En Sıcak Konular

ERBAKAN,KURTULMUŞ'LA TERS DÜŞTÜ

22 Ağustos 2009 19:32 tsi
ERBAKAN,KURTULMUŞ'LA TERS DÜŞTÜ SP lideri Numan Kurtulmuş’un AKP’nin ’Kürt açılımı’na destek vermesi Necmettin Erbakan’ı kızdırdı. Erbakan, “Bu bir İsrail oyunu. Memleket evlatları bu konuda uyanık olmalı” dedi.

Milli Görüş'te derin çatlak! 

SP lideri Numan Kurtulmuş’un AKP’nin ’Kürt açılımı’na destek vermesi Necmettin Erbakan’ı kızdırdı. Erbakan, “Bu bir İsrail oyunu. Memleket evlatları bu konuda uyanık olmalı” dedi.

Milli Görüş’te derin çatlak!

Genel Başkan Kurtulmuş, AKP’nin ’Kürt açılımı’na destek verirken partinin kurucusu
Erbakan, karşı çıktı: Bu bir İsrail oyunu. Yeterli devlet tecrübeleri yok, çoluk çocuk takımı.

Hükümetin ’Kürt açılımı’ Saddet Partisi’ni karıştırdı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, AKP’nin planına tam destek verirken partinin kurucusu ve eski başbakan Necmettin Erbakan, ateş püskürdü. Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Beldesi’ndeki yazlığında dinlenen Necmettin Erbakan, Ayvalıburun Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrasında, kameriyede oturup geleneksel cuma sohbetini yaptı. ’Kürt açılımı’ndaki asıl amacın Türkiye’yi İsrail’in vilayeti yapmak olduğunu kaydeden Erbakan, bütün memleket evlatlarının da bu konuda uyanık olması gerektiği çağrısını yaptı.

Oyuna geliyorlar...

Hükümetin de bu oyuna geldiğini belirten Erbakan, “Bunlarda yeterli devlet tecrübesi yok. Bunlar çoluk çocuk takımı. Avrupa’nın oyununa geliyorlar. Böyle Türk-Kürt diye, ayrım diye bir meselemiz yok. Kürt-Türk birbirimizin kardeşiyiz. Tek bir milletiz, tek bir ümmetiz” dedi. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ’Kürt açılımı’konusunda her türlü sorumluluğu ifa etmeye hazır olduklarını açıklamıştı. “Aynı medeniyet ve inancın mensubuyuz” diyen SP lideri, “Bu ülkede hiç kimse hiçbir nedenle üstün değildir ve birinci sınıf vatandaş değildir. Hiçbir kimse hiçbir nedenle etnik ve mezhep gerekçesiyle ikinci sınıf insan olarak gösterilemez” ifadesini kullanmıştı. Parti olarak milletin birliği ve dirliği için çalıştıklarını ifade eden Kurtulmuş, “Saadet Partisi, her zaman özgürlüklerin ve insan haklarının teminatı oldu. Özgür bir şekilde ve adaletle yönetilen, refah içinde yaşayan güçlü birliktelikler üzerine kurulmuş bir ülke arzuluyoruz. Sorunların ceberut devlet yöntemleriyle değil, adil ve merhametli devlet anlayışıyla çözülmesini istiyoruz. Çözüm için ortaya atılan her türlü iyi niyet girişimini sonuna kadar destekliyoruz ve bu noktada da rol almaya hazırız. Her zaman olduğu gibi öncü olmaya devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

Devlet özür dilesin

Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, şunları dile getirmişti: “Türkiye 30 yıldır binlerce vatan evladını kaybettiği, yüz milyarlarca dolar ciddi bir gelir kaybına neden olan anlamsız kirli bir savaşla karşı karşıyadır. Bu süreçle ilgili görüşlerimizi ifade ettik. Biz samimi olarak bu ülkede doğusu ile batısı ile kuzeyi ile güneyi ile bu ülkeyi bir esenlik yurdu haline getirecek barışı, dirliği, birliği sağlayacak her türlü gelişmenin hayırlı olduğu kanaatindeyiz. Halen Türkiye’de ölüm kuyularından insanların kemikleri çıkıyor. Türkiye geçmişi ile yüzleşmek, hesaplaşmak ve ortadan kaldırılan bu insanlardan özür dilemek zorundadır.”

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=21976

 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,242 µs