En Sıcak Konular

NİYETLERİ YAVAŞ YAVAŞ DİLLERİNDEN DÖKÜLÜYOR

29 Ağustos 2009 23:19 tsi
NİYETLERİ YAVAŞ YAVAŞ DİLLERİNDEN DÖKÜLÜYOR Açılım adı altında terörle müzakere planı yürüten iktidar, Kürtçe’yi okullara taşıyacak.

BAYRAM BOMBASI

Hayati Yazıcı, Başbuğ’un açıklamasının Kürt açılımını zorlaştıracağını söyledi.

Başbuğ’a ‘işine bak’ diyen Başbakan Yardımcısı Yazıcı baklayı ağzından çıkardı:

Kürtçe eğitim verilebilir!

AÇILIM adı altında terörle müzakere planı yürüten iktidar, Kürtçe’yi okullara taşıyacak. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “Evde Kürtçe konuşuyorsa, evinin bitişiğindeki eğitim kurumunda konuşabilir” diye konuştu.

Bilinenlerin tekrarı!..

“GENELKURMAY Başkanı Org. İlker Başbuğ’a tepki gösteren Yazıcı, şunları söyledi: “Açıkladıkları, bilinenlerin tekrarı. Demokratik kriterler açısından çok doğru bulmuyorum. Kırmızı çizgileri korumak hükümet ve parlamentonun görevidir.”

Bakan Yazıcı tahrik etti

Devlet Bakanı Yazıcı, “Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe’dir” diyen Genelkurmay Başkanı Başbuğ’u eleştirdi: "Demokratik ülkelerde askerin görevi güvenlik"

Devlet Bakanı Hayati, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un 30 Ağustos mesajında söylediklerini eleştirdi. Akşam gazetesinden Ebru Toktar Çekiç’in gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 30 Ağustos mesajında, “Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe’dir” diyen Orgeneral İlker Başbuğ’u eleştiren Yazıcı, “Açıkladıkları, bilinenlerin tekrarından ibarettir. Kullandığı ifadeler doğru, ama demokratik kriterler açısından çok doğru bulmuyorum. Kırmızı çizgileri korumak hükümet ve Parlamento’nun görevidir” dedi.

Doğru bulmuyorum

MGK bildirisinin ardından yayımlanan mesajın doğruluğunun tartışılması gerektiğini kaydeden Yazıcı, “Demokratik kriterlerin yerleşmesi gereken ülkelerde askerlerin, güvenlikle sorumlu görevlilerinin; bildiri dağıtmak, yayımlamak, basın toplantısı yapmak suretiyle kamunun önüne çok sıkça çıkmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Elbette onların görüşlerini de ifade edeceği zeminler vardır. MGK’da konuşurlar” diye konuştu.

Çözüme katkı değil

Bakan Yazıcı, şunları savundu: “Genelkurmay Başkanı’nın mesajı, bu sorunun çözümüne katkı mı sağlayacak, yoksa bu süreci biraz daha mı zorlaştıracak? Konuyu bu açıdan iyi irdelemek gerekir. Ülkenin birliği ve bütünlüğü, hepimizin üzerinde hassasiyet gösterdiğimiz konudur. Hükümet olsun, devletin diğer kurumları olsun, ülkenin birliği ve bütünlüğü noktasında acziyet içinde olduğu söylenebilir mi? Söylenemeyeceğine göre, bunu tekrar etmenin çok fazla katkı sağlayacağı düşüncesinde değilim.”  Türkiye’nin en önemli sorunu için, iktidarı ve muhalefetiyle her kesimin ve herkesin ’çözümsüzlük’değil, ’çözüm’konusunda katkı yapması gerektiğini dile getiren Bakan Yazıcı, “Vatana ihanettir, bölersiniz, edersiniz’deniyor. Hiç kimsenin böyle bir düşüncesi olamaz. Hiç kimsenin de bu ülkeyi bölmeye gücü yetmez. Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü, Türkiye’nin kuruluş felsefesidir. Başbakan, kendisini ziyaret eden şehit derneklerine de söyledi.

Kürtçe eğitim üniter yapıya engel olamaz

İngilizce eğitim veren kurumlar varsa Kürtçe eğitimin de olabileceğini savunan Yazıcı, ”Bu üniter yapıya engel teşkil etmez. İnsanlar evinde Kürtçe konuşuyorsa, başka bir binada da konuşması, niye ülkenin bütünlüğünü bozsun ki? Bunlara takılmamak lazım“ ifadesini kullandı. Bakan Yazıcı, şunları dile getirdi: ”Resmi diliniz Türkçe’dir. Yani resmi yazışmaların, kamunun deklarasyonlarının Türkçe ile yapılması demektir. ’Bunun dışında başka diller olamaz’gibi bir şey olamaz. Var olanlara, siz ’yok’ diyemezsiniz. Yani bir kısım vatandaş, Türkçe’nin yanında Kürtçe’yi de öğrenmek istiyorsa, böyle bir seçimlik hakkı olsun istiyorsa, istesin.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=22319

 



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,973 µs