En Sıcak Konular

ERDOĞAN'A DAMAT FERİT BENZETMESİ

16 Ağustos 2009 13:09 tsi
ERDOĞAN'A DAMAT FERİT BENZETMESİ MHP lideri Bahçeli, Erzurum’da Başbakan Erdoğan için Damat Ferit benzetmesi yaptı

Erdoğan'a ağır benzetme! 
 
'Kasımpaşalı Tayyip yerine, Potomyalı Tayyip'

MHP lideri Bahçeli, Erzurum’da Başbakan Erdoğan için Damat Ferit benzetmesi yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzurum Cemal Gürsel Spor Salonu’nda yapılan ve 6 adayın yarıştığı MHP il kongresine katıldı. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a yüklenen Bahçeli, öyle konuştu:

TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK:

Türkiye etnik bölünme ile karşı karşıyadır. 25 yıldan bu yana bu ülkede yaşanan kargaşa, cinayet, saldırı bölücü terörün eseridir ve bu bölücü terör etnik motifli bir terördür. Türkiye’nin sorunu da terördür. Kimse kalkıp Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan Kürtçe konuşan kardeşlerimizin tamamını kapsamayan, onların siyasal sorunu, sözcüsü olarak kimse PKK ile Kürtçe konuşan kardeşlerimizi örtüştürmesin. Bölücü terör örgütü PKK’nın amacı Türkiye Cumhuriyetini bölmektir. MHP bu ihanet sürecine katkı sağlayamaz.

DAMAT FERİT BENZETMESİ:

Sayın Başbakan, son okuduğun üç kitabın ismini ver de bu tavsiyeni yerine getirelim. Onun için Sayın Başbakan önce siz haddinizi biliniz, ne konuştuğunuzu kulağınız duysun. Yalanlarla, milletin aklını bunaldırıp, MHP’yi hasım yaratma gayretinden vazgeç diyorum. Erzurum Kongresi yapılırken, İstanbul’da Damat Ferit sadrazamdı. Şimdi Erzurum’da MHP kongresi yapılırken, Ankara’da Başbakan Erdoğan. Damat Ferit’in İçişleri Bakanı Adil Bey, dün milli davayı engellemekle meşguldü. 90 yıl sonra bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Beşir Bey, milli birliği baltalamak için Başbakan’dan aldığı talimatı yerine getiriyor. Eğer Cenabı Allah bir gün bu ülkeyi yönetmenin sorumluluğunu bana nasip ederse yolsuzluktan tutun, vatana ihanete kadar geçen süreç içinde hesap sorulması gereken herkesten yüksek adalet önünde hesap sormazsam namerdim. Kalkıyorlar federasyonlaşmaya doğru Türkiye’yi sürüklemek istiyorlar. Bir sonraki adım ‘Bağımsız Kürdistan’ devletini kurmaktır.


NEREDEYDİLER?

(Erdoğan konuşurken vekillerin ağlamasıyla ilgili) Ağlamakta serbestsiniz. Ancak ağlarken, biraz da adaletli olun. Şırnak’ta 13 Mehmetçik şehit olurken, Hakkari’de 10 Mehmetçik şehit olurken neredeydi bu ağlayanlar?

POTOMYALI: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde isteyen istediği yerde, istediğini kullanıp değiştiremez. Sen kullanmak istiyorsan, o senin bileceğin iş. Kasımpaşalı Recep Tayyip diyeceğimiz yerde Potomyalı Recep Tayyip Erdoğan deriz. Ama Güneysu’yu kaldırıp Potomya yaparsanız, başka şeye hizmet etmiş olursunuz.

Vatan hainliğinle suçlanmıştı

1853-1923 yılları arasında yaşayan Damat Ferit Paşa, son Osmanlı Padişahı Sultan VI. Mehmet Vahdettin’in kızkardeşi ile evli olduğu için Damat Ferit Paşa ismiyle anılır. Osmanlı diplomat ve devlet adamı olan Damat Ferit Paşa, 4 Mart 1919-30 Eylül 1919 ve 5 Nisan 1920-17 Ekim 1920 tarihleri arasında toplam bir yıl bir ay on beş gün sadrazamlık yaptı. Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki ulusal kurtuluş hareketine muhalefetinden ötürü vatan hainliği ile suçlandı.

CUMHURBAŞKANI’NI YUHALATMADI

Bahçeli, “Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı” deyince salondan yükselen ’yuh’ seslerine müdahale ederek, “Hayır! Devlet Başkanı yuhalanamaz. O Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıdır. Ne kadar hata yapsa da saygı duyulacaktır” dedi.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/Erdogana_agir_benzetme/254110/9/Siyaset

 



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,532 µs