En Sıcak Konular

CİM-BOM DÖRTTE DÖRT YAPTI: 0-2

1 Eylül 2009 09:49 tsi
CİM-BOM DÖRTTE DÖRT YAPTI: 0-2 Turkcel Süper Ligi'nin lideri Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor'u da yenerek bu sezon üst üste dördüncü galibiyetini aldı.

Dört dörtlük Cimbom

Turkcel Süper Ligi'nin lideri Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor'u da yenerek bu sezon üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Cimbom bu galibiyetle 1998-99'daki Fatih Terim'li takımdan 11 yıl sonra lige 4'te 4'le başlamış oldu.

Karşılaşmaya iki takımda temkinli başladı. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı.

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi play-off maçında Levedia Tallin'i eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Galatasaray'da Teknik Direktör Frank Rijkaard, kadroda rotasyona gitti. Hollandalı çalıştırıcı, Emre Aşık ve Elano'yu ve sakatlığı geçen Mehmet Topal'ı ilk onbirde sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları devam eden Gökhan Zan ve Ayhan takımdaki yerlerini alamadı. Ankaralı futbolseverler, iki takım arasında oynanan karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Sezona fırtına gibi başlayan ve oynadığı üç karşılaşmayı da kazanmasını bilen sarı-kırmızılılar Başkent'te de kazanarak galibiyet serisini dörde çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Bu galibiyetle 1998-99'daki Fatih Terim'li takımdan 11 yıl sonra lige 4'te 4'le başlamış oldu. Mücadeleye her iki takım da kontrollü bir oyun oynayarak başladı.

Rakip kalede Keita ve Baros ikilisiyle gol arayan Galatasaray, Ankaraspor savunmasının açıklarını iyi değerlendirdi 90 dakika boyunca oyuna ağırlığını koydu. Sarı kırmızılar Milli maçlar arasında aldıkları bu galibiyetle hem liderliğini sürdürdü Hem de verilen araya moralli girdi. Ev sahibi takım Ankaraspor ise güçlü rakibi Galatasaray karşısında savunma güvenliğini ön planda tutan bir futbol sergiledi.

Hücumda İlhan Parlak'ın'ın, Tita'ya yeterli desteği verememesi nedeniyle çoğalmakta zorluk çeken başkent temsilcisi, rakip kale önünde pek bir varlık gösteremedi. Sarı kırmızılılar Ankaraspor'u 2-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü.

Yenikent ASAŞ Stadı'nda ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada sarı-kırmızılı takıma üç puanı getiren goller 74. dakikada Harry Kewell ve 83. dakikada Nonda'dan geldi. Elano, Baros ve Arda Turan'ın önceki maçlara oranla etkisiz olduğu mücadelede Galatasaray'da Keita, Nonda ve Kewell arzulu futbollarıyla Ankara deplasmanında takımını galibiyete taşıdı. Teknik direktör Rijkaard'ın ikinci yarıda oyuna sürdüğü Kewell ve Nonda attığı gollerle maçı koparan isimler oldu.

Bu sonuçla ligdeki dört maçını da kazanan Galatasaray puanını 12'ye yükseltip liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri alırken, Ankaraspor 5 puanda kaldı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/dort-dortluk-cimbom-137474.htm



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,044 µs