En Sıcak Konular

AYDER YAYLASI KAYAK MERKEZİ OLMA YOLUNDA

29 Aralık 2007 10:23 tsi
AYDER YAYLASI KAYAK MERKEZİ OLMA YOLUNDA Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası'nda kayak turizminin geliştirilebilmesi amacıyla baby lift kurulacak. Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, baby lift için onay verdi.

RİZE-Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası'nda kayak turizminin geliştirilebilmesi amacıyla baby lift kurulacak. Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, baby lift için onay verdi.

Rize Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası'na baby lift kurulması ile ilgili 3-4 yıl önce çalışma yapıldığını ve etütlerin tamamlandığını, ancak bugüne kadar girişim yapılmadığını söyledi.

     Ayder Yaylası'na baby lift kurulması ile ilgili yaklaşık 1 yıldan bu yana çalışma yaptıklarını belirten Yılmaz, ''Bu çalışmalar sonucunda baby lift kurulması 1 ay önce bir firmaya yaklaşık 40 bin YTL'ye ihale edildi'' dedi.

     Bölgenin hem sit alanı hem de Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içine girdiği için Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna onay almak için müracaat ettiklerini bildiren Yılmaz, geçtiğimiz günlerde başvurunun olumlu yanıtlandığını kaydetti.

     Ayder Yaylası'na baby lift kurulması için çalışmalara en kısa sürede başlanacağını bildiren Yılmaz, ''Ayder'e kuracağımız tesis yöresel mimariye uygun olacak. 200 veya 250 metre uzunluğunda yapılması planlanan baby liftin toplam 50 bin YTL'ye mal olması planlanıyor. Baby lift, kışın kurulup yazın kaldırılabilir şekilde yapılacak'' diye konuştu.
    
     -''AYDER'DE KAYAK YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERECEĞİZ''
    
     Ayder'e kuracakları baby lift ile burada kayak yapılabileceğini ispatlamış olacaklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
     ''Ayder'de yaz aylarında canlılık olmasına rağmen kışın fazla hareketlilik olmuyordu. Kış mevsiminin en önemli aktivitesi kayaktır. Bu nedenle baby lift ile Ayder hareketlilik kazanacak.
     Baby lift Ayder'e çok şey katacaktır. Ayder'e ileride telesiyej ve teleferik sistemi kurulması için çalışma yapmayı planlıyoruz. Kaçkar Dağları'na kurulacak teleferik sistemi ile yörenin dünyanın en iyi turizm merkezleri arasına girebileceğine inanıyorum.''
    
     -İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ HOCAOĞLU-
    
     İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ise geçen yıl Kültür Turizm Koruma Gelişim Bölgesi ilan edilen Ayder Yaylası'nın dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
     Ayder Yaylası'nın özellikle son yıllarda oldukça fazla tanındığını belirten Hocaoğlu, ''Yaylanın kış mevsiminde de faal olması için birkaç yıldan bu yana çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda yayladaki kaplıcalar son 3 yıldır kış mevsiminde de hizmet veriyor'' diye konuştu.
     Hocaoğlu, Rize'nin doğa, termal ve kış turizminde önemli potansiyeli bulunduğunu sözlerine ekledi. 
   

 


Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,769 µs