En Sıcak Konular

KADİR TOPBAŞ 3. KÖPRÜNÜN GÜZERGAHINI AÇIKLADI

19 Ağustos 2009 23:08 tsi
KADİR TOPBAŞ 3. KÖPRÜNÜN GÜZERGAHINI AÇIKLADI Kadir Topbaş;"Güzergahın Beykoz-Tarabya arasında olduğu 6 aydır belli.Orman alanlarını tahrip etmemek için Sarıyer’den vazgeçildi. 3’üncü Köprü Beykoz-Tarabya arasına yapılacak"dedi.

Topbaş'tan güzergah açıklaması 
 
‘Güzergahın Beykoz-Tarabya arasında olduğu 6 aydır belli’

Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP’li Tekin’in “Haritaya Ankara’dan ulaştık” sözleriyle açıkladığı 3’üncü Köprü’nün güzergahını doğruladı: “Güzergahı 6 ay önce Başbakan, Ulaştırma Bakanı ve ben helikopterle havadan belirledik. Orman alanlarını tahrip etmemek için Sarıyer’den vazgeçildi. 3’üncü Köprü Beykoz-Tarabya arasına yapılacak”

 İstanbul Boğazı’na yapılması planlanan 3’üncü Köprü’nün yeri sır gibi saklanıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, diğer iki köprünün kuzeyine yapılacağını söylemiş ancak yerini tam olarak açıklamamıştı. Güzergah için Beykoz-Sarıyer ve Beykoz-Tarabya olmak üzere iki seçenekten bahsediliyordu. Ancak önceki gün CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, haritaya ulaştıklarını, 3’üncü Köprü’nün Tarabya-Beykoz arasında yapılacağını açıklayınca dün Topbaş güzergahı doğruladı: “Sayın Başbakanımız, ilgili bakanımız ve kurumlarla birlikte yaptığımız bir çalışma var. Güzergah konusunda, 5 ayrı nokta üzerinde durulmuştu. Başbakan’ın hassasiyeti, havzaların etkilenmemesi ve orman alanlarının en az etkilenecek noktada bir yer belirlenmesiydi. 2’nci Köprü’nün biraz kuzeyinde, Tarabya bölgesinde bir yer belirlenerek, bir çalışma yapıldı ve bize takdim edildi.”

Helikopterle keşif yapıldı

Tekin’in açıklamalarını da eleştiren Topbaş, güzergahın 6 ay önce belirlendiğini söyledi: “Gizli kapaklı, gündeme gelmeyen bir şey değil ki. Sanki bir şeyler bulmuş gibi, çok şeyler biliyormuş gibi, ’Bunu ben edindim sayın başkan benden öğrendi’ diyecek kadar basit bir siyaseti ben anlamıyorum. Tabii ki böyle bir güzergah var. En son bundan 6 ay önce, sayın Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve ben, güzergahı helikopterle uçuş yaparak belirledik. Güzergahtaki bağlantı alanları, hatları ve yerinde ufak değişiklikler olabilir. Önümüzdeki eylül ayında meclisine getirmeye çalışıyoruz. Tarabya otelinin bulunduğu nokta ile karşısına gelen bir nokta arasında bir değerlendirme yapılmış. Ama tabii onu yerine yerleştirirken, bölgenin kendi coğrafi durumu yerleşim durumu da incelenecek. Orman alanlarını tahrip etmemek için Sarıyer bölgesinden vazgeçildi.”

’Arazi spekülasyonu olmasın diye’

Topbaş, rant iddiaları ile ilgili olarak ise, “Bizim güzergahı baştan açıklamamamızın sebebi, burada birileri arazi tedarik etmesin diyedir. Ama bütün söylemlerimiz şu oldu; ’Aman arazilerinizi bu işlemler bitinceye kadar satmayın. Dikkat edin, bekleyin. Birileri elinizden almasın’ dedik...” dedi.

Gürsel Tekin’den jet yanıt

CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Topbaş’ın açıklamalarına anında yanıt verdi. “Bu plan, sadece bir ’köprü’planı değildir” diyen Tekin, şunları söyledi: “Bu plan, İstanbul’un Kadir Topbaş’a ve halka rağmen nasıl yönetildiğinin, İstanbul’un hangi kafaların eline düştüğünün en açık resmidir. Bir düşünün, köprü planı yapılıyor, buna Başbakan talimat veriyor. Belediye Başkanı karşı çıkıyor, köprüyü istemiyor. Bürokratlar ‘Burada olmaz, ormanlar yok olur’ diyor, imza atmıyor. 1 / 100000’lik planı yapması için görevlendirilen Hüseyin Kaptan ve arkadaşları istifa ediyor. Kimse ‘ormanı katledecek, su havzalarını bitirecek’ suç planına ortak olmak istemiyor. Ama Başbakan, 1997’de karşı çıktığı planı hararetle savunuyor. Planı açıklayarak, iktidarın ezberini bozduk. Bugün toplum, 3. Köprü’nün İstanbul’da yaratacağı tahribatı konuşuyor. Halkımız 3’üncü Köprü’nün İstanbul’u katletme planı olduğunu görüyor, katliam planı yapanlarla sandıkta hesaplaşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.”

3’üncü Köprü’nün planlarına 1 aylık itiraz süresi var

Topbaş’ın açıklamasına göre köprü ve yollarla ilgili planlar önce imar komisyonunda ele alınacak. Komisyonun hazırlayacağı rapor, İBB Meclisi’nde görüşülüp, kabul veya reddedilecek. Planlar daha sonra ilgili ilçelerin meclisinde görüşülecek. Topbaş’ın planları onaylamasının ardından Eylül ayı sonunda planların askıya çıkması bekleniyor. 1 ay süreyle askıda kalacak planlara, bu süre içerisinde itirazlar yapılacak. İtirazların mecliste kabul veya reddedilmesinden sonra ise mahkeme sürecinin önü açılmış olacak. Odalar veya şahıslar, planları iptal için İdare Mahkemesi’ne götürebilecek. İtiraz sürecinin sona ermesi ile birlikte köprü inşaatına başlanabilecek.

Kaynak. Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Topbastan_guzergah_aciklamasi/254802/1/Gundem
 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,456 µs