En Sıcak Konular

DTP YÜZ BULDU,ASTARI DA İSTİYOR

29 Ağustos 2009 18:08 tsi
DTP YÜZ BULDU,ASTARI DA İSTİYOR AKP iktidarının ’açılımı’ndan cesaret alan DTP’liler ağzına geleni söylemeye başladı.

AÇILIM ZIVANADAN ÇIKARDI!

DTP Milletvekili Özdal Üçer

Bir Abdullah İmralı’da bir Abdullah Çankaya’da
VAN’daki etkinlikte konuşan Üçer, “Bir Abdullah İmralı’da, bir Abdullah da Çankaya’da. İkisi karşılıklı oturduğu takdirde barış ortamı daimi olacaktır” dedi.

DTP Milletvekili Aysel Tuğluk

Kürt açılımı için Öcalan’la konuşmaya mecbursunuz
DİYARBAKIR’da açıklama yapan Tuğluk, “Halkın örgütlü gücünü tanımak zorundasınız. Oturup konuşmak zorundasınız. Çözümün muhatabı Öcalan’dır” dedi.

DTP Milletvekili İbrahim Binici

Aklınızı başınıza alın burası Sakarya değil Urfa
ŞANLIURFA’da, Vali ve Emniyet Müdürü’nü açıkça tehdit eden Binici, “Aklınızı başınıza alın. Burası ne Antalya, ne Sakarya’dır. Burası Urfa’dır” dedi.

Tuğluk: Çözüm olacaksa muhatap İmralı’dır!

AKP iktidarının ’açılımı’ndan cesaret alan DTP’liler ağzına geleni söylemeye  başladı. Tuğluk, “Kürt sorunuyla ilgili çözümün muhatabı Öcalan’dır” dedi
 DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, ’Kürt sorunu’nu muhatapsız ve diyalogsuz çözülemeyeceğini söyledi. DTP’nin 1 Eylül’de Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği, ’Onurlu bir barışa evet’mitingi için merkez Kayapınar İlçesi’nde bildiri dağıtıldı. DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, İl Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin de bildiri dağıttı. DTP’liler ardından halk toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Tuğluk, “Biz bir çözüm istiyoruz. Bunun en büyük acısını, bedelini Kürtler ödedi. Ama böyle ufak tefek adımlarla bu kadar ciddi bir sorunu çözemezsiniz. Bir çözüm olacaksa bu halkın iradesini tanımak zorundasınız. Bu halkın örgütlü gücünü tanımak zorundasınız. Onlarla oturup konuşmak zorundasınız. Bu da çok açıktır. Çözümün muhatabı Öcalan’dır” diye konuştu.

Siyasal irade...

“Bu süreçte kim siyasal iradesini ortaya koyarsa başarılı olacaktır. Kim iradesini cesurca ortaya koymazsa aşılıp gidecektir” diyen Tuğluk, şunları söyledi:  “30 yıldır denenen yöntemlerle bu sorunu bitiririz dememin mümkün olmadığını hep ifade ettik. Gelin bu sorunu diyalogla çözelim dedik. Bugün bunun koşullarının oluştuğunu gördük. Devletin içinde bir kesim bu sorunun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğinin farkında.” ’Kürt açılımı’yla ilgili bir açıklama da DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ten geldi. Fırsatların en doğru şekilde değerlendirmesi için çaba gösterdiklerini dile getiren Türk, “Eğer gerçekten barış önemliyse ve barış için yola çıkılıyorsa, operasyonların durması lazım.1 Eylül’de meydanlarda olacağız” diye konuştu.

Erdoğan da  ‘sayın’ demişti

Bebek katili Öcalan’ın görüşmede Başbakan Erdoğan için daha önce kullanmadığı  “sayın” hitabını kullanması dikkat çekti. Başbakan Erdoğan da, katil Öcalan için aynı hitabı kullanmıştı. Avustralya’da yaptığı bir radyo konuşmasında şehitlerden “kelle” diye bahsettiği için Erdoğan hakkında şehit anneleri tarafından açılan ve sonucunda Erdoğan’ın 3 kuruş tazminata mahkum edilmiş ve karar Yargıtay tarafından da onaylandı. Erdoğan Kartal 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin karar verdiği tazminat miktarını duyunca çok sinirlenmişti.

DTP’li Binici’den küstah sözler

DTP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, küstahça açıklamalarda bulundu. Partisinin Yenişehir Temsilciliği’ne molotoflu saldırı yapılması ardından İl Başkanı İbrahim Ayhan ve partililerle basın toplantısı düzenleyen Binici, olaya Vali ve Emniyet Müdürlüğü’nün duyarsız kaldığını savunarak, “Aklınızı başınıza alın. Burası ne Antalya, ne Sakarya’dır. Burası Urfa’dır” dedi. Burada bir açıklama yapan Milletvekili Binici, olay hakkında Emniyet Müdürü ve Vali ile görüşmeye çalıştıklarını, ancak şu ana kendilerine bir yanıt verilmediğini dile getirerek, “Bu tutumun bile tek başına saldırının failleri hakkında bilgi veriyor” diye konuştu.

Aklınızı başınıza alın

Polisin herhangi bir olayda kontrollerini arttırdığını ve bu olaya duyarsız kaldığını savunan Binici,  “Farklı bir siyasi partinin bürosu bu durumda olmuş olsaydı, başta vali olmak üzere şu anda onların karşısında tekmil veriyor olacaklardı” ifadesini kulandı. Vali ve Emniyet Müdürüne seslenen DTP’li Binici, “Bu süreçte aklınızı başınıza toplayın. Onları göreve çağırıyorum” dedi.

İki Abdullah masaya otursun

Van Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliği terör örgütünün mitingine döndü.Teröristbaşı Öcalan’ın posterlerinin taşındığı etkinlikte, “Barışın güneşi İmralı’da doğacak”, “Van halkı uyuma özgürlüğüne sahip çık”, “İmralı’ya bin selam”, “ Muhatap İmralı’dır” sloganları atıldı.

CHP ve MHP’ye eleştiri

Etkinlikte bir konuşma yapan DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, “Bir Abdullah İmralı’da, bir Abdullah da Çankaya’da. İkisi karşılıklı oturduğu taktirde barış ortamı daimi olacaktır” dedi.  “Kürt açılımıyla ilgili tartışmaların yapıldığı süreçte aleyhte konuşmalar sadece MHP ve CHP cephesinde yapılmaktadır” diyen Üçer, “Bu tür girişimler süreci baltalamak ve akan kanda ısrar etmekten başka bir şey değildir. Kürt sorunu karşılıklı oturup tartışılarak çözülmelidir. DTP İl Başkanı Selim Ertaş da, barış anneleri ve asker annelerinin birleşmesi durumunda kalıcı barışın sağlanacağını dile getirdi.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=22263

 

 



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,605 µs