En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ GAZİANTEPSPOR'A DA TAKILDI: 0-0

29 Ağustos 2009 10:36 tsi
BEŞİKTAŞ GAZİANTEPSPOR'A DA TAKILDI: 0-0 İnönü’de mükemmel taraftar, mükemmel ötesi destek... Ne var ki, bu destek takımı ateşlemeye yetmedi!

KIZILAY ÇADIRI!

Siyah-beyazlı ekip, Gaziantepspor karşısında ilk üç haftaya oranla ilk yarıda daha istekli ve tempolu oynamasına rağmen son vuruşlarda yetersiz kaldı. 75 dakika forvetsiz oynayan Kartal üçüncü beraberliğini aldı, tehlike çanları çalmaya başladı

İnönü’de mükemmel taraftar, mükemmel ötesi destek... Ne var ki, bu destek takımı ateşlemeye yetmedi! Beşiktaş sürekli baskı kurdu kurmasına da, ilk yarıda dişe dokunur tek pozisyon üretebildi. O da Nihat’ın direkte patlayan şutu.
Diğer yanda savunmasında iyi ‘direniş’ gösteren Gaziantepspor, ilk yarıda iki ‘net’ pozisyon buldu. Kartal’ın bu yarıdaki etkisiz oyunun da kuşkusuz konuk takımın savunmasındaki oyun disiplini ön plandaydı. Asla panik yapmadılar, iyi kapandılar, ofansa ayağa paslarla iyi çıkışlar yaptılar.
Tribünler umutlarını ikinci yarıya taşırken, Denizli’nin, Nobre ve Ekrem Dağ hamlelerini izledik. Beşiktaş ikinci yarıda baskısını biraz daha artırdı. Çok adamlı ofansif girişimler yaptı yapmasına da her çıkışında Gaziantep duvarına çarpıp, geri döndü! 
Evet, Beşiktaş’ın son transferi Tabata... Hani Denizli’nin uzun süredir arayıp, bulamadığı 10.5 numara! Tabata bu Kartal’ı ayağa kaldırır mı, kaldırmaz mı bilemiyoruz! Bildiğimiz tek gerçek var ki, o da transferde harcanan astronomik rakamlar. Hele hele Tabata’ya ödenen bonservis ücreti yöneticileri bile şaşkına çevirdi. O kadar para harca, dört maçta altı puan kaybet!
Bir terslik var bu işte!
Lige kötü başlangıç yapan Beşiktaş, toparlanır mı, puan kayıplarını telafi eder mi? Edebilir...
Ancaak asıl soru işareti Beşiktaş’ı bekleyen Devler Ligi’nde...Grup ateşten gömlek. Ligde böylesi sıkıntı çeken son şampiyonun bu kulvarda işi kolay değil...
1. dakikada Erman’ın soldan yaptığı ortaya Cesar de Souza kafayı vurdu, Hakan çizgiden çıkardı. 20’de sağdan inen Holosko ceza sahasına girdi, çaprazdan çektiği şutu Mahmut kornere çeldi.
28’de Ferdi ile verkaç yapan Beto kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldı. Beto topa kötü vurunca meşin yuvarlak auta çıktı.
31’de Tello’nun köşe vuruşunda İbrahim Kaş topu kafayla kaleye gönderdi. Kaleciden dönen topu Nihat şutladı, fakat direkten döndü.
54’te Ernst’in ceza sahası yayı önünde çektiği sert şut az farkla üstten auta çıktı. 62’de Murat Ceylan’ın uzaklardan çektiği sert şutu Hakan kornere çeldi.  86. dakikada Nobre’nin dönerek vuruşu savunmaya çarparak kornere çıktı. 90+5’te Ekrem’in ceza alanı içinden sert şutu çataldan dışarı çıktı.


MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI: MAHMUT

Karşısında neredeyse tek kale oynayan bir Beşiktaş vardı. Gaziantepspor’un başarılı kalecisi dünkü kurtarışlarıyla takımına bir puan kazandırdı. Gelişen tehlikeli ataklarda nerede duracağını çok iyi bildi. Kendine olan özgüveni takım arkadaşları üzerinde de pozitif etki yarattı. Gösterdiği performansla kalesini gole kapattı.

Pas: 20
İsabetli Pas: 8
Geri Pas: 3
Önemli Kurtarış: 1
Saha içine Kurtarış: 7
Kornere Kurtarış: 2
Top Çalma: 18
Top Kaybetme: 12
Topla Buluşma: 26

KIRILMA NOKTASI: 31. DAKİKA

31. dakikada Tello’nun kullandığı köşe vuruşunda savunmadan dönen topu Nihat direk yerine kaleye gönderse belki de her şey daha da farklı olabilirdi. Geldiği günden beri üzerinde bir baskı oluşan milli oyuncunun bu dakikadaki şanssızlığı maçın kırılma anı oldu.

BİLAL MEŞE-MİLLİYET

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1133352&Date=29.08.2009&b=KIZILAY%20CADIRI&ver=43



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,355 µs