En Sıcak Konular

AİLE YAPISI TEHDİT ALTINDA

17 Ağustos 2009 21:16 tsi
AİLE YAPISI TEHDİT ALTINDA AB’de yaklaşık iki evliliğe karşı bir boşanma yaşanırken, çocukların üçte biri de evlilik dışı ilişkiden doğuyor.

Gidiş vahimdir!
 
AB’de yaklaşık iki evliliğe karşı bir boşanma yaşanırken, çocukların üçte biri de evlilik dışı ilişkiden doğuyor. Birliğin İstatistik Kurumu Eurostat’ın verilerine göre AB ülkelerinde 2004 yılında 4,8 milyon bebek dünyaya geldi. Bu çocukların yüzde 31,6’sı evlilik dışı ilişkiden doğdu. Evlilik dışı ilişkiden doğum oranı en yüksek ülkeler, yüzde 58 ile Estonya, yüzde 55 ile İsveç ve yüzde 45 ile Letonya ve Fransa olarak açıklandı.  Evlilik dışı bebek doğumu oranının en düşük kaldığı ülkeler arasında Kıbrıs Rum kesimi (yüzde 3), Yunanistan (yüzde 5), İtalya (yüzde 15), Polonya (yüzde 17) ve Malta (yüzde 19) bulunuyor.

Aile yapısı tehdit altında

Her şeye rağmen Türkiye’deki aile yapısı ve sosyal doku AB ülkelerinden şimdilik çok daha iyi durumdadır. Ancak bu durumun giderek kötüleştiği de bir gerçektir. Türkiye’deki görsel ve işitsel medyanın yayınları Türk aile yapısını bozucu bir işlev yerine getiriyorlar. Magazin programları adeta üst sınıfların bozulmuşlarını idealize etmeyi ve imrendirmeyi işlev olarak almıştır. Televizyon programları topluma kimlik veren ne kadar değer varsa hemen hepsini gülünç hale getirmekte ve değersizleştirilmektedir. Aldatmayı yalnız magazinin değil sanatın ve edebiyatın konusu haline getirme gayretleri de alabildiğine sürmektedir. Gazeteler ise cinayet, boşanma, intihar haberleriyle ağzına kadar doludur. Yabancılaşma, yozlaşma ve değersizleşme yalnız aileyi değil toplumun her kesimini bir ahtapot gibi sarmıştır. Düşkünler yurdunun, huzur ya da kadın sığınma evlerinin sayısındaki artış tehlikenin boyutları hakkında bilgi verir niteliktedir. 

Beden işçisi kadınlar!

Aşağıdaki iki örnek aile yapısındaki gidişin ne denli vahim olduğunun kanıtıdır. Bunlardan birisi siyasetle diğeri ise toplumsal yapıyla ilgilidir. Siyasetle ilgili olanı şudur: İktidarın hem de Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı’nın yaptığı bir açıklama kadından ve aileden sorumlu olmayı nasıl algıladığını gösterir niteliktedir. Geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krizin kadınları olumsuz etkilediğini öne sürerek, “Bugün Türkiye’de 60 bin kadın, hayat kadını olarak geçimini sağlamak için sıraya girmiş durumda. Bu durum çok üzücü”  diyor. Bunun üzerine Devlet Bakanı Aliye Kavaf, “Kadın bedenini ahlâk dışı bir anlayışla siyasete alet etmesini kınıyorum. Sayıları kaç olursa olsun beden işçisi kadınlar da toplumun parçasıdır” diyor.
Bu açıklamanın kadının “beden işçiliği” diye bir mesleğinin olduğunu ve durumun doğal karşılanması anlamına geldiği açıktır. Sayın Bakanın görevi “beden işçiliği” dediği bu mesleğin mensuplarının sayısını azaltmaktır. Bunu da sosyal ve ekonomik önlemler alarak yapabilir. O, bunu yapmak yerine “beden işçileri de toplumun parçasıdır, sayılarına bakmayın” diyor. Böyle bir anlayışın vahimliğine değinmeye gerek yoktur.
İkinci olay ise toplumsal yapıyı sorgulamaya neden olacak türdendir. Bilindiği gibi 70 yaşındaki Halis Toprak adlı zat, 17 yaşındaki bir kızla evlenir. Ancak işin yaş ile olan ilgisinden daha beterini Halis Toprak bir gazeteciyle konuşurken dile getirdiği bir gerçek ortaya koyuyor: Toprak, “Bana 50 tane kız getirdiler yaşı 17-18 olan. Ama ben Nazlıhan’ı seçtim, çünkü o başka.” Halis Toprak’ın söylediğine göre bizzat ana babalar kızlarını kolundan tuttukları gibi Halis Toprak’a getirmişler.
AB’deki ailenin durumunun ne denli kötü olduğunu rakamlar söylüyor. Türkiye’deki gidişin ne denli vahim olduğunu da yaşanan olaylar ortaya koyuyor. Toplum çözülmeye, kirlenmeye ve yozlaşmaya açık hale getirilmiştir. Önlem alması gereken yetkililer, mevcut durumu meşrulaştırmakla meşguller. Gidiş vahimdir.

Özcan Yeniçeri-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9691
 



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,445 µs