En Sıcak Konular

BORSA'DA BEŞİKTAŞ'I UÇURANLARA SUÇ DUYURUSU

13 Ağustos 2009 12:29 tsi
BORSA'DA BEŞİKTAŞ'I UÇURANLARA SUÇ DUYURUSU SPK, Beşiktaş hisse senedinde 26-29 Haziran 2009 döneminde gerçekleştirilen manipülatif işlemler nedeniyle Serdar Elhüseyni, Malik Elhüseyni ve Özgür Umut Elhüseyni hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kartal'ı uçuran 3 Elhüseyni'ye dava açılıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beşiktaş hisse senedinde 26-29 Haziran 2009 döneminde gerçekleştirilen manipülatif işlemler nedeniyle Serdar Elhüseyni, Malik Elhüseyni ve Özgür Umut Elhüseyni hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.  Kurul ayrıca Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş’ye 33 bin 600 lira, Dardanel Önentaş Gıda Sanayii A.Ş ve Global Portföy Yönetimi A.Ş’ye de 16 bin 800’er lira idari para cezası uygulanmasını karara bağladı.  SPK Haftalık Bültenine göre, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisse senedinin piyasasında 26-29 Haziran 2009 döneminde gerçekleştirilen işlemler incelendi.
İnceleme sonucunda söz konusu dönemde Beşiktaş hisse senedinde gerçekleştirilen Sermaye Piyasası Kanununun 47/I-A-2 maddesinde tanımlanan suçun (manipülasyon) unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle Serdar Elhüseyni, Malik Elhüseyni ve Özgür Umut Elhüseyni hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.
Litera Finance Inc., Serdar Elhüseyni, Malik Elhüseyni ve Özgür Umut Elhüseyni adlı şahıslar hakkında Kurulun 29 Haziran 2009 tarihli kararıyla getirilen borsalarda ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağının sürdürülmesi de karara bağlandı.

İDARİ PARA CEZALARI

Kurul ayrıca düzenlemelere, standart ve formlara, Kurulca alınan genel ve özel nitelikteki kararlara aykırı hareket ettiği tespit edilen bazı şirketlere de idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
Buna göre, Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii A.Ş’den istenilen savunmanın değerlendirilmesi sonucunda, şirket aleyhine, her bir ihlal için yasada yer alan asgari tutar olan 16 bin 800 lira üzerinden toplam 33 bin 600 lira idari para cezası uygulanacak.
İdari para cezasının, ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulması gerektiği konusunda Şirket bilgilendirilecek. Şirketin bedel karşılığında almış olduğu Badiş hisse senetlerini mahkeme kararı sonrası bedelsiz olarak M. Ali Yener adlı yatırımcıya devretmesine ilişkin olarak, hisse senetlerinin teslimi nedeniyle uğranılan zarar ve şirket tarafından hukuk yollarına başvurulmamasıyla ilgili ortaklar tarafından yönetim kurulu üyelerinin hukuki sorumluluğu yoluna gidilebileceği konusunda da ilk genel kurul toplantısında bilgi verilmesi gerektiği hususu Şirkete, yönetim kurulu üyelerine bir kez daha hatırlatılacak.  Dardanel Önentaş Gıda Sanayii A.Ş’nin, 31 Aralık 2008 tarihli mali tablolarını ilgili kurul kararında belirlenen ilke ve esaslar çerçevesinde yeniden düzenlememesi nedeniyle şirketten savunma alındı. Savunmanın değerlendirilmesi sonucunda şirket aleyhine 16 bin 800 lira tutarında idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.
Karar uyarınca şirkete, 31 Aralık 2008 tarihli mali tablolarını yeniden düzenlemesi için 3 ay süre verilecek. Şirket tarafından söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda, şirket ve yönetim kurulu üyeleri hakkında tekerrür hükümleri uygulanacak.
Kurumsal yatırımcı (emeklilik yatırım fonu, yatırım fonu ve ortaklıkları) portföyleri dışındaki portföylerin yönetimi faaliyetini yürüten portföy yönetim şirketlerinin 28 Ocak 2009 tarihine kadar bir portföy saklama kuruluşu ile sözleşme imzalanması zorunluluğunu yerine getirmeyen Global Portföy Yönetimi A.Ş’ye de 16 bin 800 lira idari para cezası tatbik edilecek. Eczacıbaşı-UBP Portföy Yönetimi A.Ş ise sermaye piyasası mevzuatına uyum konusunda uyarılacak.

