En Sıcak Konular

USAİN BOLT ADETA UÇTU

17 Ağustos 2009 12:55 tsi
USAİN BOLT ADETA UÇTU Pekin’de 9.69 koşarak tüm dünyayı şaşkına çeviren Jamaikalı sprinter, Dünya Şampiyonası’nda insanlığın sınırlarını zorlayarak 9.58 koştu.

Bolt dünya rekoru kırdı 
 
100 metrede dünya rekoru...

Pekin’de 9.69 koşarak tüm dünyayı şaşkına çeviren Jamaikalı sprinter, Dünya Şampiyonası’nda insanlığın sınırlarını zorlayarak 9.58 koştu. Gay 9.71 ile ABD rekoru kırmasına rağmen 2. olabildi

Bolt Almanya'da rekor kırdı

ÜÇ genç adam. Dünyanın en hızlı adamı olmak gibi iddiaları var. Berlin’de kendileri gibi kökenleri Afrika’ya dayanan bir adamın, Jesse Owens’ın 4 altın madalya kazandığı statta 73 yıl sonra şanslarını deneyeceklerdi.

GEÇEN yıl Pekin’de Usain Bolt, ortalığı öyle bir darmaduman etti ki! Yarı finalde kalan Gay ve vatandaşı Bolt’un gölgesinden çıkamayan Asafa Powell’ın o kötü günü hatıralarından silmesi için Berlin’i beklemesi gerekiyordu. Ama Bolt’un kendine has tavırları, yarışların son 25 metresini seyirciye selam vermek gibi, kimilerine sevimsiz geldi. Üst düzey, ağırbaşlı abilerin açıklamaları bile Bolt’un uluslararası düzeyde yarattığı sempatiyi etkilemedi. O, halkın kahramanıydı..

TYSON Gay, biraz suratsız bir atlet. Ama hiçbir zaman Bolt’u rencide edici sözler etmiyor. Galiba araları çok sıcak olmasa da yeni tip sprinterlerin güzel huyu bu. Powell ise büyük yarışlarda hayâl kırıklığı yaşıyordu. Bunu kırmak istiyordu. Ama kendi federasyonuyla yaşadığı anlaşmazlık yüzünden neredeyse bu finalde yarışamayacaktı.

GECEDE ilk olarak yarı finaller vardı. Orada fodepar yaptı Bolt. Bu herkesi şaşırttı. Çünkü çıkışı kötü olarak biliniyordu ve böyle denemeler yapmazdı. Şüphelenmeliydik!

TABANCANIN sesini duydular. Bolt, bu kez ister şimşek deyin ister kurşun ister sadece Bolt deyin nefis çıktı. Gay ve Powell önde gidip dayanmayı bekliyordu. Ama Usain Bolt bu. Durmadı. Sadece son 20 metrede arkasına dönüp Tyson Gay’in nerede olduğuna baktı. Finişi geçtikten sonra fıldır fıldır oynayan gözleri dönüp skorbordu taciz etti. 9.58’i gördü. İnsanlığın vardığı en son noktayı.

GAY 9.71 ile ikinci oluyordu. Düşünün Pekin’e kadar bu derece yapılamaz bir dereceydi. Düşünün Bolt olmasa Gay şimdi efsaneydi. Bazıları yanlış zamanda yanlış işi yapıyor. Asafa en azından madalya aldı. 9.84’le önündeki iki adamın gerisinde sessiz sedasız finişi geçti.

SON 30 yılda insanlık büyük gelişmeler kaydetti. Ama internet, cep telefonu, 3G hepsi yalan. Tek bir gerçek var: Usain Bolt.(MERT AYDIN - VATAN)

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Bolt_dunya_rekoru_kirdi__/254285/5/Spor 
 



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,464 µs