En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ CEPTEN YİYOR

23 Ağustos 2009 09:22 tsi
BEŞİKTAŞ CEPTEN YİYOR Sezona kötü bir giriş yapan siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği deplasmanında tek pozisyona giremeden maçı tamamladı.

Ağustos böceği! 0-0 

Sezona kötü bir giriş yapan siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği deplasmanında tek pozisyona giremeden maçı tamamladı. Ev sahibi ikinci yarıda yaptığı etkili kontrataklarla ciddi tehlikeler yaşattı, ancak beraberliği bozamadı

Denizli, Uğur ve Holosko’yu ilk on birde sahaya sürerken, Nobre’yi yedeğe çekti(!)... Bu iki oyuncuyu tercih etmesinde sanırız Antalyaspor ‘kilidini’ çözmeleri yatıyordu... Bu onun doğrusu... Ne var ki bizce doğru olmayan Nobre’nin yedeğe çekilmesiydi. Üstüne üstlük Bobo da sakat. Böylesi bir tabloda Nobre’yi yedeğe çekip, ikinci yarıda oyuna sürmenin doğruluğunu kim savunabilir?
Galibiyete oynuyorsan, elinde tek sağlam forvetin varsa ki öyle, onu da oynatmak zorundasınız. Hadi bunu da geçtik... Nihat’ı ileri uçta tek, rakip savunmanın arasına yerleştirmek nereden çıktı? Nihat, geniş alan oyuncusudur. Yani, forvet arkası. Nitekim Nihat, ilk yarıda rakip savunmanın arasında kayıpları oynadı. Ne pozisyon bulabildi, ne de şut atabildi. Savunma ağırlıklı bir taktikle sahaya çıkan Gençlerbirliği karşısında ilk yarıda Kartal, bırakın üretmeyi, bir pozisyonu bile mumla aradı.
Hucümda Tello, Holosko ileriyi üçlemesine karşın, rakip savunma kilidini bir türlü açamadılar. Orta sahada Uğur’un etkisizliği, Fink’in ‘vasat’ oyunu, Beşiktaş’ın kötü futbolundaki diğer faktörler idi. Bir tek Tello... Bir bakıyorsunuz solda, bir bakıyorsunuz sağda, bir bakıyorsunuz orta sahada. Ofansa öyle kritik ve tehlikeli toplar attı ki, bunları gole çevirecek kramponu araki bulasınız! Şilili futbolcunun bir korner atışında top direkten döndü. İlk yarıda sağ kulvarda görev yapan Erhan Güven’e güvenen yandı! Topla iyi çıkışlar yaptı, ancak gelin görün ki, ortaları, hep rakibe gitti. Ferrari rakibin gol silahı Kahe’ye yapıştı, ne yerden, ne havadan geçit vermedi. Denizli’nin ikinci yarıdaki oyuncu hamleleri biraz Kartal’ı canlandırır gibi oldu, ancak çok adamla yüklendiği anlarda risk alınca, dönen toplar kalesinde tehlikeler oluşturdu. Oyunun son çeyrek diliminde, her türlü riski göze alan Beşiktaş’ın orta sahada oyundan düşmesi, rakibe atak olanakları tanıdı. Gençler, bu bindirmelerde biraz akılcı davransa, telaşlı olmasaydı, Beşiktaş’ı yenmeleri işten bile değildi.
Özet... Beşiktaş, maalesef büyüklüğüne ve de iki kupalı apoletine yakışan futboldan bir hayli uzak. Üç maç ve kayıp dört puan. Hadi ligde kör - topal idare edersiniz. Ya Devler Ligi? Ak mı, kara mı olduğunu bu kulvarda göreceğiz.
11’de Burhan’ın sağdan getirdiği topla buluşan Mustafa kale önüne kadar gitmek istedi. Kırmızı - siyahlı oyuncunun vuruşunu Beşiktaş defansı uzaklaştırdı.
17’de Tello’nun uzun pasıyla bir anda Gençlerbirliği defansının arkasına sarkan Nihat kaleci ile karşı karşıya kaldı. Tecrübeli oyuncunun volesi Serdar’ın ellerinde kaldı.
26’da Harbuzi uzaktan çektiği sert şut kalenin solundan az bir farkla dışarı çıktı.
32’de Tello korner vuruşunu kullanmak için köşe gönderinin olduğu yere gitti. Şilili futbolcunun kavisli ortası üst direkten döndü.
59’da Harbuzi’nin ara pasıyla buluşan Burhan, Beşiktaş ceza sahasına girdi. Hakan ile karşı karşıya gelen kırmızı - siyahlı oyuncunun şutu kalecide kaldı.
72’de Kahe defansından aldığı topla Beşiktaş yarı sahasına çok hızlı girdi. Sol kanattaki Tozo’ya verdi. Bu oyuncunun çaprazdan sert şutu yandan az farkla auta çıktı.

