istemiyoruz" sloganları atıp alkışlarla Büyükelçiliği protesto edene KTÖS üyelerinin bu tavrı,KKTC'de tepki toplamaya devam ediyor.

Kaynak: Milli Gazete Online,http://www.milligazete.com.tr/haber/kur-an-kurslari-talat-i-rahatsiz-etmis-137555.htm



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,761 µs