En Sıcak Konular

ŞEHİDE KURŞUN SIKMAK!

19 Ağustos 2009 23:19 tsi
ŞEHİDE KURŞUN SIKMAK! Neymiş, “artık analar ağlamasın”mış!.. Şehidin anası “analar ağlasın” diye göndermiyor evladını askere...Eşkıyanın anası yapıyor bunu... Doğurup doğurup sokağa meçhule salan, canileri ortalığa yayan bunlardır işte...

Şehide kurşun sıkmak!..
 
Bu toprağın en kutsal varlıklarıdır onlar... Yapılana bakın..!
Bir tarafa şehid anası konuyor...
Hemen karşısına da, eşkıya cesedinin, oğlundan kızından bi haber anası!..
İkisi de aynı teraziye konuyor!..
Bir tarafta kınalı kuzunun bağrı yanık annesi.. Hemen yanı dibine sokuşturulmaya çalışılan, kendisi de militanlaştırılmış, eşkıya cesedini doğuran kadın..!
Neymiş, “artık analar ağlamasın”mış!..
Şehidin anası “analar ağlasın” diye göndermiyor evladını askere...
Eşkıyanın anası yapıyor bunu... Doğurup doğurup sokağa meçhule salan, canileri ortalığa yayan bunlardır işte...
Bir tarafta şehid anası..
Yamacında eşkıyanın anası, neymiş?.. İkisi de anneymiş..!
Bu “açılım” mühendislerinin müthiş projesidir bu yaklaşım!..
Şehidin anasının başına dünyayı bir kere daha zindan ettiklerini düşünmeden zorladıkları kapıya bakın... Kadıncağızları acılarının içinde daha da yaralamaktan kaçınmadan, onları çocuklarını kurşunlayan alçakların anaları ile bir tutmak!..
Dahası, çocuklarının katillerinin başı ile haşır neşir görüntüler eşliğinde, eşkıyanın analarının timsah gözyaşlarına muhatap kılmak... Evlatlarının uğruna can verdiği vatanın tapusunu isteyen çeteye yem gibi orta yere atılmak!..
Yapılan budur!..
Bu  “açılım”  denilen işin vitrinine şehit ailelerini koyup, “rızaları var” noktasında millete telkinde bulunulacağı hesaplanmıştır... “Madem şehit ailesi razı, ben de susayım” diyecek millet ve Apo açılımı gerçekleşecek öyle mi?!.
Bu çerçevede organize edilen işe bakın.. Diyarbakır’da şehit aileleri ile terörist ölülerinin sahipleri kucaklaştırılmış.. Habere, haberin fotoğraflarına bakıyorum, terörist yakını kadınlar, birer eğitilmiş tiyatro oyuncusu gibiler!.. Kendilerine ezberletilen sözcüklere, ellerine tutuşturulan beyaz tülbentlere kadar!.. PKK sloganları ile ortadalar...
Şehit yakını diye oraya götürülenler, biraz mahçup çokça şaşkın ve suskunlar.. Terörist anaları konuşuyor, kameralara poz vere vere, bu kadınların   “kan dursun, acılar dinsin, analar ağlamasın, halklar barış içinde bir arada yaşasın”  sloganları duyuluyor!..
Eş zamanlı olarak, bir takım kadınlar “Barış annesi” adıyla Ankara’da boy gösteriyorlar.. Bunlar da sözde barış çağrıları yapıp, “Operasyonların son bulmasını” talep ediyorlar ve şöyle yumurta bırakıyorlar, “sayın (!) Öcalan ‘Yol Haritası’nı açıklıyorken, Kürt halkı kendi haklı taleplerini demokratik zeminde aramaya hazırken neden savaşta ısrar ediliyor?”  Tekrarlayalım bunların adı barış anası!.. Başlarında Nezahat Teke, diye bir militan var.. “Barış istiyoruz. Çünkü anayız, evladını yitirmenin ne demek olduğunu biz biliriz!..”  diyor.. Ekliyor, “Evlatlarımız kendi haklı davaları için gittiler.” Evlatları, dağdaki eşkıya.. Kadın eşkıyanın anası!..
Bunca yıldır, ocakları söndüren canileri doğuran güruhun başı..! Ortalığa çıkmışlar, sanki kan döken, silah kullanan, saldıran bunlar değilmiş gibi, barıştan söz ediyorlar!..
Asker şehid ile eşkıya cesedini bir, denk, eşit kayıp diye yutturuyorlar.. Daha da ileri gidiyorlar, eşkıya cesedleri “şehid” diye tanımlanmaya bile başlamış bulunuyor... Vatana ihanet ederken öldürülenlerin cesetleri neredeyse  “şehid töreni”  gibi gömülüyor.. Bu durum sonucu da, işte böyle şehid yakınlarının kutsallığına el uzatmaya, onları kirli oyunlara alet etmeye cüret ediliyor..

Eşkıya anaları

Tiyatro gereği şehid yakınları ile buluşturulan eşkıya analarının gerçek yüzlerine gelince.. Onları zaten PKK gösterilerinde görmek mümkün.. Bindirilmiş kıta elemanları olarak icraatları haberlere yansıyor.. Militanlaştırılmış elemanlardır..
PKK, piyasanın bir takım tiplerini, yazar çizer kimlikli çıkıntıları kullanmayı, onların beyanlarından yararlanmayı başarıyor.. Geçenlerde vardı, Yazar Feyza Çilingir isimli bir aydın hanımefendi, “Oğlum vatana feda olsun demek vatanseverlik olmaz” diye görüş beyan ediyor, PKK kaynaklarınca çağdaş diye alkışlanıyordu... Eşkıya Türk askerinin demokratlık gereği silah kullanmaması (!) talebinde ama, kendi çetesine bakış tam tersi...
Yusuf Aydın adlı bir eşkıya öldürüldü, ölüsünü kaldırırken anasını konuşturdular, kadının sözleri  “Bir Yusuf şehit oldu ama binlerce kahraman Yusuflar var. Biz özgürlük mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yusuf’umla gurur duyuyorum..”
Eşkıya kaynakları,  “Geçen ay 72 yeni  militanın Kandil’de çeteye ilhak ettiğini”  yazıyor..! Kime ne anlatıyorlar.. Bari şehit ailelerini rahat bıraksalar!..

Behiç Kılıç-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9717


 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,534 µs