En Sıcak Konular

KADIKÖY'DE ŞOV: 3-0

17 Ağustos 2009 09:58 tsi
KADIKÖY'DE ŞOV: 3-0 Sarı-lacivertli ekip, bu yıl eski gücünde olmayan Sivasspor’un gardını ikinci yarıda düşürdü.

ŞIKIR ŞIKIR

Sarı-lacivertli ekip, bu yıl eski gücünde olmayan Sivasspor’un gardını ikinci yarıda düşürdü. Kaleci Volkan da kritik kurtarışlarıyla takımını ayakta tuturken, Kazım, Emre ve Dos Santos’un golleri ikinci haftada da Fenerbahçe’yi güldürdü, Galatasaray’ın liderliği 1 gün sürdü

Fenerbahçe kendi sahasında oynanan ilk maçta Sivasspor karşısında, ilk yarı sadece bir gol organizasyonu gerçekleştirebiliyordu. Bu bile maçın Fenerbahçe adına nasıl kaygısızca başlatıldığının deliliydi.
Sivasspor, zaten öteden beri Fenerbahçe karşısında kırılgan yapısı ile biliniyordu. Dün sahada, ataklara karşı sekiz kişilik bir blok ile karşı duruyorlar, “Hani olursa da” örneği, golü rastlantılara bırakmaktan başkaca telaş gütmüyorlardı.
Bülent Uygun’un 66. dakikada Kamanan’ı oyundan alışının altındaki psikolojik belirti de, belli ki ikinci yarıda yoğunlaşan Fenerbahçe ataklarına daha net karşı koyabilecek bir oyuncu ile gol şansını değiştirmekten öte bir şey değildi.
Alex’in 8. dakikada sakatlanarak sahayı terketmesi, her şeyini Alex üzerine kurmuş Daum ve Fenerbahçe’nin bir anlamda balansını bozmuştu.  Santos’un dağınık ve fazlaca top kaybeden oyunu, Kadir’in, Emre’yi tutan çok başarılı markajı, Fenerbahçe’nin 70’deki golüne kadar oyunu kilitleyen unsurlar oluyordu.
Kadir-Emre eşleşmesinin bozulduğu anlarda, Fenerbahçe Emre’nin bir asist, bir de kornerden golü ile skoru koparıyordu. Andre Santos’un uzatmada attığı gol, onun tüm karşılaşma boyu bozuk futbolunu silen en önemli etken oluyordu.
Fenerbahçe, ikinci yarıdaki vasat oyunu ile Sivasspor’u hem de farklı geçip, liderliğini koruyordu: 3-0
32. dakikada Kamanan, Volkan ile karşı karşıya kaldı, ancak kötü vurdu, topu dışarı gönderdi.
42. dakikada Gökhan’ın ara pasını savunmanın sol arka çaprazında yakalayan Santos, vuruşunu yaptı, ancak Yasin ayak koydu, pozisyonu kornere çevirdi.
50. dakikada Gökhan’ın ortası savunmadan dönüp Emre’nin önüne düştü. Emre şutunu attı, top direklerden geri geldi, Carlos karşıladı, ancak o da topu dışarı attı.
53. dakikada Kamanan’ın ani şutunu, terse yönelmiş olsa da Volkan refleksle kornere çeldi. Ardından kullanılan kornerden gelen topu Ersen kafa ile kaleye yolladı, Volkan bunu da iyi yükselip yine refleks ile kornere attı.
58. dakikada Emre korner kullandı, Önder yükseldi kafa vurdu, ancak top üst direkten geri geldi.
70. dakikada Emre kaleye doğru şutunu çekti, bu top ofsayttaki Kazım’a pas oldu. Kazım, Petkoviç ile karşı karşıya vuruşunu yaptı ama Petkoviç birinci hamlede topu çeldi, Kazım’ın ikinci hamlesi ise gol oldu: 1-0
81. dakikada Emre kornerden gol attı. Emre’nin kullanışında top direkt kaleye gitti. Ön direkte bekleyen Kadir ıska geçince, top kale çizgisini geçti: 2-0
90+1. dakikada Santos, o ana kadarki kötü futbolunu silecek bir gole imza atıyordu. Deivid’den aldığı topla üç kişiyi ve 20 metre alanı geçen Santos, şık bir vuruşla 3-0’lık galibiyeti ilan ediyordu.

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI EMRE

Sivasspor,  Emre’yi  bilindik bir taktik ile kilitlemekle kalmayıp, Kadir’in sıkı markajı ile yıldırmayı, sinirlendirmeyi de amaçlamıştı. Uzun süre bu taktik tuttu. Ancak Emre sinirlenmedi, Kazım’a golü attırdığı gibi, kornerden de bir gol attı. Şansı ile de olsa maçı çeviren adam olarak anılmayı başardı.

Pas: 73
İsabetli pas: 67
Orta: 3
İsabetli orta: 0
Top çalma: 6
Top kaybetme: 16
Yaptığı faul: 2
Yapılan faul: 7
Topla oynama: 86

KIRILMA NOKTASI

53. DAKİKA

Sivasspor, fazla hücum düşünmese de zaman zaman Kamanan ve Ersen ile Fenerbahçe kalesini yokluyordu. Bunlardan birisinde oyun Fenerbahçe adına  tıkanmışken, Kamanan’ın ani şutunu Volkan, kontrpiyede kalmış olmasına rağmen uzanıp tek elle kaleden çıkarıyordu. Bu kurtarış, maçın seyrini değiştiriyor, sonrasında Fenerbahçe farka gidiyordu.

Yusuf Kobal

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1129044&Date=17.08.2009&b=SIKIR%20SIKIR&ver=04

 

 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,795 µs