En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU: ''BU PLAN, BU PROJE YERLİ VE MİLLİ DEĞİL''

16 Ağustos 2009 21:07 tsi
YALÇIN TOPÇU: ''BU PLAN, BU PROJE YERLİ VE MİLLİ DEĞİL'' Yalçın Topçu: "Bu plan ve proje yerli ve milli değil, büyük Türk milletinin değil. Bu plan ABD'nin, AB'nin, DTP'nin, PKK'nın, eşkıyanın, bölücünün Büyük İsrail Projesi'ni uygulamak için başlattıkları bir hamledir" dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "demokratik açılım" ile ilgili olarak, "Bu plan ve proje yerli ve milli değil, büyük Türk milletinin değil. Bu plan ABD'nin, AB'nin, DTP'nin, PKK'nın, eşkıyanın, bölücünün Büyük İsrail Projesi'ni uygulamak için başlattıkları bir hamledir" dedi.

Yalçın Topçu,  "demokratik açılım" konusunda hükümetin usul ve esas olarak tasvip etmedikleri bir yöntem izlediğini söyledi.

Topçu şöyle konuştu: "Sayın Başbakan bir küsur yıldır birileriyle alakalı bir perhiz tutuyordu, ama bir gecede ne olduysa o perhizi bozdu, sabah kalktı elini sıktı. Peşinden bir Atlantik ötesi ülkenin elçisi çağırdı bunları, o da onlarla el sıkıştı. Toplum vicdanında şöyle bir görüntü oluştu. 'Dağda silahşor oluşturdular, şehirde, ovada da kalemşor oluşturdular. Zaten bunlar Lozan'ı kabul etmemişlerdi, Sevr hayalleri halen akıllarındaydı. Bunlarla ilgili planı programı bir gecede düğmeye basıp yürürlüğe koydular' Biz milletin dediğini diyoruz. Bu plan ve proje yerli ve milli değil, büyük Türk milletinin değil. Bu plan ABD'nin, AB'nin, DTP’nin, PKK'nın, eşkıyanın, bölücünün büyük İsrail projesini uygulamak için başlattıkları bir hamle".

"Demokratik açılım" olarak adlandırılan girişimde Lozan'ı tasvip etmeyen, Lozan'ı içlerine sindiremeyen, Sevr hayallerini tekrar etmek isteyen bütün ülkelerin lojistik desteği olduğunu, Türk milletinin bu girişimi bu şekilde değerlendirdiğini ifade eden BBP Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük Türk milletinin istediği, Lozan'da yapılan ebrunun her rengiyle, hep beraber, birlikte, ay yıldızlı al bayrak altında, doğusu batısı kuzeyi güneyi başı dik, karnı tok, tam bağımsız, güçlü bir Türkiye. Bu ebru bin yıl içinde oluşmuş, dedelerimiz Lozan'da kanlarıyla birliktelik imzasını atmışlar. Bireysel haklar, demokrasi gerekçeleriyle yola çıkılarak bu ebruyu bozmak ihanetle eş değerdir, buna yeltenmek de ihanetle eş değerdir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek dil sabit ve esas olmalı. Bunun dışındaki meselelerde 24 saat kesintisiz demokrasi, bireysel özgürlükler konusunda da ileri ülkelerin seviyesi neyse ondan da öteye gitmek".

"Bireysel özgürlük ve demokrasi eğer Türkiye'de eksikse, bu hem iktidarın hem muhalefetin problemidir, yapamadıkları iştir" diyen Topçu, AK Parti'nin 6 yılı aşkın süredir iktidarda bulunduğunu, şu an muhalefet olanların dönem dönem bu ülkede iktidarda olduğunu belirterek, Türkiye'de eğer demokrasi sorunu varsa, bireysel özgürlüklerin önünde problem varsa, bunun suçlularının şu an mecliste oturanlar olduğunu söyledi.

"BBP'NİN HEDEFİ YEREL SEÇİMDE ALDIĞI OYU 5 KAT  ARTIRMAK"

Türkiye'yi bugüne kadar "Atatürkçü, İslamcı, milliyetçi, liberal geçinenler"in yönettiğini, bunların ülkedeki bütün varlıkları sattıklarını, ülkede satacak başka bir şey bırakmadıklarını söyleyen Yalçın Topçu,Türk milletinin BBP kadrolarına ihtiyacı olduğunu ifade etti.BBP Genel Başkanı, şunları kaydetti: "Ülkeyi bu noktaya getirenler meclisteki iktidar ve muhalefettir. Bunların yerli, milli hiçbir formülleri yoktur. Milletin BBP kadrolarına ihtiyacı vardır. Hayal tüneli olan AB tünelinden çıkılmalı, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kaynaşmış ve birleşmiş bir Türk-İslam birliği kurulmalı, hedefimiz bu. Bu birliktelikten de bunların yenidünya düzeni dedikleri, bebeklerin kanını döken düzene karşı dünyanın barışına, adaletine, sevgisine katkıda bulunmak. BBP'nin istediği budur. BBP olarak yerel seçimlerde aldığımız bir milyon oyu 5 kat artırmaktır."

Basın toplantısı sonrası İzmir yerel televizyonlarından olan SYK TV’de ziyarette bulun Yalçın TOPÇU 12:00 öğle haberlerinde canlı yayında ülke ve parti gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.Canlı yayın sonrası Büyük Birlik Partisinin Ege bölge istişare toplantısının düzenlendiği, İzmir İl teşkilatına gelerek burada Genel Merkez Teşkilat Başkan yardımcısı Ali KESER, Bölge MYK üyeleri Mustafa AYSAL, Tuncay ÖZFİDAN, İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Aydın, Denizli, Antalya İl teşkilat başkanları ve ilçe yöneticileriyle bir araya gelerek, parti çalışmaları, faaliyetleri, sorunları hakkında bilgiler aldı.

İzmir İl Kadın Kollarının Düzenlemiş olduğu toplu sünnet şölenine katılan BBP Genel Başkanı Yalçın TOPÇU; burada vatandaşlar ve partililer tarafından sevgiyle karşılandı. Burada yaptığı konuşmada iktidar ve muhalefetin ülkeyi çıkmaza sürüklediğini, Cumhuriyet tarihi boyunca, Atatürkçüyüz diyenlerin, Demokratların, Sosyalistlerin, Muhafazakarların, bu ülkeyi yönettiği ve her gelen hükümetin ülke geleceğinden bir şeyler götürdüğünü, geleceğimizden bir şeyler çalındığını belirtti. Ülkenin refahı ve bekası i için Büyük Birlik Partisi’nin kadrolarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Sünnet Şöleninin yapıldığı salondan ayrılan Yalçın TOPÇU, BBP Karabağlar İlçe Teşkilatının açılışını yaptı.

Kaynak: bbp.org.tr



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,261 µs