En Sıcak Konular

TÜRK FUTBOLU BU AKŞAM AVRUPA İMTİHANINDA

20 Ağustos 2009 12:05 tsi
TÜRK FUTBOLU BU AKŞAM AVRUPA İMTİHANINDA Fenerbahçe-Sion, Galatasaray-Tallinn, Trabzonspor-Toulouse ve Sivaspor da Shakhtar Donetsk karşısında tur biletini ilk maçta elde etmenin peşinde...

Türk takımları Avrupa sınavında...

Fenerbahçe-Sion, Galatasaray-Tallinn, Trabzonspor-Toulouse ve Sivaspor da Shakhtar Donetsk karşısında tur biletini ilk maçta elde etmenin peşinde...

Avrupa’da fırtına gibi esmeye hazırlanan temsilcilerimiz bugün avantajlı bir skor elde etmek için sahaya çıkıyor. 53 yılda Avrupa'da 223 kez oynayarak sayısız başarılara imza atan Galatasaray, bugün taraftarının önünde Estonya temsilcisi L.Tallinn'i ağırlayacak. Sarı-Kırmızılılar, 223 maçta 84 galibiyet, 56 beraberlik ve 83 yenilgi aldı.

Aslan, Avrupa kupaları tarihinde bugüne kadar Şampiyonlar Ligi'nde 12, UEFA'da ise 4 eleme turu eşleşmesinde yer alırken, bu eşleşmelerde rakiplerine karşı önemli bir üstünlük sağlamayı başardı. Avrupa kupaları elemelerindeki 16 eşleşmesinin 14'ünde tur atlayan taraf olan Cim Bom, 2 kez ise rakiplerine boyun eğdi. Galatasaray’da, sakat olan Linderoth ve Serkan Çalık dışında eksik bulunmuyor.

FC Sion ile karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ilk kez bir İsviçre ekibine karşı mücadele verecek. Ligin 3. eleme turunda Macar Honved'i saf dışı bırakan Kanarya, tarihinde ilk kez eşleştiği İsviçreli rakibi karşısında tur için mücadele verecek. Sion, Avrupa kupalarına Türk ekiplerinden sadece Galatasaray ile eşleşirken, 3 eşleşmenin ilkinde Sion, son ikisinde de Aslan turu geçti.

Fenerbahçe, Avrupa’da eleme turu maçlarında genelde sorun yaşamıyor. Kanarya, kupalarda çıktığı 12 ön eleme tur mücadelesinden sadece ikisinde elendi. UEFA Kupası'nda çıktığı 4 ön eleme maçında da turu geçen Fenerbahçe, Devler Ligi'ndeki 8 ön eleme turunun 2'sini kaybetti. Cezalı Bilica ile sakatlıkları bulunan Alex, Mehmet Topuz ve Özer kadroya alınmadı.

Bugün evinde Toulouse’u konuk edecek Trabzonspor, 18 sezon sonra bir Fransa takımı ile Avrupa kupalarında karşılaşacak. Avrupa'da 81. maçına çıkacak Karadeniz ekibi, tarihinde ise ikinci kez Fransa takımı karşısında tur mücadelesi verecek. Karadeniz ekibi, 1991-92 sezonunda UEFA Kupası'nda eşleştiği rakibi Lyon'u deplasmanda 4-3, sahasında da 4-1 yenerek kupanın dışına itmişti.

Bordo-Mavililer, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 80 maçta, 31 galibiyet, 31 yenilgi ve 18 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 113 gol atarken, kalesinde 119 gol gördü. Trabzonspor, Avrupa kupalarında başarılı sonuçları daha çok kendi sahasında aldı. Trabzonspor, Avni Akerde’de oynadığı 40 maçta, 23 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 7 beraberlik aldı.

Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın FC Shakhtar Donetsk takımı ile yarın yapacağı maçla Avrupa kupalarındaki 7. karşılaşmasına çıkacak. Avrupa kupalarında bugüne kadar 4'ü UEFA İntertoto Kupası'nda, 2'si ise Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda olmak üzere 6 maç yapan Sivasspor, Avrupa arenasındaki 7. sınavını yarın son UEFA Kupası Şampiyonu S.Donetsk'e karşı Sivas 4 Eylül Stadı'nda verecek.

Avrupa kupalarında yaptığı 6 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet elde eden Sivasspor, bugün Shakhtar Donetsk karşısında Avrupa arenasındaki 3. galibiyetine imza atmak için mücadele edecek. Kırmızı-Beyazlı ekip, Avrupa kupalarında yaptığı 6 maçta rakip filelere 6 gol atıp, kalesinde ise 13 gol gördü.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Iste_ilk_11ler_/254904/5/Spor
 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,861 µs