DİĞER ÖZEL DURUMLAR

SPK Haftalık Bültenine göre, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 2006 ve 2007 yılı faaliyet dönemlerine ilişkin kar dağıtımını ilgili kurul kararlarına aykırı olarak gecikmeli yapması nedeniyle, Şirket yönetim kurulu üyelerinden savunmaları istendi. Değerlendirme sonucunda şirketin 2007 ve 2008 yılları ara dönem ve yıllık finansal tablo ve dipnotlarının düzeltilerek, düzeltilmiş hallerinin İMKB’de yeniden ilan edilmesine, yapılan düzeltme işlemine ve düzeltilmiş finansal tabloların yeniden ilan edildiğine ilişkin özel durum açıklaması yapılmasına ve yapılacak ilk genel kurul toplantısında konu hakkında ortaklara bilgi verilmesine karar verildi.  Kurulun kar dağıtımına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde, şirketin yıl içinde yaptığı bağışların birinci temettüün hesaplanması sırasında dikkate alınması hususunda gerekli dikkat ve özeni göstermesini teminen uyarılması da karara bağlandı.
Akbank T.A.Ş’nin, kurucusu olduğu “S&P/IFCI Türkiye A Tipi Akbank Borsa Yatırım Fonu”nun tasfiyesine izin verilmesi talebi olumlu karşılandı.
Fortis Portföy Yönetimi A.Ş’nin tamamına sahip hissedarı Fortis
Investment Bank Management NV/SA’nın yüzde 94,77 oranındaki hissesinin dolaylı olarak BNP Paribas tarafından devir alınacak olması sonucu şirkette meydana gelecek dolaylı pay devrine izin verildi.
May Gayrimenkul Değerleme A.Ş ile Gerçek Gayrimenkul Değerleme A.Ş değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alındı. Foreks Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş’nin değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alınma talebi de olumlu bulundu.
AK-SAN-TAŞ Akşehir Tuğla, Sunta, Süt, Yağ ve Demir Haddehanesi Ticaret ve Sanayi A.Ş’nin sermayesinin yüzde 95’inin 20’den az sayıda ortağa ait olması nedeniyle, Kurul kaydından çıkarılması talebi uygun görüldü.  Antalyaspor Spor Faaliyetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş’nin de sermayesinin yüzde 95’inin 20’den az sayıda ortağa ait olması nedeniyle Kurul kaydından çıkarılması talebi olumlu karşılandı.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş’nin yatırım dönemleri sona eren yüzde 100 Anapara Garantili Birinci Yatırım Fonu ve yüzde 100 Anapara Garantili Gökkuşağı Yatırım Fonu ile B Tipi Kurumsal Değişken Fonun tasfiye edilmesi talepleri uygun görüldü.

YENİ FAALİYET İZİNLERİ

Camiş Menkul Değerler A.Ş’nin Kırıkkale’de irtibat bürosu açma başvurusu olumlu karşılandı. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin 250 milyon lira başlangıç tutarlı İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. B Tipi Bayraktarlar Holding Değişken Özel Fonunun kuruluşuna izin verilmesi ve I. tertip katılma paylarının kayda alınması talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.
MBK Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş’nin sermaye piyasasında bağımsız denetim faaliyetinde bulunmak üzere yetkilendirilmesi karara bağlandı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1127931&Date=13.08.2009&b=Kartali ucuran 3 Elhuseyniye dava aciliyor&KategoriID=14&ver=95

 



Bu haber 782 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,212 µs