En Sıcak Konular

''AÇILIMIN'' 5 YIL SONRASI

15 Ağustos 2009 18:03 tsi
''AÇILIMIN'' 5 YIL SONRASI "Bugün 15 Ağustos... Türkiye Cumhuriyeti devletine savaş ilan edilen gün. Ama bugünün Mondros’ta ve Sevr’de olduğu gibi Türkiye’yi bölüp parçalamak günü olarak seçilmesi tesadüf değil."

Beş yıl sonra
 
Demokratikleşme, özgürlük, insan hakları, barış gibi sihirli kelimelerin sahipleri, dünyanın hiçbir yerinde İmralı uygulamasının olmadığını bal gibi biliyor. Çakal Carlos denen dünyaca bilinen terörist yargılanıp ceza aldığından bu yana avukatlarıyla görüşebiliyor mu? 11 Eylül sanıklarının avukatı, dışarıya bir defa kazayla masaj ulaştırdı diye, üç yıl hapis yatıp barodan atılıyor. Ama benim canım memleketimde bebek katilinin avukatları, milletvekili yapılarak ödüllendiriliyor.
Sandıklarda uygulanan baskı ile bağımsız milletvekili seçilip devletin tiyatro partisine katılarak TBMM’de devlete meydan okuyan Hasip Kaplan ile Aysel Tuğluk caninin avukatı değil miydi? Mudanya-İmralı hattındaki hızlı feribota yakında canlı yayın aracı bindirilerek televizyon ekranlarından  “Apo’dan İnciler” programı yayınlanmaya başlarsa hiç şaşırmayın.
Bugün 15 Ağustos... Türkiye Cumhuriyeti devletine savaş ilan edilen gün. Ama bugünün Mondros’ta ve Sevr’de olduğu gibi Türkiye’yi bölüp parçalamak günü olarak seçilmesi tesadüf değil.
Türkiye sınırları dışında yıllar önce planlanan Sevr’in rövanşı Türkiye sınırları içindeki işbirlikçilerle alınmaya çalışıyor. Entel dantel ekibinden tutun da liberal faşistlerle kol kola giren mülteci tayfası  “tarihi fırsatın” peşinde. Her dönem olduğu gibi silah gücüyle savaş ile alamadıklarını masa başında da yaparak gasp etmeye çalışıyorlar. Peki öyleyse bu memleketin insanları buna eyvallah diyecek mi?
Dumanlı havalarda aydınların imzası diye ortaya çıkan çakallar, her zaman olduğu gibi görev başındalar. Kimin ne zaman ne için imza attığı belli olmayan bildiriler yine havalarda uçuyor. Kapalı kapılar ardındaki otel mutabakatlarıyla polis evinde toplananların beyanları aynı doğrultuda. Ziyaret trafiğini yöneten İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın eline tutuşturulan paketin içinde bomba mı, yoksa nanik işareti yapan yaylı bir oyuncak mı olduğunu kendisi de bilmiyor. Daha vahimi icranın başındaki Başbakan Erdoğan’ın da bilmediği meydana çıktı. Bir dönem Erdoğan’ın sağ kolu olan Mir Dengir Fırat  “200 yönetici yurt dışına gönderilecek, gerisi koşulsuz ülkeye dönecek”  diye fırlattığı işaret fişeğinde örgütün genel af talebinin de gündemde olduğu belirlendi. Daha önce yazdım, Avrasya Televizyonu’ndaki Gereği Düşünüldü programında söyledim. Murat Karayılan, Cemil Bayık gibi isimlerin bulunduğu 200 kişinin gideceği ülke de belli, Norveç... Norveç’e gidecek olan PKK yönetimi bir süre sonra sürgünde hükümet kurduğunu ilan edecek. Kimin ne zaman attığı belli olmayan imza yüzünden 200 kişinin 5 yıl sonra büyük törenlerle Türkiye’ye gireceği de aldığım bilgiler arasında. Onlar Norveç’ten dönecek olur da, başları İmralı’dan çıkacak olamaz mı? Terörist avukatlarının milletvekili seçildiği canım memleketimde 4-5 yıl sonra eli kanlı teröristlerle, bebek katilinin seçilemeyeceğini kim garanti edebilir? Eh bizden söylemesi.

Yavuz Selim DEMİRAĞ-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=9674

 


 



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs