En Sıcak Konular

ALİ SAMİ YEN'DE GOL ŞOV: 4-1

24 Ağustos 2009 09:23 tsi
ALİ SAMİ YEN'DE GOL ŞOV: 4-1 Avrupa ve lige muhteşem bir başlangıç yapan G.Saray'da yüzler art arda gelen galibiyetlerle gülmeye devam ediyor

GÜLME KRİZİ!

Bir takımın son 3 maçında rakiplerin elleri ayakları birbirine dolanıyor ve kendi kalesine gol atıyorsa, gerisini siz düşünün artık. Anlaşılan o ki, bu sezon başka bir rekor da kırılacak!
Dün gece kadrolar elimize geldiğinde eminim herkes, aynı soruyu sormuştur. “Tolunay Kafkas macera mı arıyor?”. 7 resmi maçta 3.57’lik bir gol ortalaması tutturan bir takıma karşı, hem de Ali Sami Yen’e 3 forvetle takımını sahaya süren Kafkas, belli ki, fantezi peşinde değildi, kazanmak istiyordu. Aslında fena da başlamadı konuk ekip. Bir türlü kendini beğendiremeyen Sabri olmasa, ilk dakikada arıza çıkabilirdi. Çünkü Ariza Makukula bomboştu. Sonra ki bölümde ise 25. dakikada Kayseri savunmasının sağında yer alan Mehmet Eren’in çaresiz bir şekilde ellerini yana açıp ileriyi işaret ederek ‘ne yapıyorsunuz, niye geri gelmiyorsunuz’ diye herkesin gördüğü bu fotoğraf her şeyi özetliyordu.

Harika goller

Baros’la perdeyi açan Aslan, kendisini sıkmıyor, rahat bir tempoda maçı götürüyordu. Sonra kısa bir Makukula gösterisi izledik. İki korner atışı ve farklı kalelere iki kafa golü. İkinci yarıda Elano sahneye girdi. Sambacı öyle bir gol attı ki, Rüya Takım’da, önemli bir halka olacağını ilân etti.
2. dakikada Cangele, sağdan içeri daldı, vuruşu Franco’dan dönerken, Sabri son anda Makukula’dan önce topu uzaklaştırdı.
13. dakikada Baros’a ,Ali Turan’ın kontrolsüz mudühalesine hakem devam dedi. Düdük çalsa, hem penaltı hem kırmızı çıkacaktı.
14. dakikada Aslan’ın golü geldi. Sağdan kazanılan serbest vuruşta Sabri gelişi güzel içeri ortaladı. Arda havadan gelen topu yarım voleyle içeri çıkardı. Baros bitirici noktada ayağını soktu: 1-0.
31. dakikada konuk sarı-kırmızılılar, Makukula ile eşitliği sağladı. Kornere iyi yükselen siyahi yıldız, uzak direğe doğru harika bir vuruş çıkardı. Aynı futbolcu 4 dakika sonra ise bu kez Arda’nın kornerinde kendi kalesine kafayla bir gol attı: 2-1.
62. dakikada Elano, sahalarda ender görülecek bir gole imza attı. Savunmanın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Brezilyalı, 30 metreden sol ayağıyla harika bir gole imzasını attı: 3-1.
89. dakikada Arda’nın pasında Baros topu kontrol etti ve perdeyi kapattı: 4-1.

Gol ortalaması 3.62’ye yükseldi

Cim-Bom gol ortalamasını her maçta yükseltiyor. Rijkaard göreve geldikten sonra gol patlaması gerçekleştiren Galatasaray, Kayserispor ağlarını 4 kez havalandırdı, 8 resmi maçta 29 gole ulaştı. Düne kadar Avrupa Ligi ve Süper Lig’de oynadığı 7 karşılaşmada 25 gol atan sarı-kırmızılı takımın maç başına gol ortalaması 3.57 olmuştu. Aslan dün Kayserispor ağlarını 4 kez havalandırarak maç başına gol ortalamasını 3.62’ye yükseltti. Cim-Bom üç lig maçında tam 11 gole ulaştı. Aslan’ın ligdeki gol ortalaması ise 3.66 olarak gerçekleşti.

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI

10’un yeri ayrı

Arda anlaşılan o ki, bu sezon birçok maçta yıldızlardan kurulu takımın özel futbolcusu olacak. Genç kaptan önce 3 golde başrolü oynadı. Önce ilk golün asistini yaptı. Sonra Makukula’nın kalesine attığı golde ortayı yaptı. Yıldız futbolcu son dakikada Baros’un golünün pasını verdi. Bütün bunların dışında yediği tekmelere karşın oynama isteği ve enerjisiyle farkını gösterdi.

Pas: 53
İsabetli pas: 49
Orta: 1
İsabetli orta: 1
Top çalma: 4
Top kaybetme: 16
Yaptığı faul: -
Yapılan faul: 5
Topla buluşma: 74


KIRILMA NOKTASI

İKİNCİ GOL

Kayseri’nin 1.93’lük golcüsü Ariza Makukula, dün gece az daha Aslan’ın kâbusu oluyordu. Attığı golle hava hakimiyetini gösteren siyahi yıldız, birkaç dakika sonra ise kaleleri şaşırınca takımının İstanbul’dan puansız dönmesinde başrolü oynadı. Dakikalar 35’i gösterdiği Arda’nın kullandığı kornere yükselen Makukula, Souleymanou’dan önce topu dokunarak topu kendi kalesine gönderdi.

NEVZAT DİNDAR-Milliyet

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1131431&Date=24.08.2009&b=GULME%20KRIZI&ver=79


 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,245 µs