En Sıcak Konular

Galatasaray 4 - 0 ÇAYKUR Rizespor

13 Ağustos 2007 00:04 tsi
Galatasaray  4 - 0 ÇAYKUR Rizespor Galatasaray İlk haftanın lideri.Hakan Tanju'nun rekorunu egale etti.

Turkcell Süper Lig'in kapanış maçında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etti. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynan karşılaşmada alınan bu sonuçla sarı-kırmızılı takım Süper Lig'in ilk haftasını lider tamamlamayı başardı. İlk yarısı da Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada sarı-kırmızılı takımı galibiyete taşıyan goller 14.dakikada Lincoln, 72.dakikada Volkan Yaman, 77 ve 84.dakikalarda Hakan Şükür'den geldi.

 

Maça hızlı başlayan Galatasaray'ın ilk golü karşılaşmanın 14. dakikasında Lincoln'ün yaklaşık 25 metreden attığı müthiş şutla geldi 1-0. İlk yarısı bu sonuçla biten karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın bir diğer yeni transferi Volkan Yaman 72. dakikada frikikten attığı golle takımını 2-0 üstünlüğe taşıdı.  Galatasaray'ın 3. golü maçın 77.dakikasında, suskun golcüsü Hakan Şükür'ün kafa vuruşuyla geldi. Hakan Şükür bu golden 7 dakika sonra 84.dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve ceza sahası içinde sert bir vuruşla sarı-kırmızılı takımı 4-0 üstünlüğe taşıdı.

Hakan Şükür, Tanju Çolak'ı yakaladı

Galatasaray'ın uzun süredir gol atamayan suskun golcusu Hakan Şükür, Çaykur Rizespor filelerine gönderdiği iki golle, Türkiye Ligler'inde attığı gol sayısını 240'a çıkartarak Tanju Çolak'a ait rekoru da egale etmiş oldu.

Linclon sakatlandı, Arda oyuna girdi!

Galatasaray'ın, Çaykur Rizespor karşısındaki golüne imza atan Brezilyalı oyuncusu Linclon, sakatlığı nedeniyle yerini  karşılaşmanın 65. dakikasında yerini Arda'ya bıraktı.

Volkan önce direği, sonra kaleyi buldu!

Galatasaray'ın, Antalyaspor'dan transfer ettiği Volkan Yaman'ın 66. dakikada kullandığı frikik atışı, Rizespor barajına çarptı, konturpiyede kalan kaleci Gonzalez'in bakışları arasında top direkten döndü. Lincoln'ün çıkmasının ardından, 72. dakikada ikinci kez frikik için topun başına geçen Volkan, bu kez çok sert vurdu topu köşeden ağlara gönderdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Turkcell Süper Lig mücadelesinde Galatasaray, Çaykur Rizespor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
3. dakikada Barış'ın sağdan kullandığı korner atışında, arka direkte Ayhan'ın gelişine sert volesi sonrası top yandan direği adeta yalayarak auta çıktı.
14. dakikada ceza sahası önünde topu kontrol eden Lincoln, Çaykur Riztesporlu defans oyuncularından sıyrılır sıyrılmaz yaklaşık 20 metreden yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak çok şık bir gole imza attı: 1-0.
18. dakikada Lincoln'ün soldan ortası sonrası ceza sahası içinde iyi yükselen Barış, kafayla çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Gonzales'in ilk müdahalesinin ardından top üst direğe vururken, ikinci hamlede Gonzales son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
26. dakikada ceza sahası sol çaprazında Hakan ile verkaç yaparak Çaykur Rizespor defansının arkasına sarkan Ayhan'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
28. dakikada sol çaprazdan Riberio'nun kullandığı serbest vuruş sonrası Galatasaray ceza sahası içinde hiçbir oyuncu topa dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.
40. dakikada Ferdi'nin dar açıya rağmen sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Orkun'un ellerinde kaldı.
45. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Ferdi'nin ortaladığı topa ceza sahası içinde Rodriguez dokunamayınca konuk ekip önemli bir fısatı değerlendirememiş oldu.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğünde tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

47. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazdan Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta top kaleci Gonzales'de kaldı.
50. dakikada Lincoln'ün pasıyla ceza sahası sol çaprazında topu kontrol eden Ayhan'ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gonzales'ten döndü ve Çaykur Rizespor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
51. dakikada kaleye yaklaşık 35 metre mesafeden Servet'in sert şutunda, üst köşeye giden topu kaleci Gonzales uzanarak kontrol etti.
66. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaklaşık 25 metreden Volkan'ın kullandığı serbest vuruşta baraja da çarpan top yan direkten döndü. Pozisyonun devamında Linderoth'un soldan yaptığı ortada ise arka direkte Hakan'ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gonzales'te kaldı.
72. dakikada ceza yayının hemen solunda Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşta topun başına Volkan geçti. Yerden oldukça sert bir vuruş yapan Volkan, kaleci Gonzales'in solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.
77. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Arda'nın ortasında, altı pas önünde müsait durumda şık bir kafa vuruşu yapan Hakan, kaleci Gonzales ve Serhat'ın çabalarına rağmen ağları havalandırarak farkı 3'e çıkardı: 3-0.
84. dakikada Çaykur Rizespor ceza sahası içinde oluşan karambolde Ümit'in sert vuruşu kaleciden dönerken, pozisyonun devamında Arda'nın ıskaladığı meşin yuvarlağı, Hakan düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 4-0.

Kalan sürede her iki takımın çabaları da gol getirmedi ve Galatasaray, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Adil Sinem, Serkan Akarca 
Galatasaray: Orkun, Sabri, Song, Servet, Volkan, Barış  (Dk. 87 Serkan), Linderoth  (Dk. 90 Mehmet Güven), Lincoln  (Dk. 65 Arda ), Ayhan, Hakan, Ümit Çaykur Rizespor: Gonzales, Gökhan  (Dk. 67 Turgay ), Serhat, Görkem, Ergün, Emrah, Cumhur, Emre, Ferdi  (Dk. 75 Zafer ), Rodriguez  (Dk. 56 Murat ), Riberio 
Goller: Dk. 14 Lincoln, Dk. 72 Volkan, Dk. 77 ve 84 Hakan (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 54 Ergün, Dk. 64 Emre, Dk. 71 Turgay (Çaykur Rizespor), Dk. 69 Sabri (Galatasaray)



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,839 µs