En Sıcak Konular

BOP UĞRUNA GİTTİ!

30 Aralık 2007 02:32 tsi
BOP UĞRUNA GİTTİ! Benazir Butto, ABD’nin, BOP planı için kendisini bir yem olarak kullandığının ve bilerek ölüme gönderdiğinin farkına varamadı... Emperyalistlerle işbirliği yapmanın bedelini canıyla ödedi...

Irak’ı parçaladıktan sonra İran ve Suriye’yi hedef alan ABD, Pakistan’ın Rusya ile ilişkilerini geliştirmesi üzerine, “sınır değiştirme” ve “parçalama” önceliğini bu ülkeye verdi. Karışıklık çıkarıp kendisine müdahale zemini yaratmak amacıyla da besleyip büyüttüğü Benazir Butto’yu CIA’ya öldürttü. Yukarıdaki BOP haritasındaki bölünmüş Pakistan ABD’nin hedefini ortaya koyuyor.

Benazir Butto, ABD’nin, BOP planı için kendisini bir yem olarak kullandığının ve bilerek ölüme gönderdiğinin farkına varamadı...  Emperyalistlerle işbirliği yapmanın bedelini canıyla ödedi...

BOP operasyonu!

Benazir Butto suikastinin amacının, Büyük Orta Doğu Projesi’nde Pakistan ayağının devreye sokulması olduğu bildiriliyor

Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto’nun suikaste kurban gitmesinin ardından gözler ABD’ye çevrildi. Stratejistlerin büyük bölümü bu işin ardında Amerikan haberalma teşkilatı CIA’nın bulunduğunu düşünüyor. Bu olayın Pakistan’ı bölme girişiminin ilk adımı olduğunu belirten analistlere göre, Butto suikasti, Büyük Orta Doğu Projesi’nin (BOP) Asya ayağının başlangıcı. ABD Silahlı Kuvvetler Dergisi’nde 2006 yılı Haziran ayında emekli asker Ralph Peters, “Daha iyi bir Orta Doğu nasıl görünür” başlıklı, haritalı bir yazı yayımlamıştı. Bu BOP haritasında, Türkiye, İran, Irak, Suriye  parçalanıyor, Irak da üçe bölünerek  bir Kürdistan devleti oluşturuluyor. Haritanın diğer bir ucunda ise bölünmüş bir Pakistan yer alıyor. Haritada Belucilerin yoğun olarak yaşadığı Pakistan’ın bir bölgesi ile İran içindeki Belucistan birleştiriliyor ve Belucistan devleti kuruluyor. Aynı harita, daha sonra aynı emekli askerin, “Kanlı Sınırlar” adlı kitabında yer aldı.

Yol haritası

Stratejistler, Orta Doğu’da Kürt devletinin kurulması ile ilgili sert tartışmalar sürerken, ABD’nin hiç beklemedik bir yerinde, Butto suikastiyle Pakistan’da operasyonun diğer ayağını başlattığını düşünüyor. Buna göre, Pakistan’ın nükleer güç olmasını asla içine sindiremeyen ABD ve İsrail’in bu silahların “radikal İslamcıların eline geçer” bahanesi ile seçimleri ve demokrasiyi sabote ederek Pakistan’daki etnik kökenli bölücü faaliyetleri destekliyor. ABD ayrıca, “nükleer silahlar radikal İslamcıların, El Kaide ve Taliban’ın eline geçiyor, dünyayı nükleer bir savaş tehdidinden korumalıyız” bahanesi ile şimdiden BM kapısına dayanmış durumda.
Bir sonraki aşama ise ülkenin parçalanması. Zaten eyaletlere bölünmüş olan Pakistan’da Belucilerden, Sindilerden, Pencabilerden, Peştumlara ve Hunzalara kadar etnik temellere dayanan küçük devletçikler kurulması planlanıyor.

ABD’de yayımlanan haritalarda, bölgenin nasıl parçalandığı, nasıl yeni devletçikler oluşturulmak istendiği gözler önüne seriliyor.

Gözyaşı ve yıkım

Butto’nun öldürülmesi Pakistanlıları gözyaşına boğarken, ülkede meydana gelen şiddet olaylarında bir çok bina yerle bir edildi.

