En Sıcak Konular

ÜNLÜ OYUNCU AYKUT ORAY VEFAT ETTİ

11 Ağustos 2009 23:12 tsi
ÜNLÜ OYUNCU AYKUT ORAY VEFAT ETTİ Efsane dizi ’Bizimkiler’deki ’Katil Yavuz’ karakteriyle tanınan Aykut Oray (67) film festivali için gittiği Muğla’da otel odasında ölü bulundu.

Aykut Oray vefat etti 
 
Köyceğiz'deki otel odasında ölü bulundu

Efsane dizi ’Bizimkiler’deki ’Katil Yavuz’ karakteriyle tanınan Aykut Oray (67) film festivali için gittiği Muğla’da otel odasında ölü bulundu. Oray’ın kalp krizi sonucu öldüğü tahmin ediliyor

4’üncü Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ne katılmak için 8 Ağustos’ta Köyceğiz’e gelen usta oyuncu Aykut Oray, önceki gün öğle saatlerinde sanatçı Ekrem Bora’nın da aralarında bulunduğu grupla, Dalyan’ın İztuzu Sahili’nde gezinti yaptı. Akşam da festival kapsamında Raşit Çelikezer’in yönettiği, ’Gökten Üç Elma Düştü’adlı filmi Gül Erda ile birlikte izleyen Oray, beli ve böbreklerinin ağrıdığını söyleyip, kaldığı Panorama Otel’deki odasına çekildi. Odasında tek kalan Oray, sabah kahvaltıya inmeyince arkadaşı Nebahat Çehre merak edip otel görevlilerine haber verdi. Çehre, iki otel görevlisini yanına alıp Oray’ın odasına çıktı. Kalp krizi sonucu öldüğü tahmin edilen Aykut Oray’ın cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Savcıya ifade veren Çehre “Odada bulduğumuzda üstünü bile değiştirmemiş, giysileriyle duruyordu. Sanırım olanlar gece odaya gelir gelmez olmuş” demekle yetindi.

Yaprak dökümü

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi olan “Bizimkiler”de adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Dizide Yavuzer Çetinkaya, Yaman Okay, Orhan Çağman, Savaş Dinçel, Güzin Özipek, Savaş Yurttaş, Mehmet Akan, Ayton Sert, Oktay Sözbir gibi ünlü oyuncular yaşamlarını yitirmişti.

KOYU BEŞİKTAŞLI’YDI

13 Ekim 1942’de İstanbul Üsküdar’da doğan Aykut Oray oyunculuğa 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda başladı. İlk dizi projesi1988 yılında “Perihan Abla” isimli diziyle başladı. Burada birkaç bölüm oynadıktan sonra Bizimkiler dizisinde “Katil Yavuz” karakteriyle sevilen bir oyuncu oldu. Aykut Oray; “Bizimkiler” dizisindeki; “Kaldır şu pislikleri koçum”, “Vatandaşa cart curt yok” ve “Yazlıkçılar” dizisindeki “Karpuuuz kan, karpuuuz bal” replikleriyle hafızalarda yer etmişti. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Oray, CHP’ye üye olarak politikada yer aldı. Oray 2 çocuk babasıydı.

ARKADAŞLARI YASTA...

Gayet sağlıklıydı

Ekrem BORA: Festival için geldiğimiz Köyceğiz’de 5 gün boyunca beraber gezdik dolaştık. Önceki gün akşam da beraberdik ve yemek yedik. Hiçbir şeyi yoktu gayet sağlıklıydı. Sabah kahvaltıya gelmeyince cebinden aradım cevap vermedi. Daha sonra öldüğünü öğrendik.

’Belim ağrıyor’ dedi

Gül ERDA: Keşke yalnız başına otele göndermeyip ben de yanında gitseydim. Ama ’Önemli bir şeyim yok. Belim ve böbreklerim ağrıyor. Siz filmi seyredin uyursam geçer’deyince, tamam deyip tek başına gitmesine razı oldum. Çok üzgünüm.
 
Aydın ve hümanistti

Kandemir KONDUK: İnanılmaz üzüldüm. Kendisiyle 104 bölüm çalıştığımız bir dizimiz oldu. Gülmesini ve güldürmesini çok seven aydın ve hümanist bir kişilikti. O kadar çok üzülüyorum ki içinden şu an çıkamıyorum. Kendisiyle sık sık gülüşmelerimizi hatırlıyorum.

Sevgi dolu bir insandı

Erdal ÖZYAĞCILAR: Çok değerli, çok iyi, çok faal ve sevgi dolu bir insandı. Kendisiyle uzun yıllar aynı dizide rol aldık. Çok iyi bir oyuncumuzu kaybettik. Allah rahmet eylesin.(Zehra ÇENGİL - VATAN)

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://w9.gazetevatan.com/Aykut_Oray_vefat_etti_/253394/8/

 



Bu haber 958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,501 µs