En Sıcak Konular

ŞEHİT AİLELERİ ''AÇILIMA'' TEPKİ GÖSTERİYOR

16 Ağustos 2009 22:30 tsi
ŞEHİT AİLELERİ  ''AÇILIMA'' TEPKİ GÖSTERİYOR Hükümetin Kürt açılımına tepkiler artıyor. Şehit aileleri “Kürt açılımı kabul edilirse bize hatıra olarak verilen madalya ve şehadet belgelerini geri iade edeceğiz” dedi.

Şehit ailelerinden açılım tepkisi  

Hükümetin Kürt açılımına tepkiler artıyor. Şehit aileleri “Kürt açılımı kabul edilirse bize hatıra olarak verilen madalya ve şehadet belgelerini geri iade edeceğiz” dedi. 

Hükümetin Kürt açılımı tartışılmaya devam ediyor. Açılıma bir tepki de şehit ailelerinden geldi. Şehit yakınları, “demokratik açılım” çalışmalarına sert tepki gösterdi; “Kürt açılımı kabul edilirse bize hatıra olarak verilen madalya ve şehadet belgelerini geri iade edeceğiz” dedi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ŞAD-DER) üyeleri Edirnekapı şehitliğinde aynı saatlerde iki ayrı basın açıklaması yaptı.

Kürt değil PKK açılımı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Gönül Alpaydın, Kürt açılımı ifadesinin yanlış olduğunu bunun “PKK” olarak ifade edilmesi gerektiğini savundu. Alpaydın, “Bizler gibi bu ülkede bu bayrağa inanarak yaşayan Kürt vatandaşlarımız var. Onların çocuklarını da PKK katlediyor, onların da bizden farkı yok. Biz onlardan kız alıp kız veriyoruz. Bu ülke çatısı altında kardeş gibiyiz” dedi. Alpaydın, Toprak ağalarının ellerindeki toprakların devlet tarafından satın alınıp doğuda yaşayan fakir köylülere dağıtıldığı taktirde hiçbir vatandaşımızın korku ile birşey yapmayacağını da belirterek, “Benim çoğumu öldüren adamı affetmek için, hiçkimse affedemez ancak ben affederim. Bizlere niçin sorulmuyor, bizim fikjirlerimiz neden alınmıyor” diye konuştu.

“Siyasiler tek başına hareket etmemeli”

Şehitler için Kuran-ı Kerim okutarak, yemek dağıtan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ŞAD-DER’in yaptığı basın açıklamasında, açılım konusunda ilk fikirleri alınması gereken insanların kendileri olduğuna değinilerek, “Siyasiler ellerindeki güçleri kullanarak tek başlarına hareket etmemeliler” denildi. ŞAD-DER Yönetim Kurulu Başkanı Şencan Bayramoğlu, şehit annelerinin vatana ihanet eden terörist aileleriyle birlikte aynı kefeye konulmaya çalışıldığını belirterek, “Şehit aileleri olarak bu açılıma karşıyız. Biz evlatlarımızın bu kutsal davasına sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu açılımaladla ilgili biz şehit ailelerinin fikirleri sorulmuyor, kapıları çalınmıyor” dedi.

“Türkiye ateş çemberinden geçiyor”

İstanbul Bostancı’da şehit yakınları müdahil avukatlarınca düzenlenen basın toplantısında konuşan Avukat Ömer Yeşilyurt, genç yaşta vatanın bölünmezliği uğruna hayatlarını feda eden şehitlerin katillerini affedemeyeceklerini söyledi. Anayasa’nın 66. maddesinde “Türk Devleti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür” ifadesinin yer aldığını dile getiren Yeşilyurt, “Türkiyelilik” kavramının tarihsel ve bilimsel temeli olmadığını savundu. “Ülkenin şu anda bir ateş çemberinden geçtiğini, vatanın ve devletin geleceğiyle ilgili ciddi endişeleri bulunduğunu” ifade eden Yeşilyurt, “Artık bu endişelerin verdiği ıstırap, neredeyse şehitlerimizin acısından daha yakıcı hale gelmeye başlamıştır” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9006253&tarih=2009-08-16


 



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,236 µs