Pakistan’da Butto depremi

Suikasttan sonraki şiddet olaylarında 38 kişi öldü. Yüzlerce araç, banka ve benzin
istasyonu ateşe verildi, bir çok bina da yıkıldı
Benazir Butto’nun öldürülmesinden sonra karışan Pakistan’da şiddet olaylarında ölenlerin sayısının 38’e çıktığı bildiriliyor. Hayderabad’da da polisin sokakta lastik yakan 2 protestocuyu yaraladığı bildirildi. Polis ve paramiliter güçlerin sevk edildiği Sindh eyaletinin başkenti Karaçi’de, dün dükkanların ve benzin istasyonlarının kapalı, etrafın sessiz olduğu belirtildi. Sindh eyaleti yetkilileri, isyancıların 947 araç, 131 banka ve 31 benzin istasyonunu ateşe verdiklerini ya da tahrip ettiklerini söylediler. Hayderabad’da da onlarca banka, araç ve festfud dükkanının yakıldığı belirtiliyor. Şiddet eylemlerinde 9 seçim merkezinin de tahrip edildiği bildirildi. Ülkede, bir iç savaşın çıkmasından korkuluyor.

Şerif de tehdit altında

Pakistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Cavid İkbal Çima, Benazir Butto’dan sonra geçen ay sürgünden ülkeye dönen muhalefet liderlerinden Navaz Şerif’in yaşamının da tehdit altında olduğunu kaydetti. Sözcü Çima, “Eski Başbakan Şerif, militan saldırılarının tehdidi altındaki bazı politikacılar arasında yer almaktadır” dedi. Navaz şerif de, yaptığı açıklamada, tehditler aldığını söyledi. Şerif, bu tehditlerin ülkesine hizmet etmesine engel olmayacağını belirterek, Butto’nun seçmenlerine mesaj yolladı.

Nasıl öldüğü hâlâ tartışılıyor

Pakistan’da 3 gün önce suikastta öldürülen eski başbakanlardan Benazir Butto’nun sözcüsü Sherry Rehman, Butto’nun başından vurulduğunu söyledi. Rehman, yaptığı açıklamada, Butto’nun cenazesini yıkayanlar arasında bulunduğunu belirterek, “Butto’nun başının arkasında kurşun yarası olduğunu gördüm. Diğer tarafta kurşunun çıktığı yerde de bir yara vardı” dedi. Pakistan hükümeti, önceki gün otopsiye katılan doktorlara dayanarak, Butto’nun kurşunlardan kaçarken başını aracının açılan tavanındaki kola çarptığını, kafatasında kırık olduğunu ve bu nedenle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
Otopsi raporu verilmedi

Kurşunları Butto’ya isabet etmeyen saldırganın daha sonra üzerindeki bombayı infilak ettirdiği belirtilmişti. Butto’nun kendi aracıyla hastaneye getirildiğini kaydeden Rehman, araçtayken Butto’nun çok kan kaybettiğini söyledi. Hükümeti, Butto’nun ölümü konusundaki gerçeği çarpıtmakla suçlayan Rehman, hastane yetkililerinden açıklamalarını değiştirmelerini istedik, bize orijinal otopsi raporunu teslim etmediler“ dedi. Benazir Butto’nun avukatı Faruk Naik de, Pakistan hükümetinin, Butto’nun ölümü ilgili açıklamasının ” yalan“ olduğunu savundu.

El Kaide: Kadınları vurmayız

El Kaide liderlerinden Beytullah Mahsud’un sözcüsü, Pakistan eski başbakanlarından Benazir Butto’ya düzenlenen suikastın arkasında Mahsud’un olduğu iddiasını yalanladı. Sözcü Malvi Ömer, bilinmeyen bir yerden telefonla yaptığı açıklamada, “Bunu şiddette reddediyorum. Aşiretimizin kendi gelenekleri vardır. Biz kadınları vurmayız” dedi. Pakistan yönetimi, Butto’ya Ravalpindi’de yapılan saldırının ardında Mahsud’un bulunduğunu bildirmişti. İşleri Bakanlığı Sözcüsü Cavid İkbal Çima, ellerinde suikastın arkasındaEl Kaide lideri Beytullah Mahsud’un olduğunu gösteren istihbarat mesajları bulunduğunu, Mahsud’un suikast nedeniyle yandaşlarını kutladığını söylemişti.

Kaynak-Yeniçağ Gazetesi

 



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,266 µs