En Sıcak Konular

BBP'DEN TÜRK OCAKLARI'NA ZİYARET

29 Ağustos 2009 13:14 tsi
BBP'DEN TÜRK OCAKLARI'NA ZİYARET BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Divan üyeleri,Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür’ü ziyaret etti.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür’ü ziyaret etti.

Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür,BBP Genel Başkanı ve Divan üyelerinin ziyaretine teşekkür ederek BBP Ebedi Siyasi Lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun normal bir siyasetçi olmadığını, bunun cenaze töreninde görüldüğünü belirterek “O bir seciye bir ahlak bir karakter timsali olan bir insandı. Siyasetin yüz akı olmayı başarmış bir insandı” dedi. Nuri Gürgür ülke gündemine ilgili de şunları söyledi; “Etnomilliyetçiliğin toplumsallaşması, toplumun meselesi haline gelmesi ile karşı karşıyayız. Konu Türkiye’nin belli bir bölgesinden çok Türkiye’nin her yerinde tartışılır hale gelmiştir. Bu toplumsal barışı ciddi şekilde tehdit edecek bir olaydır. Dağlarda şehirlerde altı yedi bin silahlı militanın oluşturduğu bir tehdit var olduğu sürece ciddi hiçbir demokratik adım atılamaz. Çözümün temel şartı PKK’nın silahını bırakmasıdır.”

Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür’e BBP'nin Ebedi Siyasi Lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadet sürecinde göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakaya teşekkür eden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ramazan-ı şerifin milletimize ülkemize ve dünyadaki bütün iyi insanlara barış ve huzur getirmesi temmenisinde de bulundu. 

Son dört ay içerisinde iki kez Güneydoğu’ya gittiğini ve altı ili dolaştığını belirten Topçu,ülkenin temel sorununun ekonomik problemler olduğunu söyleyerek “İnsanımızı doğduğu yerde doyuramıyoruz. Bizim demokrasi sorunumuz var, ileri ülkeler seviyesinde bir demokrasimiz yok. Bireysel özgürlüklerle ilgili sıkıntılarımız var ama tüm bunları aşmak ve çözmek mümkün. Nasıl çözmek mümkün? Lozan’da bu ebrunun bütün renkleri nasıl bir araya gelmiş, biz Kürtüz, biz Çerkeziz, biz Lazız, biz Türkmeniz, biz Aleviyiz, biz Sünniyiz ama neticede biz bir Büyük Türk Milletiyiz demişler. İnşallah bizde başarabiliriz” dedi.

Son günlerde basında yer alan anketlere de değinen Topçu; “Kendini Kürt olarak tarif eden üç kişinin ikisi Türk ile akraba. Bu binyıldır olmuş. Biz düğünlerimizi beraber yapmışız. Cenazemizde kendi lehçemizin ağıtlarıyla ağlamışız” dedi.

Sonuna kadar demokrasi ve bireysel özgürlüklerin yanında olduklarını belirten Genel Başkanımız yerleşim yerlerinin isimlerinin değiştirilmesi konusunda ise şunları söyledi: “ Sanki sadece orada mı yapılmış. Gelmiş burada da yapılmış. Kırşehir’in Sofular’ın ismini Aydınlar yapmış. Kimse Aydınlar demiyor hala Sofular diyor. Otuzaltıbin köy. Niye yapmış bunları çünkü bir projeye dahil olduğu için. 12 Eylül cuntası yapmış bunu. Dilini kim yasaklamış! O yasaklamış. O da bir projeye dahil olduğu için. Gazi Mustafa Kemal’den bu tarafa Lozan’ı hazmedemeyenler yumuşak karın nereyi bulurlarsa orayı kaşımışlar.”

