En Sıcak Konular

İSLAM'DA KAVMİYETÇİLİK VAR MI?

16 Ağustos 2009 13:38 tsi
İSLAM'DA KAVMİYETÇİLİK VAR MI? Bizimkiler "İslâmiyette kavmiyetçilik yok" derler ama şu "Kürt açılımı" denilen şey düpedüz kavmiyetçiliktir. Şimdi buna sıfat olarak etnik diyorlar, isim olarak da etnisite.

İslâmiyette kavmiyetçilik var mı?

Tam da bu başlıkta bir yazı düşünüyordum pazar günü için. Hasan Demir Bey'in aynı anlamda ve zengin örnekli makalesini okudum. (Yeni Çağ)

Bizimkiler "İslâmiyette kavmiyetçilik yok" derler ama şu "Kürt açılımı" denilen şey düpedüz kavmiyetçiliktir. Şimdi buna sıfat olarak etnik diyorlar, isim olarak da etnisite.

Ayrıca, şunu da hatırlatmak isterim. Birçok bilim adamı "Kürt" adı verilen grubun, Orta Asya'dan göçen Türk boylarından biri olduğunu söyler. Bana şimdi "kart kurt sesleri" ağızı yapmayın! Bunu, bir Allah dostu olan Dr.Haluk Nurbaki'nin "Anadolu Mucizesi" adlı kitabında da, en geniş bir şekilde okuyabilirsiniz. Yani siz, olmayan bir kavim üzerinden kavimcilik yapıyorsunuz. İsveçlilerin, Rusların bile Türk asıllı olduklarının, o ülkelerin bilimadamları tarafından bilimsel varsayım olarak söylendiği şu günlerde, bu yapılanlara bilim dünyası gülüyordur herhalde. Namuslu bilim adamlarından bahsediyoruz, gerçekleri gizliyenlerden değil.

Şimdi size Hacı Bedir Aga'nın hikâyesini nakledeceğim:

"Sivas kongresi döneminde kongrenin dağıtılması ve Mustafa Kemal'in paketlenip İstanbul'a gönderilmesi için Rişvan aşireti reisi Hacı Bedir Aga'nın konağına, yanında bir İngiliz KurmaySubayı ile Harput Valisi Ali Galip ve maiyeti gelirler ve beraberinde getirdikleri bir katır yükü altınla şu teklifi yaparlar:

"Biz inceledik. Doğu ve Güneydoğu'nun en güçlü aşireti ve lideri sizsiniz. Teklifimizi kabul edin ve Doğu Anadolu toprakları üstünde bir Kürt devleti kurun. Size, ilave olarak, istediğiniz kadar para, silâh ve takviye asker gönderelim."

Hacı Bedir Aga, Ali Galip'e döner ve İngiliz Kurmayı Novil'i göstererek şöyle der:

"Bu müsyöye söyleyin, parasını alıp defolsun, gitsin. Bizim dinimizde 'KAVMİYETÇİLİK' yoktur.Biz hep birlikte bu vatan ve bu devlet uğrunda çarpıştık. Birlikte şehid verdik, gazi olduk. Yarın Allah'ın huzurunda ben alnımı kara çıkartmam, teklifinizi reddediyorum." (Hasan Demir, Yeni Çağ)

Afet Ilgaz-Milli Gazete

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/islâmiyette-kavmiyetcilik-var-mi-135810.htm



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,064 µs