En Sıcak Konular

GALATASARAY ''UEFA AVRUPA LİGİ''NDE: 1-1

28 Ağustos 2009 12:36 tsi
GALATASARAY ''UEFA AVRUPA LİGİ''NDE: 1-1 Galatasaray ilk maçı 5-0 kazanmanın rahatlığıyla çıktığı karşılaşmada istediğini aldı.

Yarım altın

Galatasaray ilk maçı 5-0 kazanmanın rahatlığıyla çıktığı karşılaşmada istediğini aldı. Ev sahibi Puri ile öne geçmesine rağmen Nonda beraberliği sağladı. Cim-Bom birçok gol fırsatından da yararlanamadı

İlk maçta alınan 5-0’lık galibiyetten sonra kötü oynama lüksü ve kaybetme kredisi olan Galatasaray’da yedekler dün geceki performanslarıyla kafalarda soru işareti bıraktı. Kurulan iddialı kadro ve ortaya konulan hedefle ters orantılı bir Galatasaray vardı sahada. Şüphesiz ilk maçta turun garantilenmesinin bunda payı büyüktü, ama yine de asların yokluğunda oynama fırsatı bulan isimlerin daha diri ve yaratıcı olmaları bekleniyordu.
Madalyonun bir yüzünde ışık vermeyen, tatsız ve sönük bir Cim-Bom dikkat çekerken, diğer tarafta ise umut veren sahneler vardı. Özellikle yeni transfer Elano’nun neler verebileceğinin sinyallerini aldık. Kimse ondan şapkadan tavşan çıkarmasını beklemesin! Belki çok düz oynuyor gibi gözüküyor, ama kalitesi, yüksek zekası ve pas yüzdesiyle Aslan’a çok şey katacak. Bir diğer detay ise takımın onun dilinden anlaması gerekiyor. Nonda bir kez bunu fark etti, onda da zaten aldığı pasla golü yakaladı. Bir de Mehmet Topal var öne çıkan. Uzun sakatlığından sonra yavaş yavaş form tutmaya başladığını gösterdi.
7. dakikada Elano’nun nefis ara pasında Serdar, kaleciye takıldı. 26. dakikada Nonda’nın harika pasında Barış topa takılıp düşmese mutlak bir gol pozisyonu doğacaktı.
30. dakikada Estonyalılar ilk kez kaleyi yokladı. 1 dakika sonra ise Sabri’nin ara pasında Nonda kaleciyle karşı karşı kaldı. Kongolu net pozisyonu harcadı.
43’te Elano’nun golü, Nonda’nın faulü nedeniyle iptal edildi.
50. dakikada Baltık ekibinin golü Puri’den geldi. Gussev’in ortasına iyi yükselen genç futbolcu kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0.
57. dakikada Naamelo boş pozisyonda zor olanı yapıp topu dışarı attı.
63. dakikada Elano’nun yerde olmasına karşın çıkardığı nefis pası, Nonda golle sonuçlandırdı: 1-1.

3. kez grupta

Levadia Tallinn engelini çok rahat geçen Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde 3. kez gruplara kalmayı başardı. Sarı-kırmızılı ekip daha önce 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında UEFA Kupası grup maçlarında yer alırken, her iki sezonda da gruplardan çıkmıştı. Cim-Bom, UEFA grup maçlarında yer aldığı 2 sezonda toplam 8 maç oynarken, 4 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Bu maçlarda rakip filelere 10 gönderen Galatasaray, kendi kalesinde ise 6 gol gördü.

Maçtan Notlar

Elano ilk kez
Galatasaray formasıyla ilk golünü ligde Kayserispor’a atan Elano Blumer, 11’de ilk kez Levadia’ya karşı görev yaptı. Teknik Direktör Rijkaard, İstanbul’da alınan 5-0’lık galibiyet nedeniyle rövanşta kadroyu büyük ölçüde değiştirdi. Estonya’ya 17 kişilik kadroyla giden Aslan’da Arda, Mustafa ve Servet yedek soyunurken, kaptanlık bandını Emre Aşık taktı.

Tribün desteği
Galatasaray taraftarları, takımlarını Estonya’da da yalnız bırakmadılar. Sarı-kırmızılılar maç öncesi şehrin tarihi bölgesi Old Town’da yaptıkları tezahüratlarla dikkat çektiler. Şehir merkezinde karşılaştıkları Başkan Adnan Polat’la fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışan taraftarlar, tribündeki yerlerini alarak Aslan’a destek verdiler.

Volkan’a veda
Cim-Bom’un gözden çıkardığı Volkan Yaman, Eskişehirspor’a transfer oldu. Dün 27. yaş gününü kutlayan tecrübeli oyuncu, kırmızı-siyahlı kulüpte 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bu arada CSKA Moskova’da forma giyen Caner Erkin’in transferi için işi ağırdan alan Aslan’ın rotasını listesindeki diğer oyunculara çevirebileceği vurgulandı.

Nonda sakatlandı
Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın İstanbul’da bıraktığı Milan Baros’un yerine ilk 11’de sahaya çıkan Nonda bu sezon 5. golünü Levadia’ya attı. Kongolu golcü daha önce Netanya’ya 3, Gaziantepspor’a karşı 1 gol kaydetmişti. İkinci yarıda adalesinden sakatlanarak yerine Mustafa Sarp’a bırakan Nonda’nın durumu bugün netlik kazanacak. (NEVZAT DİNDAR-Milliyet)

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1132904&Date=28.08.2009&b=Yarim%20altin&ver=74



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,420 µs