En Sıcak Konular

ALMANYA'DA TÜRKLERE IRKÇI SALDIRI

27 Ağustos 2009 17:11 tsi
ALMANYA'DA TÜRKLERE IRKÇI SALDIRI Almanya'da, Türkiyemspor'un B genç futbol takımı oyuncuları, kamp yapmak için gittikleri Brandenburg eyaletindeki Lüdow şehrinde ırkçı saldırıya uğradı.

Türklere beyzbol sopaları, şişeler ve baltayla saldırdılar

Almanya’da neler oluyor?

Almanya'da, Türkiyemspor'un B genç futbol takımı oyuncuları, kamp yapmak için gittikleri Brandenburg eyaletindeki Lüdow şehrinde ırkçı saldırıya uğradı. Beyzbol sopaları, şişeler ve baltayla saldıran ırkçı saldırganlar Hakan Mahmutoğlu isimli genci bacağından yaraladı.

 15-16 yaş grubundan oluşan 22 kişilik Berlin Türkiyemspor B Genç futbol takımı, 22 Ağustos Cumartesi günü, kamp çalışması yapmak amacıyla Doğu Almanya sınırları içerisindeki Lüdow kasabasına gitti.

"İstanbul'a geri dönün pis Türkler"
Pazartesi akşamı izin alarak takımdan ayrılan bir grup oyuncu, "Plus" adlı alışveriş merkezine gitti. Para ödemek için kasaya gelen Türkiyemspor'un oyuncuları burada bir grup Alman gencinin sözlü hakaretlerine ve küfürlerine maruz kaldı.

Hitler selamı vererek, "İstanbul'a geri dönün pis Türkler" diyen ve küfür eden ırkçı Almanlara Türkiyemspor'un oyuncuları da sözlü karşılık verdi ve kamp yerine geri döndü.

İkinci gün yine saldırdılar
Sporcular bir sonraki gün yine aynı alışveriş merkezine gittiklerinde onları orada bekleyen yaklaşık 20 kişilik ırkçı Alman grubu beyzbol sopalarıyla, bira şişeleriyle ve baltalarla saldırdı. Sığınmak istedikleri "Plus" isimli market çalışanları ise "Meselenizi dışarıda halledin, biz kapatıyoruz" diyerek gençleri markete almadı.

Linç ettiler
Futbolcular kurtulmak için ormana kaçmaya çalışırken ayağı takılıp yere düşen Hakan Mahmutoğlu'nu aralarına alan ırkçılar ona sopalarla vurmaya başladılar. Arkadaşlarının geri dönüp kurtarmasıyla kaçabilen Hakan bacağından yaralandı. Bu arada saldırganlar ormana kaçıp kurtulmaya çalışan gençlerin üzerine araba sürdü.

Polis taraf mı tutuyor
Olay yerine gelmeyen ve olaydan yaklaşık 1.5 saat sonra Türkiyemsporun kamp yaptığı yere gelen polis Türkiyemsporlu gençleri 6 saat sorguladı.

Doğu eyaletlerinde Irkçılık üst düzeyde
Saldırının duyulmasından sonra kamp yerine giden kulüp yöneticileri kiraladıkları bir otobüsle Genç Futbol takımını Berlin'e geri getirdi. Aynı gün Berlin Türkiyemspor lokalinde bir basın toplantısı düzenleyen yönetim kadrosu, B Genç takımının başına gelen ırkçı saldırının, Almanya'da özellikle doğu eyaletlerinde ırkçılığın hangi boyutlara geldiğini gösterdiğini söyledi. Doğu eyaletlerine gittikleri hemen her deplasmanda ırkçı hakaretlere maruz kaldıklarını belirten yöneticiler, artık bunlara bir son verilmesini istedi.

Başkonsolos ve Yeşiller milletvekillerinden destek
Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Yeşiller Partisi milletvekili Özcan Mutlu ve Berlin Eyaleti yabancılar sorumlusu Günter Piening de Türkiyemspor'a destek vermek amacıyla basın toplantısına katıldı.

Kaynak. Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/almanyada-neler-oluyor-136931.htm



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,328 µs