MAÇIN RÖNTGENİ

KAHE

Beşiktaş hazırlık maçları dahil ilk kez bu kadar pozisyon verdi. Tabii ki bundaki en büyük mimar Gençlerbirliği’nin başarılı oyuncularından Kahe idi. Kırmızı - siyahlı futbolcu takımın maestrosu olurken, siyah - beyazlı defansı yıprattı, dengesini alt üst etti. Oynadığı futbol, yaptığı asistler ve presler onu dün gecenin kahramanı yaptı.

Pas: 44
İsabetli pas: 32
Orta: 2
İsabetli orta: 1
Top çalma: 2
Top kaybetme: 12
Yaptığı faul: -
Yapılan faul: 1
Topla buluşma: 52

72. DAKİKA

Karşılaşmanın adamı seçilen Kahe’nin 72. dakikada geliştirdiği bir atakta kırmızı - siyahlı oyuncunun Tozo’ya çıkardığı pas gol olsaydı, Beşiktaş’ın maçı çevrime şansı en az seviyeye inecekti. Ayrıca Kahe’yi kaleci ile karşı karşıya kalacağı sırada formasından tutarak ceza sahası dışında yere indiren Sivok da bir bakıma yenilginin önünü kesti.

Başkan yerinde oturamadı

Protokol tribününde, başkanlık koltuğunda oturmamayı kendine uğur olarak gören Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören dün bu geleneği devam ettirdi. Demirören karşılaşmayı oğlu Erdoğan ile birlikte özel bir bölümde seyretti. Siyah - beyazlı kulübün başkanı, şeref tribününün en arkasındaki camlı bölgede maçı seyretti.

Rüştü yine oynayamadı

Süper Kupa’da hakeme yönelik konuşma nedeniyle aldığı iki maçlık cezasını ligin ilk iki haftasında çeken kaleci Rüştü Reçber dünkü karşılaşmanın hemen öncesinde kadrodan çıkarıldı. Tecrübeli file bekçisinin İstanbul’daki hazırlıklar sırasında bel ağrısı yaşadığı, bunun önceki günkü çalışmada da tekrarladığı ifade edildi.

Ramazan geldi boş geldi!

Gençlerbirliği-Beşiktaş maçına Ankaralı futbolseverler ilgi göstermedi. Ramazan ayının başlaması, bilet fiyatlarının 30, 50, ve 70 lirayla yüksek tutulması nedeniyle maça ilgi az oldu. Beşiktaşlılar kendilerine ayrılan kale arkası tribünlerini doldurdu. Ev sahibi ekibin tribünlerinde ise büyük boşluklar göze çarptı.

Özel uçakla döndüler

Karayoluyla Ankara’ya giden Beşiktaş, özel uçakla İstanbul’a döndü. Gece 24.00’te kalkacağı belirtilen uçak, doping kontrolüne giren Tello ve Uğur’un idrar örneğini vermesini bekleyince yarım saatten fazla gecikti. Siyah-beyazlı yöneticiler de kafileyle birlikte İstanbul’a geldi.

Doll takipte

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, oyunun hakkının 0-0 olduğunu söyledi. Doll’un bugün Danimarka’ya giderek, Brondby takımında forma giyen Rasmussen’i izleyeceği öğrenildi. Başkent ekibi yeni bir yabancı alması durumunda Patiyo Tambwe’nin başka bir takıma satılacağı veya kiralanacağı öğrenildi.

MAÇIN ANALİZİ: BİLAL MEŞE-MİLLİYET

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1131166&Date=23.08.2009&b=Agustos%20bocegi%200-0&ver=31

 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,899 µs