Problem: Aş, İş, Yoksulluk

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu konuşmasına şöyle devam etti; “Bin yıllık ebrunun renklerini sen niye sorun diye gösteriyorsun. Problem var. Ne var; aş, iş, yoksulluk, yolsuzluk, ahlaki dejenerasyon. Bunun yanında demokrasi yerli yerinde değildir. Bireysel özgürlükler yerlerde sürünüyor. Tüm bunları yapanlar anti demokratik yönetimler. Bunlar kiminle olmuş? Adam açıkça söylemiş ‘bizim çocuklar becerdi’ demiş. Bütün bunlar açılsın ama usul ve üslupta hata var. Öyle bir yapıldı ki sanki yirmibeş yıldır Türkü Kürdü Çerkezi Lazı milletin anasını ağlatan eşkıyanın eline verdiği bir harita gibi. Millet öyle oldu. Usul ve üslupta ciddi hata yapıldı. Zaten nedense milleti yönetenler, milletten güç alanlar millete yüzünü dönmüyor. Bugün muhalefet adına bağıranlar aynı iktidarın yaptıklarını yaptı. Şimdi hançeri yırtanlar milletten yetkiyi aldı yüzünü suyun öte tarafına döndü. Ülkede problem varsa yedi yıldır iktidarda olanın sorumluluğudur ama bugüne kadar ülkeyi yönetenleri de bu işin dışında tutamayız. Çünkü daha dün bunlar ülkeyi yönettiler. Atatürkçüyüz dediler yönettiler, Milliyetçiyiz dediler yönettiler, Müslümanız dediler yönettiler. Bu sorunlar bir günde oluşmuş sorunlar değil. Esas olan gerçekten milletin yerli ve milli değerlerinin siyaseten hayat bulmasıdır.

Millete GÖR diyeceğiz

İnşallah önümüzde olabilecek bir erken seçimde millet bunların hepsini kaldıracak tarihin raflarına dizecek ve millet kendi muktedir iktidarını gerçekleştirmek için ki onun için çalışıyoruz Büyük Birlik Partisi’nin misyonununa ve kadrolarına bu sefer mührü teslim edecektir. Anadolu çocuklarıyla bu iş yönetildiği zaman ülkenin sorunları özgürlüğü refahı çözülecek. Çünkü biz millete GÖR diyeceğiz. Güvenliğimizi garanti altına alacağız, insanımızı doğduğu yerde doyuracağız başı dik karnı tok hale getireceğiz, kim kendini ne şekilde ifade etmek istiyorsa edecek, bireysel özgürlüklerin önünü sonuna kadar açacağız ama vazgeçilmez bir şeyimiz olacak. Lozan’da dediğimiz gibi Alevisi, Sünnisi, Çerkezi, Türkmeni, Kürdü, Lazı kim kendini nasıl ifade ediyorsa al yıldızlı al bayarak altında başı dik karnı tok tam bağımsız güçlü bir Türkiye’de hep beraber yaşayacağız. Ondan sonra da Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar Türk-İslam birliği. Biz bunu Büyük Türk Milletine köy köy sokak sokak gezerek anlatacağız.”

Büyük Birlik Partisi’nin yapıcı, sorumlu ve yol gösterici bir muhalefet anlayışının dışına çıkmadığını belirten Yalçın Topçu, Ebedi Siyasi Liderimiz Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadet süreciyle ilişkin şunları söyledi; “ Biz eğer parmak uzatsaydık bu memlekette çok şey olabilirdi. Ama biz devleti ebed milleti esas alarak adeta kan kustuk kızılcık şerbeti dedik sorumluluklarımız farkında olduk. Çok net Başbakanın kendilerine de ifade ettim. Kendi sordu zaten ‘bu havada niye uçtu’ ben de onu arıyorum zaten.” 

Ziyarete BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcıları Üzeyir Tunç, Dr. Ahmet Şanverdi, Mehmet Efe, Mehmet Karabacak, Selahattin Şenliler, Hakkı Öznur ile teşkilat işleri başkan yardımcısı Ali Keser’de katıldı.

KAYNAK: bbp.org.tr,http://www.bbp.org.tr/news_detail.asp?newID=172&newTitle=BBP’DEN%20TÜRK%20OCAKLARI’NA%20ZİYARET

 


 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,467 µs